Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

GTA V PC - "Błędne dane gry"

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ostatnio mialem problem z gta po modach wiec zainstalowalem je ponownie i wgralem swoj stary save lecz on mi nie dzialal wiec nie chcialem przechodzic gry od nowa i pobralem nowy save z mpc

po wgraniu save caly czas wyskakuje sie crashuje // windows 10

5804514377652871077040.jpeg

poradzi ktos cos ?

Opublikowano

Wcześniej też grałeś na Win 10 ?

Błąd wyskakuje w trakcie uruchamiania gry czy wczytawania save'a ?

Masz zainstalowane jakieś modyfikacje ?

Gra zaktualizowana oraz oryginalna ?

Opublikowano

nie gralem wczesniej na win 10

blad wyskakuje po okolo 3 minutach gry najczesciej gdy fps zaczynaja skakac ( wczesniej tego nie bylo)

gra jest czyta

tak gra oryginalna pobrana z oficjalnej strony wczoraj rano.

Opublikowano

A gdy utworzysz własny save błąd występuje ?

Są dwie możliwości albo Win 10, który jak wiadomo ma problemy z GTA V albo save.

Opublikowano

jak odpalam na wlasnym save to blad wyskakuje jeszcze gdy gra sie laduje i wejsc nie moge.

-- edit.

moja wersja directx to 12 a na gta moge ustawic tylko 10/10.1/11

moze to tego wina ? 

Opublikowano

Spróbuj uruchomić nową grę bez żadnych save'ów. Ja raczej obstawiam sam Win 10, ponieważ od dawna wiadomo, że się gryzie z GTA.

Ostatecznie trzeba spróbować reinstalacji.

Opublikowano

Spróbuj uruchomić nową grę bez żadnych save'ów. Ja raczej obstawiam sam Win 10, ponieważ od dawna wiadomo, że się gryzie z GTA. Ostatecznie trzeba spróbować reinstalacji.

o reinstalacji zapomnij pc mam z*******y ale neta tylko 6 mega wiec pobieranie prawie 70 gb troche mi zajelo poniewaz same plytni sprzedalem

po wywaleniu starych zapisow zaczlem grac od nowa i ten sam problem...

Opublikowano

Pliki gry masz niespójne, jak sama nazwa błędu wskazuje. Mi tez takie coś wyskakiwało, a na domiar złego zapadałam się pod ziemię w grze itp.

Mówisz, że grasz na modach. Pewnie jakieś mody się gryzą. Chyba nie ma innej metody jak reinstalacja gry i później instalacja modów po kolei, żeby zobaczyć które się ze sobą gryzą.

who cares?

Opublikowano

Pliki gry masz niespójne, jak sama nazwa błędu wskazuje. Mi tez takie coś wyskakiwało, a na domiar złego zapadałam się pod ziemię w grze itp.

Mówisz, że grasz na modach. Pewnie jakieś mody się gryzą. Chyba nie ma innej metody jak reinstalacja gry i później instalacja modów po kolei, żeby zobaczyć które się ze sobą gryzą.

Po ponownym zainstalowaniu gry nie instalowalem juz modow

Opublikowano

Przy tym łączu co posiadasz wystarczy zostawić pobieranie na noc lub dwie i masz pobrane a po drugie skoro już raz pobrałeś to drugi raz chyba nie powinno sprawić Ci problemu ? Sam napisałeś.

"tak gra oryginalna pobrana z oficjalnej strony wczoraj rano"

Co do tej sprzedaży mam nadzieje, że osoba, która kupiła od Ciebie pudełko zna się trochę na prawie i zgłosi to na policję na podstawie wprowadzenia klienta w błąd w celu osiągnięcia korzyści materialnych. Jestem zdania, że takich rzeczy się nie robi nie wszystkim się w domu przelewa, nie pomyślałeś że osoba kupująca od ciebie tą "grę" mogła być człowiekiem, który przez długi czas na nią oszczędzała a teraz dostanie fige z makiem ?

Opublikowano

moze mu chodzi o to ze ta osoba mogła miec na steam kupione gta ale ma wolny internet więc sprzedał płytki aby zainstalowała to oto osoba grę albo sprzedał ją jako wersja kolekcjonerska "na biurko"

Opublikowano

Przy tym łączu co posiadasz wystarczy zostawić pobieranie na noc lub dwie i masz pobrane a po drugie skoro już raz pobrałeś to drugi raz chyba nie powinno sprawić Ci problemu ? Sam napisałeś. "tak gra oryginalna pobrana z oficjalnej strony wczoraj rano" Co do tej sprzedaży mam nadzieje, że osoba, która kupiła od Ciebie pudełko zna się trochę na prawie i zgłosi to na policję na podstawie wprowadzenia klienta w błąd w celu osiągnięcia korzyści materialnych. Jestem zdania, że takich rzeczy się nie robi nie wszystkim się w domu przelewa, nie pomyślałeś że osoba kupująca od ciebie tą "grę" mogła być człowiekiem, który przez długi czas na nią oszczędzała a teraz dostanie fige z makiem ?

Aukcja była opisana prawidłowo tylko osoba ktora to kupila nie byla swiadoma tego ze aby grac musi miec jeszcze kod.

Opublikowano

Czyli aukcja nie była opisana prawidłowo. Powinieneś napisać, że do uruchomienia gry jest potrzebny kod. Tak czy inaczej osoba, która kupiła od ciebie to pudełko została oszukana przez ciebie więc może zgłosić sprawę bezpośrednio do Allegro a oni zaczną dochodzenie lub klient pójdzie prosto na policje.

Topblizz Ty poważnie myślisz, że osoba która kupiła grę za te 200zł na Steam kupi pudełko z płytami które są na akcjach za parę zł za 120zł ? No wybacz aczkolwiek w twoim rozumowaniu jest coś nie halo.

Tak czy inaczej popełniłeś przestępstwo (świadome zatajanie informacji o produkcie w celu osiągnięcia korzyści materialnych) co może obrócić się przeciwko tobie. Pamiętaj, że klient ma prawo do namysłu, które obowiązuje każdy produkt zakupiony przez internet czyli może zwrócić Ci przedmiot do 14 dni od dostarczenia. Mam nadzieję, że nabywca zgłosi tą sytuację chociażby do Allegro przynajmniej kolejny oszust dostanie po tyłku a może całkiem kiedyś się to chołote wypleni.

Opublikowano

Czyli aukcja nie była opisana prawidłowo. Powinieneś napisać, że do uruchomienia gry jest potrzebny kod. Tak czy inaczej osoba, która kupiła od ciebie to pudełko została oszukana przez ciebie więc może zgłosić sprawę bezpośrednio do Allegro a oni zaczną dochodzenie lub klient pójdzie prosto na policje.

Topblizz Ty poważnie myślisz, że osoba która kupiła grę za te 200zł na Steam kupi pudełko z płytami które są na akcjach za parę zł za 120zł ? No wybacz aczkolwiek w twoim rozumowaniu jest coś nie halo.

Tak czy inaczej popełniłeś przestępstwo (świadome zatajanie informacji o produkcie w celu osiągnięcia korzyści materialnych) co może obrócić się przeciwko tobie. Pamiętaj, że klient ma prawo do namysłu, które obowiązuje każdy produkt zakupiony przez internet czyli może zwrócić Ci przedmiot do 14 dni od dostarczenia. Mam nadzieję, że nabywca zgłosi tą sytuację chociażby do Allegro przynajmniej kolejny oszust dostanie po tyłku a może całkiem kiedyś się to chołote wypleni.

spokojnie bo sie spocisz na aucji sprzedawalem plyty w kartoniku i nic wiecej a aukcja byla tak wlasnie opisana wiec byl to blad kolesia bo mysial ze tak jak kiedys odpali gta z samych plyt.

nie wymyslaj juz swoich chorych teorii bo juz wszyscy wiemy ze bys na komende biegal z byle gó**** 

chyba gdziej mialem twoj nr zapisany to zadzwonie jutro i pogadamy

--- edit ---

znalazlem 997 to byl ten twoj nr ?

a no i nick sobie popraw koles.

7098314379558911077040.jpeg

Opublikowano

Nawet się nie spociłem. Na komendzie nie byłem ani razu wole sam rozwiązywać problemy niż oddawać je w łapy nie udaczników. Mój nick to moja sprawa czemu myślisz, że 997 to zaraz oznacza policję ?

A właśnie lepiej spójrz na swój anime lub manga nick z pewnie swoim rodzicem na zdjęciu profilowym. Jeżeli chcesz jeszcze podyskutować to zapraszam na PW tam przynajmniej będę mógł Cię zjechać jak mi się podoba "koles". A i do twojej sprawniejszej części mózgu 997 to nie jest mój numer tylko przypadek z brakiem dostępności nicku. Wybacz przy poziomnie twoich wypowiedzi nie wiedziałem czy potrafisz używać sarkazmu więc jak to mówią przezorny zawsze ubezpieczony. Jeszcze raz zapraszam na PW.

A wracając do aukcji muszę przyznać Ci teraz rację skoro opisałeś, że sprzedajesz tylko i wyłącznie płyty z pudełkiem to faktcznie racja leży teraz po twojej stronie. Pamiętaj tylko a prawie do namysłu, o którym Ci wcześniej pisałem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...