Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ban 70 tyś graczy? Moje pytanie.

Deltoide

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Historia mojego konta jest taka że moje konto w LoL'u ma 3 lata. Pierw to konto założył koleś i nabil tam z 20 lvl, potem sprzedał te konto mojemu koledze, który wbił tam 30 lvl, potem ten kolega sprzedał mojemu innemu koledze i ten kolega sprzedał mi konto, (to konto miało, i ma Silver IV).

Jak widzicie to konto ma ciekawą historie. I pytanie, bo ostatnio czytałem newsy LoL'a i było coś napisane że Rito Gejms ma jakieś sposoby na jakieś masowe bany itp.. Za boostowane konta, i to moje konto jest boostowane czy coś?

Pytanie:

Czy groźi mi ban? Jeśli tak to na ile?

Bardzo lubie grać w LoL'a, gram w to od dawna i szkoda było by mi od niego odejść, ostatnio mam takie obawy, że dostane tego bana czy coś.

Był bym wdzięczny za odpowiedź.

@EDIT: Zapomniałem napisać że na tym koncie zmieniem E-Mail'a, hasło i dziś zmieniam nick.

Strzała ;>

Opublikowano

To jest bez sensu poniewaz nie da sie wykryc boostingu mozesz grac przeciez gdzies indziej albo jak cb nima to kolega moze grac wg mnie te bany i kary sa niesluszne widzialem tez ze chyba ator sie o tym nawet wypowiadal

wedlug teori rito to moze byc bo bylo grane na roznych adresach ip tak samo moje tez

Opublikowano

możesz mieć bana... zgodnie z regulaminem League of Legends...

Handel kontem zabroniony...

jedno konto na jedną osobę...

konto które posiadasz było u wielu innych osób i było wielokrotnie sprzedawane...

więc historia tego konta nie jest do końca czysta... JEDNAK...

tak jak samo Rito powiedziało będzie 70.000 Bananów za BOOSTOWANIE konta na wyższą dywizję...

czyli przykładowo zapłaciłeś komuś pieniądze za wbicie ci golda podczas kiedy twoje konto było w ślverowej armii...

konta z dywizją Bronz / ślver pewnie Rito nawet nie będzie na coś takiego patrzył ;x...

//Edit:

Matizal... prawdopodobnie normalnym jest jeśli jakieś konto przez cały sezon jest w np. dywizji S3

a magicznie w ciągu miesiąca lub tygodnia znajduje się przykładowo w P5

nie budzi twojego zdziwienia wzrost dywizji z S3 -> P5 ?...

Opublikowano

matirzal....

Nerva może i wbił Diament w 10 dni jednak musisz mieć świadomość istnienia czegoś takiego jak 

powiedział użytkownik wyżej "Adres IP" jeśli osoba dobrze gra... nie ma się o co martwić...

Nerva nie złamał żadnego pkt. z regulaminu League Of Legends...

a tym bardziej nie wykorzystywał boostowania swojego konta... do wbicia diaxa w 10 dni ;x

nie oglądam go ale z tego co mi wiadomo wszystkie filmiki nagrywał na Lajvie...

boostowanie to nie to samo co skill ;x

//Edit:

mimo wszystko wiele osób dalej to kupuje w celu "polepszenia standardów własnej gry" ;x...

Opublikowano

To jest bez sensu poniewaz nie da sie wykryc boostingu mozesz grac przeciez gdzies indziej albo jak cb nima to kolega moze grac wg mnie te bany i kary sa niesluszne widzialem tez ze chyba ator sie o tym nawet wypowiadal

wedlug teori rito to moze byc bo bylo grane na roznych adresach ip tak samo moje tez

Boosting jest łatwo wykrywalny. Skok MMR z danego IP w danym okresie czasu jest widoczny w logach,  a gdy logujesz się spowrotem na swoje konto, z danego IP np. za godzinę jest to oczywiste. ;) 

Odnośnie tego - raczej ban niegroźny, aczkolwiek może się zdarzyć. 

Opublikowano

O ile dobrze pamiętam za pierwszym razem jest ban na 2 tygodnie, zabranie ramki, avatarów, skinów za nagrody za sezon i coś tam jeszcze. Kolejnym razem będzie perm.

f1a327ea2f.png

Opublikowano

To ja tez mam bana :D

bo gralem u kolegi ciotki na dzialce mam w domu 2 pc to nieźle i grajac w roznych miejscach wbilem plat 3 ostatnio to rozumiem ze takie konto tez jest karane ta ? Bo to oznacza ze riot sprawdzajac ip ograniczaja uzytkownikom granie w lola bo przeciez nie zawsze jestesmy w domu prawda ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...