Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Dobry Midlaner

Dada117

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, postanowiłem wyjść z brązu a do tego potrzebuje w miarę silnego midlanera który jest rzadko banowany. Od jakiegoś czasu mainuje Azira ( ostatnio nawet quadra wleciała na rankedzie). Czy to dobry pomysł aby go mainować? Jeśli macie jakieś inne propozycje champa przed którym nogi się w brazie uginają to piszcie :)

Opublikowano

Malzahar:

-ogarniesz combo masz najczęściej łatwa linie

-Silens

-Bardzo długi stun z ulti+obrazenia

-Bardzo łatwa frama

- U cb na tak niskim elo raczej go nie będą banowac

Gmyru---1.png

Opublikowano

W brązie najlepszymi pickami są Kata/Akali/Riven, lecz są często banowane. Z miderów dobry jest Azir, lecz postać ta jest nastawiona bardziej pod late game. Dobrym wyborem jest Annie, potrafiąca praktycznie wygrać grę 1v5. Leblanc jest również dobrym wyborem - 2 dashe, spore możliwości focusu na przeciwnego adc/apc i mobilność. 

Opublikowano

Możecie mi coś więcej powiedzieć o Malzaharze? Byłbym wdzięczny :)

Wg. mnie malzahar nie jest zły, ale nie brałbym go w ciemno.

• Pasyw dobry do pushu, może blokować skille
  • Burst dmg
  • Aoe silence
  • Aoe % dmg
  • Cc ult + dobry przelicznik ap

Natomiast problematyczne jest w nim to, że nie posiada escape mechanizmu, silence nie jest najprostszym skillem do trafienia, jego ulta można przerwać innym cc, podczas castowania ulta nie może się ruszać.

Mainowanie azira uważam za dobry pomysł. Jest solidnym apc, można ogrywać przeciwników ultem + przedłużonym dashem, wyciska spore obrażenia i posiada dobre zasięgi.

giphy.gif

Opublikowano

Z racji ze w brązie nie zawsze uda mi się pójść na mida, jaką postać polecacie na jungle? Myślałem nad Vi, dobrze mi się nią grało gdy była w rotce :)

Opublikowano

Na jungle polecam aktualnego

God tiera

Shyvana

Plusy

Nowy smite ten fioletowy na d/plus botrk

Reszta w tanka i carry

Szybki clear

Dobre ganki

Mov.speed z w

Op ult

Tanky

Dobry ult przychyla tf

Gmyru---1.png

Opublikowano

ww;

+ supression, w takich ligach wątpie, że budują qss

+ as z W + dla sojuszników

+ heal z Q

+ ms z E jeśli przeciwnicy mają mało hp w danym zasięgu

+ na jungli może siedzieć i siedzieć

- brak escapu

- słabe ganki, dopiero po 6 można zdziałać coś lepszego

f1a327ea2f.png

Opublikowano

Z racji ze w brązie nie zawsze uda mi się pójść na mida, jaką postać polecacie na jungle? Myślałem nad Vi, dobrze mi się nią grało gdy była w rotce :)

Na junge polecam postacie które używają auto attacków, ponieważ w tym patchu te nowy item do junge jest op Czyli : Udyr, master, shywana ew jeżeli pod ap to evelynn. 

Co do mida to bym polecił yasuo no ale niestety w bronzach i silverach jest cały czas banowany, podobnie jak katarina, więc może jakiś talon ? 

xD 

Opublikowano

Diana, Ekko

Diana, Ekko

Czy mógł byś przestać proszę przychodzic i rzucać 2 słowami skoro aż tak polecasz te champy to pewnie nimi grales więc czy tak trudno jest ci podać po 3 plusy oczywiscie dostaniesz nagrodę za swój trud w postaci repirta

Co do diany to tak

-tarcza

-Spory dmg

-Mobilna

-Po 6 świetne romy/ganki

Ekko

-Dash

-Dmg z pasyw

-Spora tarcza

-Heal

Gmyru---1.png

Opublikowano

Na mida najlepsza Karma.

-Insane poke

-sustain

-shield + speed

-great peel

Na serio, jak na mida to tylko karma, op early game, nie ma na nią kontry. A poke w late gamie jest lepszy niż miał runglave ezreal. Jak się nafeedujesz to, to taki adc to jest oneshot.

Opublikowano

Hmm na mida, poleciłbym Tobie ­Annie

• Stun po wystackowaniu
  • DMG Q+W
  • Dobra do teamfightów (Tibbers)
  • Łatwa postać do ogarnięcia
  • Q pomaga w farmie

Bez nazwy-2.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...