Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dobiera mnie na wyższe rangi

HarveyDent

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam do was zapytanie.

Jakiś czas temu wbiłem 3 lvl i wczoraj postanowiłem zagrać mojego pierwszego rankeda.

Mam przegrane 27h, nie jestem jakimś prosem i nie wiem dlaczego, ja i kolega, który ma 4 lvl i to był jego bodajże 2 ranked, trafiliśmy na "kałachy" zarówno w naszej jak i w przeciwnej drużynie.

Nie dawaliśmy rady i byliśmy za to wyzywani przez graczy. Pytali się nas jakim cudem gramy z kałachami, jak jesteśmy unrankedami :P

Proszę o wytłumaczenie o co chodzi.

Opublikowano

Unrankedy nie mają rangi, więc system gry musi im narzucić jakąś poprzeczkę by sprawdzić na jakim poziomie grają :)

Opublikowano

Jeśli będziesz przegrywał będzie Ci dobierało coraz to niższe rangi, przez co będą w stanie w końcu ocenić ( po 10 winach ) do jakiej rangi pasujesz ;)

Opublikowano

Unrankedy nie mają rangi, więc system gry musi im narzucić jakąś poprzeczkę by sprawdzić na jakim poziomie grają :)

Czyli jeżeli przegrałem wczoraj mecz, zamykając, grając na kałachy, to jest taka możliwość, że tym razem dopasuje mi graczy z niższymi rangami?

Jeśli będziesz przegrywał będzie Ci dobierało coraz to niższe rangi, przez co będą w stanie w końcu ocenić ( po 10 winach ) do jakiej rangi pasujesz ;)

Okej, dzięki za pomoc.

Opublikowano

Sam sobie odpowiedziałeś w zasadzie.
System gry po prostu testuje czy dasz sobie radę na takim i na innym poziomie i musi Cie gdzieś przydzielić.
Kałachy nie powinny być dla Ciebie zaskoczeniem w końcu to dość niska ranga.

Opublikowano

W ostatniej aktualizacji wystąpiły pewne "bugi", których Valve się jeszcze nie dopatrzyło. Teraz jeśli nie masz rangi to możesz trafić na kałachy/szeryfy. Ja tak miałem kiedy wygrałem mój dziesiąty mecz na smurfie i ku mojemu zdziwieniu dostałem szeryfa.  :D

Opublikowano

Dokładnie ja zaczynałem od golda 3 przegrałem dwa mecze i teraz dwa mecze na goldach 1 wygrałem także powinno Ci obniżyć w miarę przegranych. Sam gram krótko nie grałem nawet w 1.6 ( cały czas grałem w cod) i był to dla mnie spory przeskok stylu gry więc powoli się dostosowuje. Puenta spodziewałem się matchowania z Silverami a daje rade na najniższe goldy.

Opublikowano

Sam sobie odpowiedziałeś w zasadzie.

System gry po prostu testuje czy dasz sobie radę na takim i na innym poziomie i musi Cie gdzieś przydzielić.

Kałachy nie powinny być dla Ciebie zaskoczeniem w końcu to dość niska ranga.

Dość niska ranga? Jest 6 rang, silver,gold,kałachy,Orzełek,supreme,global więc jak nie jesteś global nie pisz że kałachy to dość niska ranga bo możesz trafić na kogoś z kałacha a może grać jak global

graphic.png

Opublikowano

@Kruzoo Nie zgodzę się, sam mam smurfa w MG I, szczerze powiedziawszy? Nigdy nie trafiłem na kogoś kto potrafiłby strzelać, "skillerzy " zaczynają się od Szeryfa w górę, nic poza tym.

@AntyWarn Jeżeli grasz pierwszy raz w "CS'a" to nie ogarniajac zbytnio trafisz minimum SEM/Gold 1, choć nie trudno jest wbić golda 3 czy 4, wystarczy celować w przeciwników (którzy z pewnością będą celowali w ziemię) i strzelać pestkami na daleko i burstami na średnio/blisko.

Opublikowano

@Kruzoo Nie zgodzę się, sam mam smurfa w MG I, szczerze powiedziawszy? Nigdy nie trafiłem na kogoś kto potrafiłby strzelać, "skillerzy " zaczynają się od Szeryfa w górę, nic poza tym.

@AntyWarn Jeżeli grasz pierwszy raz w "CS'a" to nie ogarniajac zbytnio trafisz minimum SEM/Gold 1, choć nie trudno jest wbić golda 3 czy 4, wystarczy celować w przeciwników (którzy z pewnością będą celowali w ziemię) i strzelać pestkami na daleko i burstami na średnio/blisko.

Dokładnie, ja po 10rankach dostałem golda4, ciągle prawie mnie wrzucało na kałachy, nieźle się zdziwiłem jak koledzy po 50rankach dalej siedzą w silverach :D

W ostatniej aktualizacji wystąpiły pewne "bugi", których Valve się jeszcze nie dopatrzyło. Teraz jeśli nie masz rangi to możesz trafić na kałachy/szeryfy. Ja tak miałem kiedy wygrałem mój dziesiąty mecz na smurfie i ku mojemu zdziwieniu dostałem szeryfa.  :D

To nie żadne bugi, zawsze tak było, że unranków wrzucało jak najwyżej a jak przegrywali to spadali w dół, aż zaczęli coś wygrywać :D

Opublikowano

No to masz pecha tak, nie jestem smurfem jestem w MG2 spadłem z MG3 bo 3 mecze pod rząd spotkałem w przeciwnym teamie cziterów, 2 mecze miałem czitera u siebie w teamie i cofło mi przez to MG3>MG2, strzelać umiem lepiej niż kałaszki,a sądząc po tobie widzę jaki słaby jesteś, masz smurfa bo na swojej nie dajesz rady lub smurfujesz kolege no ale skoro smurfujesz kolege to powinieneś być dalej niż MG1, 2 dni temu z kolegą trafiłem na 3 polaków, 1 to był random, 2 był smurf z kolegą, ten smurf to supreme szkoda tylko że grał jak gold.

graphic.png

Opublikowano

@Kruzoo Pozdrawiam, nie ma takiej rangi jak MG3... Na Mainie mam LEM'a i bardzo dobrze sobie radzę, smurf jest mi potrzebny tylko i wyłącznie do carrowania przyjaciół, z resztą lubię pograć na kogoś kto zwyzywa Cię od cheaterów bo umiesz wyjść na pozycję z pre-fire'em... W ogóle jakich sformułowań ty używasz.. "Smurfujesz " "MG3"

Opublikowano

Tak samo ja nie miałem rangi, trzeci ranked i LE/LEM. Także to rzuca cię tak zależnie od tego jak grałeś pozostałe rankedy i znajduje ci poziom. Potem po 10 wszedł LEM.

Opublikowano

Myślę, że autor tematu otrzymał już wystarczające odpowiedzi.

Temat zamykam, bo tworzy się niepotrzebny Offtopic i spam.

Wspinając się w górę bądź miły dla innych, bo możesz ich spotkać spadając w dół.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...