Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Serwer/y z Modyfikacjami

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

­Witam bardzo serdecznie, jak już widzicie po tytule " Serwer z Modyfikacjami ", chcę Otworzyć parę/jeden dobry/e serwery Minecraft z modyfikacjami tylko nie wiem jeszcze jakie ponieważ mam mały dylemat co do grywalności itd. Ogólnie to nie mam pojęcia jakie serwery są najbardziej popularne a jakie najmniej wiem że jest bardzo dużo serwerów Technicznych tylko ich jest już tyle że nie potrzebnie robić kolejne bo i tak one nie wypalą. Myślałem nad modyfikacjami z Paczek technicpack są tą dosyć dobre modyfikacje oraz dosyć słabe modyfikacje, pierwsze co mi wpadło do oka to Tekkit jest to paczka Techniczna ale tak czy a praktycznie nikt nie robi na niej serwerów a wiem że niektórzy by sobie na owej pograli. Oczywiście myślałem jeszcze na paczce Przygodowej Dangeony itd. Tylko oczywiście są tam te dużo wieże itd, i był by problem z mapą. Dlatego chciałem odezwać się do was co byście chcieli najlepiej, wszystkie paczki wchodzą w grę, od Technicznych do Przygodowych. Oczywiście nie wszystko jest możliwe do Instalacji.

Moja Propozycja to:

~ Coś takiego jak serwer RPG polegał on by na tym że były by modyfikacje na kuchnie Pojazdy Samoloty Prace Bronie itd.

~ Techniczny serwer Hardcore rzadkie serowce dużo mobów.

~ i Normalny serwer przygodowy na Modach.

Macie jakąś propozycje zdanie pomysł? To napiszcie w komentarzu.

Wszystkie wypowiedzi będą brane pod Uwagę!

PS: Przepraszam za mój Język Polski ale niestety mieszkam od 7 Lat w Niemczech i moja cała Polszczyzna się strasznie pogorszyła. Przez co często się powtarzam typu (itd, oczywiście) itd.

Prosił bym was o wybaczenie moich błędów z góry Dziękuje.

Kacper S.

­

Opublikowano

­

Na modach spoko tylko 6/10 dzieci nie wie jak zainstalować mody więc pewnie ich nie zobaczysz na serwerze

Jak będzie dużo pozytywnych komentarzy to się ogranie lanchuer ;)

Wujek google też jest ;d

­

Opublikowano

Serwerów na paczce tekkit jest bardzo dużo, ale zagranicznych. Co do samego serwera na modach - u nas takie serwery nie mają "brania". Jest bardzo wąskie grono osób, które faktycznie się tymi modyfikacjami interesują, a co ważniejsze na nich grają. Według mnie z tych wymienionych propozycji najlepszy będzie serwer techniczny jednak zamiast sprawić, żeby surowce o wiele rzadziej występowały utrudnij craftingi maszyn. Pamiętaj, że na serwerach z modami bardzo często trzeba blokować część rzeczy, które nie współpracują z pluginami takimi jak WE i WG. Launcher takiemu serwerowi też nie przyniesie większej ilości graczy bo dla większości modyfikacje techniczne są po prostu za trudne.

Opublikowano

Polecam zrobić serwer techniczny i typ HARD , by nie było dużo dzieci ,,Majkrafta" , bo myślą , że mają bogatych starych i kupią im Vipa lub jakąś inną range (Proponuje żeby każdy miał range gracz min na 15 dni i potem mogłoby się kupić Vipa lub coś ) . Hmm , po co launcher? Wystarczy wgrać , i można grać xD . Zrób na wersje 1.6.4 lub na 1.6.2 , bo większość modów działa na tej wersji .

Opublikowano

­Dobrze, to zrobię serwer Techniczny Hard. a co do Vipów to VIP będzie jak zawsze tylko po prostu będzie miał praktycznie to samo co gracz ;P

Serwer będzie na wersję 1.6.4 bo na 1.7 te cały Craftingi oraz Maszyny to mordęga :/

­

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...