Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Tommorowland 2015- jutroziemia 2015- dyskusja ogolna :D

umotex12

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, chciałbym otworzyć oficjalny temat na temat tegorocznej edycji Tomorrowlandu. Moim zdaniem- scena wyj**ana w kosmos, ten zamek przebija poprzednie edycje kilkukrotnie ^^ oczywiście jak zawsze straszny przerost formy nad treścią, sety zaplanowane do kazdej sekundy, dmitri Vegas i like mike cięli dropy i darli japy... Podobaly mi sie bardzo dedykowane, steampunkowe decki pioonera ;)

Cały czas trwa dyskusja na temat przewagi DJów nad funkcją shuffle w winampie ~Paulo Coelho

Opublikowano

Kiedy to się zaczyna i gdzie można looknąć streama jak coś jak to wygląda :)?

Zaczęło się w piątek. Dziś niestety już się to skończyło.

Tegoroczna edycja to było coś niesamowitego. Oglądałem sety na żywo i późniejsze retransmisje.

W tym roku na plus dla mnie Alesso, Avici, Armin, Aoki i Garrix. Najbardziej r*******i jednak Axwell i Sebastian Ingrasso, oraz Tiesto i Steve Angello dzisiejszym setem.

Niestety zawiodłem się na Nicky'm. Mimo tego i tak niesamowite wspomnienia.

To co działo się w ten weekend w Belgi na Tomorrowland, i w Kołobrzegu na Sunrise Festival jest nie do pisania. To już coś więcej niż edm <3.

Dzisiejsze zakończenie bardzo łapało za serce. Dziewczynka ze skrzypcami, hymn melidi, te wszystkie szczegóły... Z roku na rok coraz lepiej.

Pozdrawiam wszystkich którzy oglądali i się dobrze bawili. Ogromnie zazdro dla tych którzy byli.

11326317_1478687779095882_160361431_n.jp

Opublikowano

Jak co rok - mają rozmach. Ja bardzo liczyłem na Hardwella. Niestety, jego secik średnio mi się podobał, dużo mashupów, prawie nic z najnowszego albumu i granie Justina Biebera - dla mnie lekka parodia. Końcówka jego seta w miarę fajna, ale znowu Apollo w tej samej wersji. Słabiutko, a szkoda...

5465845486.png

Opublikowano

To trwa trzy dni? LoL, pamietam ze rok temu trwało ponad tydzień :P byl "week 1", "week 2" itp.

Rozumiem ze na tak małej przestrzeni czasu trzeba dokonywać trudnych wyborów na które stage iść? Zamierzam tam pojechać na osiemnastkę albo do Chorwacji na ultra europe- nie jestem jeszcze pewien co wybrać ;)

Cały czas trwa dyskusja na temat przewagi DJów nad funkcją shuffle w winampie ~Paulo Coelho

Opublikowano

To trwa trzy dni? LoL, pamietam ze rok temu trwało ponad tydzień :P byl "week 1", "week 2" itp.

Rozumiem ze na tak małej przestrzeni czasu trzeba dokonywać trudnych wyborów na które stage iść? Zamierzam tam pojechać na osiemnastkę albo do Chorwacji na ultra europe- nie jestem jeszcze pewien co wybrać ;)

Jak UMF to tylko w Miami. Zdecydowanie wybrał bym Tomorrowland ;)

Niestety koszty takiego wyjazdu nie są małe.

Opublikowano

@1373230489-U611928.pngStrive Design z jednej strony tak. Z drugiej- widzialm wyjazd na UMF Europe w partycamp- za 1400zl nocleg w Chorwacji, dojazd, cztery dni na festiwalu potem transfer na jakas wyspę tropikalna i trzy dni jakiegoś mniejszego, deephausowego :D

Opublikowano

Wkurzają mnie tylko niemożliwie randomy, które stają kolo gwiazd wieczoru i machają do ludzi albo tańczą na scenie ;-;

Opublikowano

Bycie tam na żywo jest warte każdych pieniędzy. Do domu nie zaprosisz najlepszych producentów z całego świata.

Najtańsze bilety (300$) rozeszły się w 5sec więc to chyba mówi samo za siebie ;).

mini kontroler+ dobre audio lepsze niż te całe tommorowland. 

Deus vult

Opublikowano

Powiedzmy szczerze- to nie są występy o dużej wartości. Gigantyczny przerost formy nad treścią, odwrócenie roli; publiczność jest dla DJa, a nie na odwrót. Bo co oni robią? Sklejanie piosenek bez synca jest ciężkie, ale nie ma porównania do np. Nauki gry na czymkolwiek. Polowa setów jest wciskana DJon przez Spinnin (no a jak myślicie, skąd sie biorą ID kilka tygodni przed release?). Tam sie jedzie dla atmosfery. Tego, co sie dzieje podczas dropu w środku nocy nie da sie nakręcić czy opisać słowami ;) chodzi tylko o zabawę :D

Opublikowano

Powiedzmy szczerze- to nie są występy o dużej wartości. Gigantyczny przerost formy nad treścią, odwrócenie roli; publiczność jest dla DJa, a nie na odwrót. Bo co oni robią? Sklejanie piosenek bez synca jest ciężkie, ale nie ma porównania do np. Nauki gry na czymkolwiek. Polowa setów jest wciskana DJon przez Spinnin (no a jak myślicie, skąd sie biorą ID kilka tygodni przed release?). Tam sie jedzie dla atmosfery. Tego, co sie dzieje podczas dropu w środku nocy nie da sie nakręcić czy opisać słowami ;) chodzi tylko o zabawę :D

No to chyba jasne że na tak potężnym sprzęcie estradowym przy dropie jest orgazm. <3

Deus vult

Opublikowano

Osobiście czekam aż kogoś ruszy po tym co napisał ostatnio Joel (Deadmau5), przemówił w końcu na temat tego że grać z CD każdy umie, a pokazać umiejętności DJskie to jest coś i tak powinno na festiwalach być!

sAGxRQg.jpg

Super usuwanie sygnatur bez info.

Opublikowano

@Gabrielek jesli chodzi o mnie, to dj których akceptuje na 100%:

Skrillex- śpiewa na scenie, zaprasza raperów, piosenkarki, mashup leci za mashupem, nic nie jest oczywiste i wszystkie dropy są poszatkowane na kawaleczki :>

Deadmau- wiadomo, gra live z Abletonem itp.

Goldfish- świetne sety laczace elektronikę z graniem na saxo i kontrabasie oraz keyboardzie na zywo :D

Jesli chodzi zaś o najlepszych dj z kategorii "standard" (2/4 decki i przejścia) to Tchami (Heldens świetny producent, ale sety dramat) z ciężkimi fiuczer hausowymi brzmieniami i jeszcze nieźli są Knife Party :P

Opublikowano

@umotex12

Sprawdz jeszcze Portera Robinsona i Above&Beyond ale Porter zdecydowanie w tym roku z wystepami z plyty Worlds zjada scene. Wait zapomnielismy o Prydzie bo to jest ktos! ;)

sAGxRQg.jpg

Super usuwanie sygnatur bez info.

Opublikowano

Festiwal jak festiwal, z roku na rok coraz lepszy. Rozczarowałem się trochę Hardwellem, bo jego set był co najwyżej b.dobry (w porównaniu do tego 2014/2013 roku)

Avici najsłabszy, jakoś nie trawię typa. Guetta w*****a tym przydługim intro i (corocznym)  darciem mordy na początku seta  ("toooooooooommooorrrowlaaaaaaand") Poza tym, koleś się już chyba znudził didźejką (czyt. wciskaniem synca)  i przejdzie na emeryturę w najbliższym czasie.

DV&LM niepotrzebnie przyssali się do mikrofonu, bo to zepsuło cały efekt. Ogólnie, tak średnio bym powiedział.

Carl Cox daje rade, ładnie się trzyma dziadziuś. Niech zapodaje nam tłuściutkie bity co roku.

Tiesto miał zaskakująco dobrego seta, mam nadzieje że wróci do formy sprzed kilku lat.

Reszty nie oglądałem, więc na ich temat się nie wypowiem.

Ghost1225.gif                               

Pomogłem? To cud! Daj lajka, by uczcić to niecodzienne wydarzenie.

ale papieża to ty szanuj

• 1 rok później...
Opublikowano

Preferuje założyć ogólny temat o Tommorowland (wszystkie edycje) i go może przypiąć (najlepiej niech go zrobi moderator i jakieś grafiki porobi czy coś. Co do imprezy to mega kozacka, chciałbym kiedyś pojechać :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...