Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kassadin&Syndra

Zaacny

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Ostatnio zauważyłem wymienionych w tytule bohaterów i z chęcią bym się nimi dłużej zajął. Ale.. podszedłem do sprawy bardziej ambitnie i sprawdziłem statystyki tych postaci i się podłamałem... xD

Ich winrattio jest poniżej dopuszczalnej względem mnie normy.

Teraz gdy kassa jest w rotacji rekordowo osiągnął 39.5% GG

Moje pytania są takie:

1. czy te piękne cyferki świadczą o tym, abym tego nie tykał bo kształcenie tego nie będzie przydatne, a wręcz przeciwnie na rankedach?

2. Czy leniwe rito ruszy dupsko i doprowadzi ich do normy zamiast malować nowe skiny ?

Słyszałem, że kassadin byl kiedys mocny, ale riot za bardzo go obił.

(na prawdy bym chciał swobodnie wybierać bohatera, a nie pocić się i zastanawiać czy dany bohater jest w mecie)

Pozdrawiam! co o nich sądzicie?

x

Opublikowano

Tak kassadin byl swietny przed nerfem mogl sie odnalezc na kazdej linii teraz juz tak nie jest i raczej bym goo nie polecal

Jesli mial bym wybierac to napewno syndra jest mocniejsza i potrafi zdjac innych na combo

Opublikowano

A ja uważam, że Kassadin to fajny pick i tak naprawdę to nerfy na range i cooldown ulta go osłabiły. Dalej ma strasznie mocny burst, z ROA/Kielichem/Morello (wybierz 1) i Ludenem robi straszne dps :P

Graj z kimś duo jungle i niech Cię przycampi i będzie EZ

Opublikowano

Kassadin kiedyś to był permaban. Teraz znerfiony został i to bardzo, lecz nadal jest silny.
Co do Syndry, rozegrałam nią dosyć dużo gierek, no i imo nerf na Q bardzo zabolał Syndrę. Jedynym jej minusem (albo plusem) jest ult w jedną osobę. Posiada ona spamowalne Q, ciekawą mechanikę ulepszania skillów z pasywki, ciekawą mechanikę podnoszenia minionów z W, odepchnięcie z E, coś jak Vayne, lecz bez stuna przy przeszkodzie. Posiada ona również stuna (Q+E) który jest jej jedynym mechanizmem ucieczki. :)

Opublikowano

Kassadina sobie odpuść, znerfiony, jeśli nie ma snowballu do 11 jesteś useless

Syndra jakieś bugfixy na e dostała, dosyć playable, zawsze silna była, można coś nią ugrać, zabijasz carry co nie jest trudne po trafieniu q+e i gg

­

Opublikowano

1. czy te piękne cyferki świadczą o tym, abym tego nie tykał bo kształcenie tego nie będzie przydatne, a wręcz przeciwnie na rankedach?

2. Czy leniwe rito ruszy dupsko i doprowadzi ich do normy zamiast malować nowe skiny ?

1. Kassadin nie jest taki zły, ale szczerze mówiąc jest masa picków, które imo są lepsze od niego. Mowa tutaj właśnie nawet o w/w Syndrze.

2. Raczej nie, oni go jeszcze nerfili :)

Opublikowano

Przeciwnicy zjedzą Kassadina jeżeli ogarniają grę. Po 6 z junglerem coś ugrasz MOŻE po 11 kogoś zabijesz burstem, jeżeli masz duży cs lub trochę fragów.

Syndra jest mocniejsza ale i łatwiej ją zaorać z junglerem.

Tyle ode mnie.

Opublikowano

Przeciwnicy zjedzą Kassadina jeżeli ogarniają grę. Po 6 z junglerem coś ugrasz MOŻE po 11 kogoś zabijesz burstem, jeżeli masz duży cs lub trochę fragów.

Syndra jest mocniejsza ale i łatwiej ją zaorać z junglerem.

Tyle ode mnie.

Jeżeli ty "ogarniasz" grę, to kassadinem masz #izi i na początku już GG.

Syndra? Q + E i koniec zabawy.

­

Bez nazwy-2.png

Opublikowano

Nie polecam grać Kassadinem, bo jest strasznie słaby. Ten jego ult to jakaś komedia ;_; bardzo łatwo go zgnębić a wtedy jest useless.

Syndra jest ok, ale obecnie są lepsze postacie niż Syndra dlatego jest tak mało grana np. Viktor

Opublikowano

Jeżeli ty "ogarniasz" grę, to kassadinem masz #izi i na początku już GG.

Syndra? Q + E i koniec zabawy.

­

Nie chcę rozwijać jakieś dłuższej dyskusji ale WEDŁUG MNIE twoja wypowiedź jest słaba, czemu?

" "ogarniasz" grę, " Czyli challanger +500 pkt. choć wygrał early laning phase "masz #izi i na początku już GG." to i tak potem dostaje w dupe.

Gdyby było tak jak mówisz kassadin miał by +60% win ratio.

###GG = Good game

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...