Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Potrzebna pomoc z No-Lifem bratem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko. Mam mały problem z bratem uzależnionym od kompa.
Mianowicie , młody ,ma 9 lat i całe dnie spędza przy kompie ojciec go nie pilnuje , bo dla niego to świety spokoj gdy od siedzi na kompie.
Więc. Kiedyś byłem na kafejce i był programik , który ustalał czas pracy kompa , że gość na swoim pc-cie ustawiał czas na inny komp , po upływie którego się wyłączał i nie dało się włączyć , czy tam zalogować. Mam swoj komputer , on ma swoj , wiem ,że w windzie można ustawić coś takiego ,lecz musiałbym zabrać mu admina , co odpada , gdyż nie będzie mógł instalować gier itp. , bo hasło admina potrzebne.

więc pytanie. Czy wiecie co to za programik mógł być ? lub jak inaczej rozwiązać taki problem ? Najlepiej jakiś program , który po odpalenia komputera zaczął odliczać czas i po jego upływie wyłączać komputer. Raaatujcie chłopaka :P

Opublikowano

Siemanko. Mam mały problem z bratem uzależnionym od kompa.

Mianowicie , młody ,ma 9 lat i całe dnie spędza przy kompie ojciec go nie pilnuje , bo dla niego to świety spokoj gdy od siedzi na kompie.

Więc. Kiedyś byłem na kafejce i był programik , który ustalał czas pracy kompa , że gość na swoim pc-cie ustawiał czas na inny komp , po upływie którego się wyłączał i nie dało się włączyć , czy tam zalogować. Mam swoj komputer , on ma swoj , wiem ,że w windzie można ustawić coś takiego ,lecz musiałbym zabrać mu admina , co odpada , gdyż nie będzie mógł instalować gier itp. , bo hasło admina potrzebne.

więc pytanie. Czy wiecie co to za programik mógł być ? lub jak inaczej rozwiązać taki problem ? Najlepiej jakiś program , który po odpalenia komputera zaczął odliczać czas i po jego upływie wyłączać komputer. Raaatujcie chłopaka :P

Gdy młody śpi zwyczajnie odłącz mu komputer lub wykręć np. procesor :D

Opublikowano

@1373230489-U611928.pngDrear powaliło Cie? To zbyt duży szok dla młodego... Na Twoim miejscu odłączyłbym mu neta i zabrał do psychologa, ewentualnie możesz mu zabrać kabel od zasilacza to też pomoże

r9wfFzB.png

Opublikowano

@1373230489-U611928.pngDrear powaliło Cie? To zbyt duży szok dla młodego... Na Twoim miejscu odłączyłbym mu neta i zabrał do psychologa, ewentualnie możesz mu zabrać kabel od zasilacza to też pomoże

Szok? Komputer się zepsuł, i tyle. 

Opublikowano

• To nie takie proste. Zabierałem mu pamięci ram po prostu. Ale był dym . Młody ma 3h do wygrania dziennie , a gra po 10h jak mnie nie ma.... Chodzi właśnie o to żeby po włączeniu kompa czas wystartował i odłączył go po upływie tych 3h. :<

Opublikowano

Może zaproponuj mu wyjście na piłkę nożną albo kosza?

A propos Twojego pytanie o ten program to nie wiem jak się nazywa, ale chyba można coś takiego samemu napisać w Batch'u (potrzebny notatnik).

Opublikowano

@1373230489-U611928.pngDrear nom ;D Moja siostra jak jej kompa odłączyłem bo cały dzień siedziała to mi biurko rozwaliła a telefonem o ściane rzuciła kiedy mnie nie było :)

r9wfFzB.png

Opublikowano

• To nie takie proste. Zabierałem mu pamięci ram po prostu. Ale był dym . Młody ma 3h do wygrania dziennie , a gra po 10h jak mnie nie ma.... Chodzi właśnie o to żeby po włączeniu kompa czas wystartował i odłączył go po upływie tych 3h. :<

Może spróbuj poszukać mu jakiegoś hobby ? Modelarstwo, sport, rysowanie, czy coś... napewno jest coś czym poza kompem młody się interesuje.

@1373230489-U611928.pngDrear nom ;D Moja siostra jak jej kompa odłączyłem bo cały dzień siedziała to mi biurko rozwaliła a telefonem o ściane rzuciła kiedy mnie nie było :)

Ho ho... dlatego ja zawsze zamykam swój pokój na klucz jak gdzieś wychodzę 

Opublikowano

7 lat temu jak wystartowałem z uzaleznieniem to wylaczali mi z kontaktu :P już tego nie robią ( groże im sądem), więc możesz mu schować ten komputer i go przywiązać do krzesła po jakimś czasie się uspokoi (4 tygodnie) lepiej zrob to wcześnie bo sobie spieprzy życie jak ja :P

Opublikowano

Nie ogarniam pisania programów.
Młody był zapisany na piłkę poszedł na 4-5 treningów i później zaczął się spóźniać bo zapominał i przestał chodzić całkiem.
Nie ma zainteresowań , przyjaciół . Liczy się tylko granie. :(
Ojciec ma wyjebane , a ja nie mogę patrzyć na to jak młody marnuje życie przed kompem :( Dlatego muszec coś ogarnąć

Jak go wygonie z kompa , siedzi na telefonie , jak wyganiam go i z tego i z tego , zaczynają się płacze , kopanie wszystkiego po drodze , darcie mordy , tego właśnie mój ojciec nie znosi i później na mnie się drze ,że go zwalam , więc mam naprawdę ciężką walkę.

Opublikowano

masz problem, raczej jesteś bezradny, dzieciak sam musi zrozumieć (po paru latach zrozumie swój błąd jak ja) 

Dobrze się uczy? bo ja mając średnią 4.11 spadłem do 1.92 z roku na rok coraz gorzej (brak koncentracji na lekcjach i debilizm totalny)

dzieciak musi zrozumieć że siedzi w gównie (bedzie coraz gorzej)..

Daj sobie spokój.Jedynie możesz zadzwonić po pomoc społeczną

Opublikowano

Może uświadom ojca jaką sobie kalekę wyhoduje... Taka osoba później pracy nie znajdzie, sama sobie nic nie zrobi, do ludzi nie wyjdzie.

Nie urażając osób cierpiących na jakieś kalectwo oczywiście :x

Hehe i to przysłowie mi się nasunęło...
"Nie ucz ojca jak dzieci robić"...

Opublikowano

Jeżeli masz jakiś dostęp do jego komputera to tak:

Wejdź w Start>Uruchom
Wpisz CMD i kliknij Enter. 
W czarnym oknie wpisz na przykład komendę:

net user <jego nazwa użytkownika> <jeżeli ma to hasło> /times:Mo-Fr,14-18

więc naprzykład:
net user patrykoren hasełko123 /times:Monday-Sunday,10-13

to znaczy że będzie mógł się zalogować od poniedziałku do niedzieli od 10 do 13.

Aby wyłączyć:
Wejdź w Start>Uruchom
Wpisz CMD i kliknij Enter. 
W czarnym oknie wpisz na komendę:

net user patrykoren hasełko123 /times:all

fqlnmTh.png

Pomogłem? daj + ;)

Opublikowano

Program wyłaczający kompa po jakimś czasie nie rozwiąże problemu - potrzebny Ci program, który wyłaczy komputer za każdym razem gdy się go właczy poza określonymi godzinami. Moge coś takiego machnąć jak chcesz.

Edit: Ok, wygląda na to, że rozwiązanie kolegi wyżej wystarczy.

Chcesz precyzyjnej i zrozumiałej odpowiedzi? - Zadaj precyzyjne i zrozumiałe pytanie. Nie przyjmuję zleceń.
Nie odpowiadam na priv na pytania, które można zadać na forum. Chcesz mojej pomocy - oznacz mnie w poście =>  @"Hans Kloss PL" 

Opublikowano

Otwórz notatnik

Wklej ten tekst

shutdown -s -t 900

Zapisz jako nazwa.bat

Dla windows 8:

Jak jesteś na pulpicie wciśnij przycisk windowsa + x, kliknij uruchom, wpisz w tym oknie shell:startup i kliknij ok

wklej tam ten plik .bat

Dla windows 7:

Wciśnij znak windowsa i poszukaj tam folderu "Uruchamianie" albo "Startup" czy coś takiego.

Wklej tam plik .bat

Gotowe, teraz za każdym razem co 15 minut będzie się wyłączał komputer.

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano

Zamiast wyłączać komputer odłącz mu internet :v Sposób sprawdzony i skuteczny. Wystarczy wejść w menu konfiguracji routera oraz przejść do zakładki harmonogramu/opiekuna rodzicielskiego czy jakoś tak. Wybierasz godziny w których młody ma internet. Robisz to na jego komputer i telefon. Nic nie pomoże; format kompa, zmiana windowsa tylko twardy reset routera ale wciśnij mu jakiś kit typu, że zadzwoniłeś do sieci żeby mu odłączyli to się nawet nie skapnie :xxx

Opublikowano

Nie wiem czy walka z tym pomoże ci w czymś bo do pewnych rzeczy trzeba poprostu dorosnąć. Jak sam tego nie zrozumie to za c**j nie przetłumaczysz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...