Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Reklama google implementacja

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam problem, otóż wgrałem kod adsense na stronę i wyświetla się białe pole. I  teraz nie wiem co źle zrobiłem. Przesyłam kod  pliku sidebar ze strony.

<!doctype html>
<html lang="pl">

<h1>Ekipa serwera</h1><hr>
<font color="red">[Wlasciciel]</font> BitasPL
<br>
<font color="red">[Wlasciciel]</font> TheEndiPL
<br>
<font color="red">[Technik]</font> PodpalaczTv
<br>
<font color="blue">[Grafik]</font> IceGamingPL
<br>
<br>
<h1>Informacje o serwerze</h1><hr>
<iframe src="http://cache.www.gametracker.com/components/html0/?host=surviland24.pl:25565&bgColor=1F2642&fontColor=8790AE&titleBgColor=11172D&titleColor=FFFFFF&borderColor=333333&linkColor=FF9900&borderLinkColor=999999&showMap=1&currentPlayersHeight=100&showCurrPlayers=1&topPlayersHeight=100&showTopPlayers=1&showBlogs=0&width=240" frameborder="0" scrolling="no" width="240" height="536"></iframe>
<br>
<body>
<script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js"></script>
<!-- reklama 2 surviland24 -->
<ins class="adsbygoogle"
     style="display:inline-block;width:300px;height:250px"
     data-ad-client="ca-pub-6992645611996804"
     data-ad-slot="2852577371"></ins>
<script>
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
</script>
</body>

Prosiłbym o pomoc,

Z góry dziękuję.

2.png

Opublikowano

Niesamowitą znajomość HTMLa widzę!

To jest forum do pomagania, a nie do nabijania sobie postów. Jak chcesz pisać tego typu odpowiedzi to nie u mnie!

2.png

Opublikowano

Struktura dokumentu HTML wygląda ta:

<!DOCTYPE html>
<html>
<head>
<meta charset="UTF-8">
<title>Title of the document</title>
</head>
<body>
Content of the document......
</body>
</html>

Wszystko w twoim kodzie zaczynając od H1 i kończąc na script powinno być między znacznikami body. W dokumencie <body></body> może pojawić się tylko raz. Więc jeśli to jest kod samego sidebara dołączanego do głównego szablonu to tu nie potrzebne są doctype, html i body. A jeśli jest to cała strona to struktura powinna wyglądać tak jak wyżej.

Jeśli dopiero co stworzyłeś reklamę w Adsense to może ona się nie pojawić od razu i trzeba chwilę poczekać.

Jeśli uruchamiasz swoją stronę z własnego komputera bez serwera, adres do skryptu w tagu script musi zaczynać się od http:

<script async src="http://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js"></script>

gamedevmania.com

Opublikowano

To jest forum do pomagania, a nie do nabijania sobie postów. Jak chcesz pisać tego typu odpowiedzi to nie u mnie!

Prawda, ale jak już bierzesz się za robienie stroni to MUSISZ znać chociaż podstawy podstaw, czyli HTML, CSS.

Poszukaj sobie poradnikow w internecie, polecam miroslawzelent wpisz sobie na YouTube.

784091427630431250239.png
Regulamin sygnatur

I <3 Node.js

Opublikowano

Struktura dokumentu HTML wygląda ta:

<!DOCTYPE html>
<html>
<head>
<meta charset="UTF-8">
<title>Title of the document</title>
</head>
<body>
Content of the document......
</body>
</html>

Wszystko w twoim kodzie zaczynając od H1 i kończąc na script powinno być między znacznikami body. W dokumencie <body></body> może pojawić się tylko raz. Więc jeśli to jest kod samego sidebara dołączanego do głównego szablonu to tu nie potrzebne są doctype, html i body. A jeśli jest to cała strona to struktura powinna wyglądać tak jak wyżej.

Jeśli dopiero co stworzyłeś reklamę w Adsense to może ona się nie pojawić od razu i trzeba chwilę poczekać.

Jeśli uruchamiasz swoją stronę z własnego komputera bez serwera, adres do skryptu w tagu script musi zaczynać się od http:

<script async src="http://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js"></script>

to jest tylko kod sidebara, reklamę stworzyłem już chyba tydzień temu, ale nie wpisałem kodu który miał do mnie przyjść i nie wiem czy to w tym tkwi problem. 

Załączam zdjęcie stronki(na czerwono miejsce gdzie ma być reklama).

post-936101-0-17893100-1437823053_thumb.png

2.png

Opublikowano

to jest tylko kod sidebara, reklamę stworzyłem już chyba tydzień temu, ale nie wpisałem kodu który miał do mnie przyjść i nie wiem czy to w tym tkwi problem. 

Załączam zdjęcie stronki(na czerwono miejsce gdzie ma być reklama).

surviland24.pl/index.php

Cały ten kod nadaje się do kosza...

Kilka znaczników html, body...

Skrypty pomiędzy znacznikami html, zapomniałbym o divie, który też się tam w jakiś sposób znalazł ;O

<div class="left-side">
	<!doctype html>
<html lang="pl">

Weź wróć do nauki skoro podstaw nie ogarniasz :F

7891614428580671076560.png

Opublikowano

a po drugie nie oczekuję tutaj krytykacji

Krytykacji? Co to takiego? Jakaś nowa potrawa?

Jeśli chcesz rozwiązania problemu to zastosuj się do wskazówek, które przedstawiliśmy.

A szczególnie do tych:

Cały ten kod nadaje się do kosza

Weź wróć do nauki

W moim poście wyjaśniłem co i jak powinno wyglądać, nikt za ciebie tego nie zrobi.

A jeśli reklama ci nie działa, to jest sprawa dla supportu google, nie dla nas.

gamedevmania.com

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...