Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kolumny/głośniki 2.0/2.1

sebastosMC

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Obecnie posiadam wieżę LG RAD 114 podłączoną przewodem aux do komputera .

Link do specyfikacji technicznej tej wieży : 

http://www.lg.com/pl/audio/lg-RAD114-zestawy-hi-fi-mini#

Chcę coś lepszego od niej do 1000 złoty .

Głównie słucham dubstepu więc coś z fajnym basem jest mi potrzebne .

Lubię słuchać na pełnej głośności ^^ a te hmm trochę pierdzą .

Pokój ma 3x5m   (szerokość x długość )

Rozstaw między kolumnami mogę zachować bezproblemowo , gorzej z odległością ucha do kolumn maksymalnie metr mogę zachować  .

rmoiyq.png

Opublikowano

Edifier S530, ale jak dla mnie nie ma sensu wywalać 1k na komputerówki a tym bardziej komputerówki 2.1.

Problemem może być miejsce, z metrem odległości kupisz jedynie mały sprzęt

Opublikowano

Ciężko zrozumieć twojego posta ^^ Brać czy nie ma sensu ?

Dobra chciałbym jeszcze nagłośnić swój duży pokój ( 7x7m ) miejsca na rozstaw i odległość od siedzącego jest bardzo dużo  i myślałem nad tymi kolumnami : 

http://allegro.pl/magnat-monitor-supreme-2002-kolumny-para-gratis-i5444676936.html 

+ wzmacniacz do 800zł ( żeby w 2 tysiącach się zmieścić ) tylko jaki wzmacniacz ?

Zastosowanie podobne co przy komputerze ( nagłośnienie imprezy w domu -  muzyka klubowa ( czyli coś co wytworzy mi niezły bas ) )

rmoiyq.png

Opublikowano

W tej kasie bardziej się opłaca przykładowo Dali 450, mają one ciepłe, basowe brzmienie które prawie na pewno Ci się spodoba. Co do wzmaka obczaj np. NAD'a C320.

Czasami polecano też Creek'a 4330 do nich, ale tego wzmacniacza akurat za bardzo nie znam. Konkurencją Creek'a jest Cambridge Audio A500 którego też możesz rozważyć, ale generalnie NAD jest chyba najczęściej widzianym wzmacniaczem z tymi Dali. Jakiejś Yamahy też próbować można jak chcesz nieco wyeksponowane wysokie

Najlepiej idź na forum typu audio.com.pl, ja jestem praktycznie jedyną osobą która tu czasami zagląda a i tak mało wiem i nie zawsze jestem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...