Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Mam problem z komputerem.

Eru Iluvatar

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Wiem, że to zły dział. Przejdę do rzeczy.

Parę miesięcy temu naprawiłem swój komputer, ponieważ wcześniej działy się z nim dziwne rzeczy (jak grałem w jakąś grę i po pewnym czasie komputer się przywieszał ekran gasł a z głośników dochodziły dziwne dzięki (takie buczenie czy skrzeczenie)) aż w końcu spaliła mi się płyta glowna.

Po naprawieniu komputera przez pewien czas wszystko było dobrze, a niedawno znowu zaczęły się dziać się te stare rzeczy.

I to dzieje się bardzo często.

Mógłby mi ktoś pomóc?

Co muszę zrobić, żeby wszystko było dobrze?

Czy muszę kupić jakąś pastę czy coś w tym stylu? Bo słyszałem, że w czymś ona pomaga.

Proszę o szybką odpowiedź.

Pozdrawiam.

Opublikowano

Czemu napisałeś to w tym dziale? W jaki sposób naprawiłeś wcześniej komputer? Tak, kup pastę na ból komputera i posmaruj nią cały komputer, to działa :) Poważnie to zrób to co zrobiłeś wcześniej. Ja myślę, że to za słaby zasilacz. Ewentualnie pewnie chodziło Ci o pastę termoprzewodzącą na procesor. Możesz spróbować, za duże temperatury i mogło się popalić co nieco.

2cf6pe0.jpg

"Hmm jak by to powiedzieć... Moje pierwsze wrażenie o grupie... Nie lubię was..." - Kakashi

Opublikowano

Czemu napisałeś to w tym dziale? W jaki sposób naprawiłeś wcześniej komputer? Tak, kup pastę na ból komputera i posmaruj nią cały komputer, to działa :) Poważnie to zrób to co zrobiłeś wcześniej. Ja myślę, że to za słaby zasilacz. Ewentualnie pewnie cfhodziło Ci o pastę termoprzewodzącą na procesor. Możesz spróbować, za duże temperatury i mogło się popalić co nieco.

Zasilacz mam bodajże 400w (czy coś).

Jak naprawiłem swój komputer?

Powymieniałem prawie wszystkie części, w szczególności płytę główną, która mi się spaliła.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...