Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy zagralibyście na takim serwie?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam pomysł na serwer pvp. Bez autorskich pluginów. Za to mapa będzie autorska i jak grałem na różnych pvp to takiej nie widziałem. Mapę mogę postawić na Superflat, albo na zwykłym świecie. To zależy od Was. Sama mapka będzie duża (myślę, że 500x500) starczy. Będzie to opuszczone miasto z niedużą ilością mieszkańców-sprzedawców. Na spawnie będzie dostępna, tylko podstawowa zbroja, resztę będzie można kupić od sprzedawców. Niektóre części miasta (skład broni, elektrownia atomowa itp.) będą dostępne tylko dla rang Vip i Svip. Nie będzie to serwer Pay to win. Rangi nie otrzymują dodatkowych przedmiotów, tylko premisję w wyżej wymienione miejsca. Czy taki serw wypali i jeśli tak to kto z Was by zagrał? Nie chcę utopić 30zł, tylko po to, zeby nikt nie grał. 

Z góry dziękuję za odpowiedzi. Adam.

Opublikowano

30 zł to nie majątek, a zawsze warto próbować bo może coś z tego wyjdzie. Ja jednak zamiast standardowego pvp chciałbym zobaczyć bow pvp z różnymi efektami strzał i kilkoma arenami. Grałem kiedyś na takim serwerze i tryb bardzo przypadł mi do gustu.

Opublikowano

Pomysł może być , lecz takich serwerów jest masa . Dodaj jakieś osiągniecia np . Zabij 10 graczy , Osiągnij 5 lvl . Jakby było , że za lvl'e była by nowa mapa ,gra by się nie nudziła .

Opublikowano

WG mnie nie ma to sensu, tego jest od ch***. Znowu będzie to kolejny serwer, który za kase daje vipom w ch*** możliwości, a zwykły gracz nie ma już szans. Możesz dać jakieś mniejsze uprawnienia bo gra straci sens.

Pozdro

Laptop: Lenovo G500

Procesor: Intel Core i3-3110M 2.40 GHz, 2 rdzenie, 4 wątki

RAM: 4GB

Grafika: HD Graphics 4000

Dysk: 1 TB

Windows: 8.1 64 bit

Opublikowano

musisz miec jakies autorskie pluginy albo skrypty bo tak to nikt nie bedzie grac

Jak napcha skryptow to beda lagi i tym bardziej nikt nie bedzie gral :D
Opublikowano

­Skoro nie znasz javy, czyli nie umiesz pisać pluginów, to nie ma sensu robić serwera, bo jest więcej % szansy na to, że nikt nie zagra bo będą te same pluginy co na innym serwerze. A skryptów nie używaj :X

Laptop: Lenovo G500

Procesor: Intel Core i3-3110M 2.40 GHz, 2 rdzenie, 4 wątki

RAM: 4GB

Grafika: HD Graphics 4000

Dysk: 1 TB

Windows: 8.1 64 bit

Opublikowano

musisz miec jakies autorskie pluginy albo skrypty bo tak to nikt nie bedzie grac

­Skoro nie znasz javy, czyli nie umiesz pisać pluginów, to nie ma sensu robić serwera, bo jest więcej % szansy na to, że nikt nie zagra bo będą te same pluginy co na innym serwerze. A skryptów nie używaj :X

I co w związku z tym, że nie będzie miał "autorskich" pluginów? Nie liczy się to przez kogo plugin został napisany, a żeby poprawnie działał. Dev bukkit czy też curse ma taką bibliotekę pluginów, że znajdziesz coś czego nie ma większość serwerów. Poza tym zazwyczaj te autorskie pluginy są o wiele gorzej napisane co wpłynie na działanie serwera. Kiedyś serwery wykorzystywały te same pluginy i jakoś graczy miały więc mówienie, że bez samodzielnie napisanych pluginów serwer nie będzie miał graczy jest głupotą.

A jak mogę ja poznać? 

Książki do nauki, kursy internetowe, a przede wszystkim będą potrzebne Ci chęci.

Co do pluginów na taki serwer to polecam:

Opublikowano

Więc będzie pvp w opuszczonym mieście 10-20 mapek (np:elektrownia atomowa, skład broni, baza wojskowa itp.)  Kilka mapek bonusowych coś dla vip (mało, aby nie zepsuć rozgrywki) Gracz nie będzie tracił itemów po śmierci czasami itemy dropną z gracza i bdyie mona je ulepszać i zmieniać. Jakie pluginy są na to, aby gracz nie tracił eq po śmierci i ustawienie dropu z graczy?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...