Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Szukam filmu.

Josumi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. :)

Szukam filmów z  gatunku fantasy, sc-fi.
Również Horrorów lub coś o zombie. :)

Ostrzegam że wiele widziałem zwłaszcza fantasy i sc-fi.
O zombie mniej, a horrory przestałem oglądać po "Piła" i po "Paranormal Activity".
Nie dlatego że straszne a wręcz na odwrót, dlatego że prawie wcale nie trzymały w napięciu. :/

Z góry dzięki. :D 
                                                                                                     `Josumi

sygnaez.png

Jeśli znalazłeś błąd ortograficzny to mi napisz, chcę zobaczyć jaki ze mnie analfabeta. :D

Opublikowano

Seria Star Wars

Seria LOTR

Seria Hobbit

Seria Star Trek

Seria Harry Potter

Piątek 13-go

Seria Piła

Wszystkie te widziałem, seria Piła mnie nie urzekła krwawa łaźnia nic więcej, a nawet o Zombie nie jest. :/

sygnaez.png

Jeśli znalazłeś błąd ortograficzny to mi napisz, chcę zobaczyć jaki ze mnie analfabeta. :D

Opublikowano

horrory : The Possession of Michael King Zbaw nas ode złego Sinister Rytuał Przypadek 39

WarZ - Zombie z Bradem Pittem :)

Sci-Fi

Dystrykt 9 <3Zapowiedź Intruz Legion Na skraju jutra Elizjum John Carter

Efekty motyla wszystkie części

Tak na szybko, coś pewnie Ci wejdzie w gust :)

2d0ns76.jpg

A ci, którzy tańczyli, zostali uznani za szalonych przez tych, którzy nie słyszeli muzyki.

— Friedrich Nietzsche

Opublikowano

horrory : The Possession of Michael King Zbaw nas ode złego Sinister Rytuał Przypadek 39

WarZ - Zombie z Bradem Pittem :)

Sci-Fi

Dystrykt 9 <3Zapowiedź Intruz Legion Na skraju jutra Elizjum John Carter

Efekty motyla wszystkie części

Tak na szybko, coś pewnie Ci wejdzie w gust :)

Tylko Horrorów nie widziałem, a World War Z jest fajne, 2 razy widziałem. ^^

PS:

Przypomniałem sobie o fajnej polskiej komedi, jest tak głupia że aż momentami śmieszna. xD "Piotrek 13-stego". :D

sygnaez.png

Opublikowano

sci-fi :

Chappie , Lucy (2014) Deja Vu (2006) Jumper (2008 Kod nieśmiertelności Władcy umysłów Jestem numerem cztery Księga ocalenia Droga Incepcja Atlas chmur  - a to ciekawa produkcja, ale nie dla każdego Super 8 Niepamięć

Widzę, ze jesteś podobnym kinomanem jak ja, wiesz problemem jest to, że czasami musimy się poszerzyć nasze perspektywy gatunkowe, bo brakuje dobrych filmów :D

2d0ns76.jpg

A ci, którzy tańczyli, zostali uznani za szalonych przez tych, którzy nie słyszeli muzyki.

— Friedrich Nietzsche

Opublikowano

sci-fi :

Chappie , Lucy (2014) Deja Vu (2006) Jumper (2008 Kod nieśmiertelności Władcy umysłów Jestem numerem cztery Księga ocalenia Droga Incepcja Atlas chmur  - a to ciekawa produkcja, ale nie dla każdego Super 8 Niepamięć

Widzę, ze jesteś podobnym kinomanem jak ja, wiesz problemem jest to, że czasami musimy się poszerzyć nasze perspektywy gatunkowe, bo brakuje dobrych filmów :D

Zamierzam obejrzeć Droga i Władcy umysłów, reszte widziałem. :D

sygnaez.png

Opublikowano

"Horyzont zdarzeń" Polecam. Taki Horror s-f.

"Jak i w niebie tak i na ziemi"

"Project Monster"

Cała seria Z archiwum X.

Oj tego jest dużo

Moim zdaniem jeśli cośjest S-F to nie może być horrorem, zwłaszcza z takim tytułem. "Horyzont Zdarzeń", co to o czarnej dziurze film? xD Zresztą obejrzę ocenię. :P

sygnaez.png

Opublikowano

Moim zdaniem jeśli cośjest S-F to nie może być horrorem, zwłaszcza z takim tytułem. "Horyzont Zdarzeń", co to o czarnej dziurze film? xD Zresztą obejrzę ocenię. :P

Zgadza się, horror sam w sobie jest sci-fi, dlatego nie ma horrorów sci-fi - to różni horror od thrillera.

Zerknij z takich mniej znanych sci-fi : repeaters 2010, Zdarzenie, Surogaci, coś/The thing 2011,  In Time 2011, noc oczyszczenia

Avatar - ale na pewno widziałeś :D

Mi już szczerze też brakuję filmów i musiałem się wziąć za seriale :D

2d0ns76.jpg

— Friedrich Nietzsche

Opublikowano

Pandorum, klątwa, lustra, interstellar, rec, iron man

Z powodu licznych hejtów w moją stronę, nie będę korzystał więcej z tego konta (prawdopodobnie z forum też). Haters gonna hate...

Opublikowano

Pandorum, klątwa, lustra, interstellar, rec, iron man

Pandorum, Interstellar, rec i iron many widziałem. :D

sygnaez.png

Opublikowano

@Josumi

Zakładam, że Harry'ego Potter'a, Władcy Pierścieni, Matrix'a czy np. Hobbit'a już widziałeś? :D

Może :

Nienarodzony

The Ring ­

Zielona mila

Avengers
Gwiezdne wrota ( 1994 )

Mad Max ( 3 części 1979 - 1985. Jeszcze nowa, która wyszła w 2015 )

Powrót do przyszłości ( 3 części )

A.I. Sztuczna inteligencja

Silent Hill

... Sucker Punch?

o zombiakach to jedynie serial ( miałem jeszcze polecić WarZ, ale już widziałeś ) The Walking Dead, który w mojej ocenie jest naprawdę dobry. Lepszy niż niejeden film ^^ )

Ostatecznie filmy, sezonówki z anime, które w mojej ocenie również są naprawdę mega. Mam w zanadrzu kilka thriller'ów, psychologicznych, fantasy etc.

Mam nadzieję, że pomogłem :)

Jak jeszcze coś znajdę to dopiszę

Opublikowano

Zaprawdę dużo filmów fantasy masz za sobą, ale nie wszystkie - http://filmaster.pl/tag/marvel/  Każda produkcja Marvela jest dobra, warte uwagi, poświęcenia czasu.  Jeśli nie wiesz w jakiej kolejności oglądać, wybieraj po najwyższych notach :)

Sugerując się twoim awatarem stwierdzam, ze miałeś styczność z anime, wiec nie skreślisz ambitniejszych tytułów  filmów fantasy, które kopią nie jeden film nieanimowany na łopatki. Może nie ma efektownych walk i efektów, ale za to masz wzruszające historie, z niespotykanym klimatem, choć nie mogę tego powiedzieć o Akirze :P Podrzucam kilka ulubionych tytułów :)

-Ōkami Kodomo no Ame to Yuki

-Hotarubi no Mori e

-Sen to Chihiro no Kamikakushi

-  Akira

Opublikowano

@Josumi

Zakładam, że Harry'ego Potter'a, Władcy Pierścieni, Matrix'a czy np. Hobbit'a już widziałeś? :D

Może :

Nienarodzony

The Ring ­

Zielona mila

Avengers

Gwiezdne wrota ( 1994 )

Mad Max ( 3 części 1979 - 1985. Jeszcze nowa, która wyszła w 2015 )

Powrót do przyszłości ( 3 części )

A.I. Sztuczna inteligencja

Silent Hill

... Sucker Punch?

o zombiakach to jedynie serial ( miałem jeszcze polecić WarZ, ale już widziałeś ) The Walking Dead, który w mojej ocenie jest naprawdę dobry. Lepszy niż niejeden film ^^ )

Ostatecznie filmy, sezonówki z anime, które w mojej ocenie również są naprawdę mega. Mam w zanadrzu kilka thriller'ów, psychologicznych, fantasy etc.

Mam nadzieję, że pomogłem :)

Jak jeszcze coś znajdę to dopiszę

The Ring, Zielona Mila, Gwiezdne wrota jak i GwiezdneWrota Atlantyda oczywiście 1sezon Star Gate Universe też widziałem, Powrót do przyszłości oraz Sucker Punch widziałem, chociaż sucker punch był innym filmem niż się spodziewałem. xD

Zaprawdę dużo filmów fantasy masz za sobą, ale nie wszystkie - http://filmaster.pl/tag/marvel/  Każda produkcja Marvela jest dobra, warte uwagi, poświęcenia czasu.  Jeśli nie wiesz w jakiej kolejności oglądać, wybieraj po najwyższych notach :)

Sugerując się twoim awatarem stwierdzam, ze miałeś styczność z anime, wiec nie skreślisz ambitniejszych tytułów  filmów fantasy, które kopią nie jeden film nieanimowany na łopatki. Może nie ma efektownych walk i efektów, ale za to masz wzruszające historie, z niespotykanym klimatem, choć nie mogę tego powiedzieć o Akirze :P Podrzucam kilka ulubionych tytułów :)

-Ōkami Kodomo no Ame to Yuki

-Hotarubi no Mori e

-Sen to Chihiro no Kamikakushi

-  Akira

Z filmami Marvela jestem na bieżąco więc nie ma się o co moartwić. Z wymienionych anime widziałem na pewno "Hotarubi no Mori e" które  znajoma mi poleciła jak szukałem wyciskacza łez, jej komentarz brzmiał cytuję: "Za każdym razem jak to oglądam to jestem tak wzruszona że łzy same ciekną" koniec cytatu.

Faktycznie bardzo dobre anime, nie powiem mi też łezka w oku się zakręciła. :D

PS: Tu masz moją listę anime, większość godna polecenia, lecz malutko wyciskaczy gdyż lubuję się w Fantasy. http://myanimelist.net/animelist/Josumi

sygnaez.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...