Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z pobieraniem NFS Rivals na X360

xvxmaciekxvx

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, próbuje chyba już 3 raz pobrać tą grę i cały czas nie wychodzi (konsola usuwa NFS z listy pobieranych plików (nawet jak już jest pobrane 2,9 gb (dysk mam pusty (mam miejsce))...... Z góry dziękuje za pomoc.

Opublikowano

Chyba znam rozwiązanie problemu, bo miałem podobny. Radziłbym w takim wypadku wykonać konkretne działania. Oto one:

1. Podczas pobierania zostaw konsolę w spokoju (nie graj online, offline i nie korzystaj z aplikacjii typu You Tube)

2. Jeśli pokaże się Tobie komunikat rodzaju ”Nie można pobrać zawartości”, usuń częściowo pobrany pkik gry (będzie pokazany jako uszkodzony).

3. Weź też pod uwagę stan twojego internetu i stanu usługi Xbox Live, bo u nich też czasem są problemy.

Od kiedy trzymam się tych reguł, pobieranie zawsze działa poprawnie, więc powinny też u Ciebie się sprawdzić. Jeśli nawet to nie zadziała, spróbujemy czegoś innego.

76561198038425183.png

Opublikowano

Chyba znam rozwiązanie problemu, bo miałem podobny. Radziłbym w takim wypadku wykonać konkretne działania. Oto one:

1. Podczas pobierania zostaw konsolę w spokoju (nie graj online, offline i nie korzystaj z aplikacjii typu You Tube)

2. Jeśli pokaże się Tobie komunikat rodzaju ”Nie można pobrać zawartości”, usuń częściowo pobrany pkik gry (będzie pokazany jako uszkodzony).

3. Weź też pod uwagę stan twojego internetu i stanu usługi Xbox Live, bo u nich też czasem są problemy.

Od kiedy trzymam się tych reguł, pobieranie zawsze działa poprawnie, więc powinny też u Ciebie się sprawdzić. Jeśli nawet to nie zadziała, spróbujemy czegoś innego.

A normalne jest to ???? Xbox 360 stracił połącznie z internetem = nie można już wznowić pobierania (nie ma tej gry na liście pobieranych (dawniej jak pobierałem podajże max payne 3 chyba mogłem zatrzymać pobieranie)) 

Opublikowano

Tego to ja nie wiem. Nigdy nie zdarzyło mi się podczas pobierania dowolnej zawartości stracić połączenie z internetem. Jeśli sieć Tobie co chwilę się rozłącza, to wina może stać po stronie dostawcy internetu. Miałem podobnie, gdy zmieniłem dostawcę internetu na innego, dopiero co  powstałego, ale z czasem wszystko ustatkowało się.

76561198038425183.png

Opublikowano

Tego to ja nie wiem. Nigdy nie zdarzyło mi się podczas pobierania dowolnej zawartości stracić połączenie z internetem. Jeśli sieć Tobie co chwilę się rozłącza, to wina może stać po stronie dostawcy internetu. Miałem podobnie, gdy zmieniłem dostawcę internetu na innego, dopiero co  powstałego, ale z czasem wszystko ustatkowało się.

+ gra ma 6,94 gb, patrzę na dysk, mam 7 gb i gra jest jakby nie zainstalowana.....

Opublikowano

Prawdopodobnie przeglądarka plików zaokrągla ich wagę. Spróbuj ponownie pobrać grę ze sklepu. Jeśli konsola odmówi tego działania, usuń z pamięci ten plik i zainstaluj NFS od nowa. Mam tylko jedno, a właściwie dwa pytania: Na jaki dysk pobierasz grę i jaką ma pojemność?

76561198038425183.png

Opublikowano

Prawdopodobnie przeglądarka plików zaokrągla ich wagę. Spróbuj ponownie pobrać grę ze sklepu. Jeśli konsola odmówi tego działania, usuń z pamięci ten plik i zainstaluj NFS od nowa. Mam tylko jedno, a właściwie dwa pytania: Na jaki dysk pobierasz grę i jaką ma pojemność?

250 gb (wbudowany w xbox)

Opublikowano

Skończyły mi się pomysły na ten moment. W takim razie sprawdzę w necie czy inne osoby nie miały podobnego problemu. Już korzystałeś ze wszystkich moich rad?

PS Jak masz podłączoną konsolę do internetu? Przez Wi-Fi, czy przez ethernet?

76561198038425183.png

Opublikowano

Skończyły mi się pomysły na ten moment. W takim razie sprawdzę w necie czy inne osoby nie miały podobnego problemu. Już korzystałeś ze wszystkich moich rad?

PS Jak masz podłączoną konsolę do internetu? Przez Wi-Fi, czy przez ethernet?

Przez wifi, za kilka godzin sprawdzę czy działa....

Opublikowano

Właśnie! Wi-Fi może być źródłem problemu. Patrzyłem po różnych forach i znalazłem ludzi z identycznym problemem. Otóż wszyscy z nich, którzy pobierali grę przez Wi-Fi mieli niespodziewane przerwanie pobierania zawsze gdy inne urządzenie podłączało się do sieci bezprzewodowej. Dopiero użycie kabla ethernet zażegnao problem.

76561198038425183.png

Opublikowano

Właśnie! Wi-Fi może być źródłem problemu. Patrzyłem po różnych forach i znalazłem ludzi z identycznym problemem. Otóż wszyscy z nich, którzy pobierali grę przez Wi-Fi mieli niespodziewane przerwanie pobierania zawsze gdy inne urządzenie podłączało się do sieci bezprzewodowej. Dopiero użycie kabla ethernet zażegnao problem.

To teraz mam 2 pytania:

-Dobrze pamiętam że kabel kosztuje 3 zł za m ???

-Czy router wifi może działać na 2 tryby (na raz (wifi + ,,rozdzielacz" internetu (LAN))??? 

Opublikowano

To teraz mam 2 pytania:

-Dobrze pamiętam że kabel kosztuje 3 zł za m ???

-Czy router wifi może działać na 2 tryby (na raz (wifi + ,,rozdzielacz" internetu (LAN))??? 

1. Zależy od sprzedawcy, ale cena waha się w tych okolicach

2. Tu chodzi bardziej o podłączenie bezpośrednie. To znaczy bez router'a.

Moje Konsole:

PS3 FAT CECHL04 YLOD - CFW DARKNET 4.66 V1.02 CEX

PS3 SLIM CECH-2004A YLOD- CFW REBUG 4.76.1 + COBRA 7.2 + WebMAN MOD 1.43.21 REBUG EDTION DEX

PS3 SLIM CECH-2504B - CFW REBUG 4.81.2 + COBRA 7.5+ WebMAN MOD 1.45.09 CEX

XBOX ONE S

Mój komputer:

Procesor: Ryzen 5 2600, Płyta Główna: MSI X470 Gaming Pro Carbon, Karta Graficzna: Sapphire RX 5700 XT Nitro+Zasilacz: Seasonic Focus Plus Gold 650W, SSD: ADATA SX8200 Pro 256GB + Crucial MX500 250GB, HDD: HGST 500GB + HGST 500GB + TOSHIBA 1TB, Obudowa: BeQuiet Silent Base 601, Chłodzenie: NZXT Kraken X62,
RAM: 4x 4GB HyperX DDR4 2133MHz CL14 (OC 3000MHz CL16)

DAC: Audiotrak Prodigy Cube Black Edition, Słuchawki: ISK MDH8500, Głośniki: EDIFIER R1280DB, Mikrofon: Trust Starzz

Opublikowano

Spróbowałem, pobrało 20 % napewno (podczas pobierania kilka razy xbox stracił połączenie z internetem), później jak wróciłem znad jeziora (ok. 2-3h) xbox nie miał połączenia podłączyłem go do internetu (połącz z xbox live), miałem 0 % pobranego i po chwili ten plik mi zniknął z listy pobieranych :/

Opublikowano

A próbowałeś podczas pobierania gry, w ustawieniach routera odciąć dostęp do internetu dla innych urządzeń?

5719814456868591400331.gif
Opublikowano

Możesz podać informacje o dostawcy internetu, czyli prędkość danych, itp.? Jak masz niestabilne połączenie z siecią, to może być problem, bo taki internet jest zwyczajnie słaby nawet jeśli wyciąga wysokiej prędkości przesyłu danych. A na innych urządzeniach wszystko działa stabilnie lub nie ma lagów podczas grania w sieci na PC i konsoli?

76561198038425183.png

Opublikowano

Możesz podać informacje o dostawcy internetu, czyli prędkość danych, itp.? Jak masz niestabilne połączenie z siecią, to może być problem, bo taki internet jest zwyczajnie słaby nawet jeśli wyciąga wysokiej prędkości przesyłu danych. A na innych urządzeniach wszystko działa stabilnie lub nie ma lagów podczas grania w sieci na PC i konsoli?

Wystarczyło walnąć xbox koło routera wifi (najpierw był na kablu, lecz musiałem wziąć go na wifi (siostra ,,potrzebowała wifi)), pobrał i działa gierka.....

Opublikowano

@xvxmaciekxvx To problem rozwiązany. Tymczasem życzę Tobie miłej gry i braku problemów z pobieraniem. W takim razie można zamknąć temat, jeśli wszystko jest na swoim miejscu. W przeciwnym razie daj znać w temacie.

76561198038425183.png

Opublikowano

@xvxmaciekxvx To problem rozwiązany. Tymczasem życzę Tobie miłej gry i braku problemów z pobieraniem. W takim razie można zamknąć temat, jeśli wszystko jest na swoim miejscu. W przeciwnym razie daj znać w temacie.

Bardzo dziękuje za pomoc i leci najlepsza odpowiedź....

Opublikowano

Nie ty decydujesz o tym czy można zamknąć temat. To już autor tematu musi napisać.  ;)

Moje Konsole:

PS3 FAT CECHL04 YLOD - CFW DARKNET 4.66 V1.02 CEX

PS3 SLIM CECH-2004A YLOD- CFW REBUG 4.76.1 + COBRA 7.2 + WebMAN MOD 1.43.21 REBUG EDTION DEX

PS3 SLIM CECH-2504B - CFW REBUG 4.81.2 + COBRA 7.5+ WebMAN MOD 1.45.09 CEX

XBOX ONE S

Mój komputer:

Procesor: Ryzen 5 2600, Płyta Główna: MSI X470 Gaming Pro Carbon, Karta Graficzna: Sapphire RX 5700 XT Nitro+Zasilacz: Seasonic Focus Plus Gold 650W, SSD: ADATA SX8200 Pro 256GB + Crucial MX500 250GB, HDD: HGST 500GB + HGST 500GB + TOSHIBA 1TB, Obudowa: BeQuiet Silent Base 601, Chłodzenie: NZXT Kraken X62,
RAM: 4x 4GB HyperX DDR4 2133MHz CL14 (OC 3000MHz CL16)

DAC: Audiotrak Prodigy Cube Black Edition, Słuchawki: ISK MDH8500, Głośniki: EDIFIER R1280DB, Mikrofon: Trust Starzz

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...