Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Allegro,aukcja,pomocy

m4sturbator

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

a wysłałeś pieniądze? niech Ci je odda w pierwszej kolejności

a jak sie kupuje u goscia nowego na allegro to tak może byc ;)

Hejo

Opublikowano

Wysłałem mu pieniądze na PayU więc ma je już od 14.7

Miał 3 pozytywy od sprzedawania skinów z cs go więc myślałem że jest okej

Napisał że nie zwróci mi pieniędzy ani nie wyśle mi skina

Pytanie czy policja może coś zrobić ? 

a07a9c1d7603fee5.jpg

Opublikowano

Po pierwsze. Jeśli napisałeś do niego w tej sprawie to zakładasz spór na allegro.

Po drugie. Jeśli naprawdę szkoda Ci pieniędzy to idź z tym na policję i podaj wszelkie informacje (z allegro + wyciąg danych z maila który przyszedł przy wpłacie)

Po trzecie. Czekaj cierpliwie i nie panikuj :)

Opublikowano

@needpvp

Sugerujesz,że mam czekać ile ? 2 miesiące ? rok ?

Są pewne granice,wydaje mi się że ten sprzedawca ma z 12 lat i myśli że takie rzeczy mogą mu uchodzić płazem.

Pójdę na policje i co ? Czy czasami Valve nie zabrania sprzedawania rzeczy za prawdziwe pieniądze ? 

a07a9c1d7603fee5.jpg

Opublikowano

@needpvp

Sugerujesz,że mam czekać ile ? 2 miesiące ? rok ?

Są pewne granice,wydaje mi się że ten sprzedawca ma z 12 lat i myśli że takie rzeczy mogą mu uchodzić płazem.

Pójdę na policje i co ? Czy czasami Valve nie zabrania sprzedawania rzeczy za prawdziwe pieniądze ? 

Źle mnie zrozumiałeś @m4sturbator 

Chodziło mi żebyś poczekał na wiadomość zwrotną od allegro lub telefon z policji.

Sprzedawanie itemów / skinów z jakiejkolwiek gry jest nielegalne i jest to łamanie prawa. Jeśli w aukcji nie było napisane że "sprzedajemy czas przeznaczony na zdobycie przedmiotu" czy coś w tym stylu - jest to złamanie prawa i dodatkowe zarzuty przeciwko oskarżonej osobie :)

Opublikowano

Miał 3 pozytywne komentarze myślałem że będzie ok <smutna melodia>

Po pierwsze - na allegro kupuje się tylko klucze

Po drugie - kupuje się tylko u zaufanych ponad 50 lub dla bezpieczeństwa ponad 100 pozytywnych komentarzy za sprzedaż

Po trzecie - załóż spór i postaraj się zastosować wszelkie reklamacje na allegro - ja kiedyś sprzedawałem bryłki z metina to ktoś wykupił all i nie zapłacił przez co zostałem z towarem którego przez jakiś czas nie mogłem wykorzystać założyłem spór i szybko to rozwiązali. Policja o 15 złoty nikogo ścigać nie będzie.

Po czwarte - nigdy ale prze nigdy nie kupuj na aukcjach szansa na kose assimova czy na pewno masz szanse na dragon lore.

Opublikowano

Miał 3 pozytywne komentarze myślałem że będzie ok <smutna melodia>

Po pierwsze - na allegro kupuje się tylko klucze

Po drugie - kupuje się tylko u zaufanych ponad 50 lub dla bezpieczeństwa ponad 100 pozytywnych komentarzy za sprzedaż

Po trzecie - załóż spór i postaraj się zastosować wszelkie reklamacje na allegro - ja kiedyś sprzedawałem bryłki z metina to ktoś wykupił all i nie zapłacił przez co zostałem z towarem którego przez jakiś czas nie mogłem wykorzystać założyłem spór i szybko to rozwiązali. Policja o 15 złoty nikogo ścigać nie będzie.

Po czwarte - nigdy ale prze nigdy nie kupuj na aukcjach szansa na kose assimova czy na pewno masz szanse na dragon lore.

Głupoty gadasz. Na allegro kupiłem już bardzo dużo najróżniejszych rzeczy bez żadnego problemu.

Ale była jedna sytuacja z gościem który sprzedawał jako jedyny obiekt moich zainteresowań a że bardzo mi na tym zależało to kupiłem.

Okazało się że jest to złodziej i sprawę przekazałem policji. W ciągu 2ch tygodni wróciło do mnie to co wydałem + odszkodowanie ze strony allegro. 

Porównujesz 15 złotych z 70zł? Ciekawe...

Co do samego czynu, jest to złamanie prawa i tym też zajmuje się policja i ma też obowiązek się tą sprawą zająć. 

Także śmiało pisz do allegro i idź na policję :) (poinformuj ich że i gdzie sprawę zgłosiłeś)

Możesz go posądzić o kradzież, oszustwo w sieci na tle handlu (nie pamietam poprawnej nazwy tego art.) i za handel nielegalnym towarem (jeśli sprzedawał item z gry a nie napisał nic typu "sprzedajemy czas poświęcony na zdobycie towaru" :)

Opublikowano

Nie wiem ja nie lubię bez powodu przepłacać ale kto co woli. Z policją to zależy człowiek człowiekowi nie równy jeden oleje drugi się zajmie sprawą. Teraz chyba nie zajmują się sprawami do niecałego kafla. Nie wiem jak to jest jak masz twarde dowody jak na allegro. Możesz mieć racje także zwracam honor. Co nie zmienia faktu że po za tym odnośnie policji do reszty nie ma wątpliwości odnośnie zgodności z prawdą.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...