Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

roter

Gotyer

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ostatnio spalil mi sie roter od neostrady do 10mb sagem fast 2704 i kupilem netgeara dg835g v5 ale od kogos i teraz po podlaczeniu go dioda dsl zapala sie na zielono zas dioda internet na czerwono. Nie moge wejsc na komputerze w ustawienia routera na 198.162.0.1 ani nic podobnego gdyz strona ta wgl sie nie laduje. Co mam zrobic? Jak moge go zresetowac? Licze na szybka pomoc

Opublikowano

Witam ostatnio spalil mi sie roter od neostrady do 10mb sagem fast 2704 i kupilem netgeara dg835g v5 ale od kogos i teraz po podlaczeniu go dioda dsl zapala sie na zielono zas dioda internet na czerwono. Nie moge wejsc na komputerze w ustawienia routera na 198.162.0.1 ani nic podobnego gdyz strona ta wgl sie nie laduje. Co mam zrobic? Jak moge go zresetowac? Licze na szybka pomoc

Co do resetu routera zawsze są takie małe otworki do których trzeba włożyć coś cienkiego (np igła) i przytrzymać parę sekund, wtedy router się resetuje.

Opublikowano

Musisz połączyć się z routerem i adres strony ustawień to zazwyczaj 192.168.1.1 a nie tak jak napisałes powyżej.

>B.

fiR919k.png

Opublikowano

Zazwyczaj jest taki jaki podał nie wprowadzaj go w błąd. 

Musi zresetować i ustawić od podstaw, najlepiej przeczytać przynajmniej instrukcję obsługi. 

Tak przy okazji to wolniejszy modem niż był 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Zazwyczaj jest taki jaki podał nie wprowadzaj go w błąd. 

Musi zresetować i ustawić od podstaw, najlepiej przeczytać przynajmniej instrukcję obsługi. 

Tak przy okazji to wolniejszy modem niż był 

Mieszkam poza miastem, wiec neo do 10 u mnie to w rezultacie i tak 3,5mb down i 1mb up. ping 40msc

Czyli po staremu, juz sobie poradziłem, miałem problem z hard resetem routera bo nie mialem wlasnie tej dziurki a trzeba bylo zastosowac kombinacje przyciskow. 

A później to juz samo sie wszystko wyjaśniło.

Opublikowano

A to spoko dla takiego łącza to max co można wycisnąć z tego modemu, czyli przy podwyższaniu łącza jeśli kiedyś będzie to możliwe  trzeba będzie się postarać co najmniej o router ADSL+ albo najlepiej ADSL2+

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...