Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Niesłuszny report

WolfTheFive

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!
Na początku chciałbym serdecznie wszystkich powitać, gdyż jestem nowym użytkownikiem forum i prosiłbym o wyrozumiałość. :)

Zwracam się do was gracze Rusta z pytaniem, gdyż trapi mnie jedna kwestia i to dosć mocno.
Otóż dziś podczas grania w Rust na jednym z serverów mialo miejsce dziwne zdarzenie, tzn. podczas odpierania ataku przez innego gracza wypadłem z dachu mojego domu, co powinno skutkować natychmiastową śmiercią, jednakże tak się nie stało, ponieważ podczas lotu udawało mi się zaczepiać o ściany i okna domu przez co zmniejszyłem dmg przy upadku i przeżyłem.
Problem jednak tkwi nie w samym farcie, ale w tym, że jeden z atakujących rzekomo nagrał filmik i straszy mnie teraz reportem, vac banem i innymi podobnymi.
Więc moje pytanie jest teraz takie.. czy to jest faktycznie możliwe abym dostał bana za to? Jeśli tak to jakiego i na ile, jak mogę się odwoływać?
Przyznam się, że jest to dla mnie nowość, szczególnie, że nigdy nie cheatowałem na platformie steam jak i na żadnej innej, nie mam pojęcia jak to działa i przede wszystkim nie chce dostać bana za coś czego nie zrobiłem. Rust jest w fazie Alfy i posiada jeszcze wiele bugów, zwłaszcza po ostatnim Devblogu 70, nie można postawić pieca w domu, ani skrzynki przy ścianie, generalnie dlugo by wymieniać. 
W związku z tym prosiłbym o odpowiedź i porady w tej sprawie.

Z góry dziękuję i pozdrawiam.

mqdefault.jpg
Rest in Peace
Big Up!

Opublikowano

Wątpię żebyś dostał bana bo jedynie mógł cię straszyć że nagrał a tak na prawdę nic nie nagrywał więc możesz spokojnie grać. 

Opublikowano

Bullshit, nie dostaniesz żadnego bana, a tym bardziej VACa.

Dziękuję za szybką odpowiedź i uspokojenie mnie :)

W takim razie spytam jeszcze czy byłbyś w stanie po którtce przybliżyć mi jak działa system banowania w Ruscie?

Przezorny zawsze ubezpieczony.

mqdefault.jpg
Rest in Peace
Big Up!

Opublikowano

Sam również zastanawiałem się czy typek w ogóle coś nagrał w tej sprawie, bo straszyć każdy może.
Mimo to wolałem się upewnić, z racji, że nie chciałbym kończyć przygody z Rustem przez niesłuszne oskarżenie, miesiąc po zakupie :D

Dziękuję wam za szybką reakcje i pomoc :)

mqdefault.jpg
Rest in Peace
Big Up!

Opublikowano

VAC sprawdza pliki gry i procesy w tle w poszukiwaniu cheatów, więc nawet jeśli wysłałby film do supportu to VACa byś nie dostał.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

VAC sprawdza pliki gry i procesy w tle w poszukiwaniu cheatów, więc nawet jeśli wysłałby film do supportu to VACa byś nie dostał.

Ach! Więc tak to wygląda, w takim układzie jestem całkowicie spokojny o vac bana, bo jego nie dostanę ;D.

Teraz tylko pytanie czy twórcy Rusta mogą mi zbanować gre na podstawie ew. nagranego filmiku, czy oni również robią to na podstawie wykazanych przez VAC informacji nt. moich procesów i innych rzetelnych danych?

Bo przecież chyba nie banują po samym filmiku, czyż nie?

mqdefault.jpg
Rest in Peace
Big Up!

Opublikowano

Nie sądzę, żebyś dostał bana. Chyba, że na jeden serwer od admina. A to i tak mało prawdopodobne. Zresztą. Co się tak przejmujesz. I tak nic nie poradzisz jeśli miałbyś dostać bana, dopiero wtedy się skontaktujesz z supportem.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

Nie sądzę, żebyś dostał bana. Chyba, że na jeden serwer od admina. A to i tak mało prawdopodobne. Zresztą. Co się tak przejmujesz. I tak nic nie poradzisz jeśli miałbyś dostać bana, dopiero wtedy się skontaktujesz z supportem.

Masz racje w zupełności, nie mam na to wpływu, jesli uznają mnie za winnego to będę się odwolywał do supportu, mam jednak nadzieję, że do tego nie dojdzie.

Może nie tyle się przejmuję, co po prostu szkoda jest mi wydanej kasy (mimo, że Rust drogi nie jest, to jednak 60 zł piechotą nie chodzi) i przede wszystkim szkoda mi czasu poświęconego na gre wraz z ekwipunkiem steamowym, który jest nowym  i całkiem przyjemnym tworem w Ruscie.

Pozostaje mi teraz tylko czekać czy coś się wydarzy czy nie.

A tak przy okazji, w przeciągu jakiego czasu mogę się czegoś ewentualnie spodziewać?

mqdefault.jpg
Rest in Peace
Big Up!

Opublikowano

Masz racje w zupełności, nie mam na to wpływu, jesli uznają mnie za winnego to będę się odwolywał do supportu, mam jednak nadzieję, że do tego nie dojdzie.

Może nie tyle się przejmuję, co po prostu szkoda jest mi wydanej kasy (mimo, że Rust drogi nie jest, to jednak 60 zł piechotą nie chodzi) i przede wszystkim szkoda mi czasu poświęconego na gre wraz z ekwipunkiem steamowym, który jest nowym  i całkiem przyjemnym tworem w Ruscie.

Pozostaje mi teraz tylko czekać czy coś się wydarzy czy nie.

A tak przy okazji, w przeciągu jakiego czasu mogę się czegoś ewentualnie spodziewać?

Nie masz się czego spodziewać, bo bana na 99.99% nie dostaniesz.

graphic.pnggraphic.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...