Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Kalista vs Jinx

Nie podam nicku

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Chciałbym abyście doradzili mi w wyborze AD Carry. Zastanawiam się nad Kalistą i Jinx. Zależy mi, aby postać się szybko nie nudziła, oraz była silna w mid/late game. Czekam na wasze opinie wraz z uzasadnieniem.

Pozdrawiam

Opublikowano

Moim zdaniem Kalista.
+ Wraz z supportem są złączeni ''więzią'', która zapewnia fajne bonusy, między innymi większy damage jeżeli uderzycie razem.
+ Kalista dostała nerfa na pasywce (Zadaje obrażenia tylko 90% całkowitego AD), lecz w dużej mierze jest to postać skalująca się z AS.
+ Świetny harras z Q.
+ Jej ''E'' wraz z runaan'em zadaje bardzo dużo obrażeń - Jeżeli twój jungler nie ma smite'a to możesz użyć E. 
+ Ulti potrafi wygrać TF'a - Ten knock up jest bardzo silny. 
+ Strasznie mobilna, ma escape mechanizm (slow z E, skok z Q nawet przez ściany.)
+ Darmowe wardy z W.

- Musisz mieć ją wyćwiczoną, mechanizm skoków jest dosyć ważny przy tej postaci.
- Zależna od early game. 
- Jeżeli masz papierowego supporta, to twój ult na twojego wspomagającego = jego śmierci.

Opublikowano

Obie postacie całkiem dobre, ale chyba Kalista lepsza. Trzeba ją wyćwiczyć, nie każdy umie nią grać, trudna jest do ogarnięcia, ale fajna. Może sie z kimś związać i w czasie tf np. może pomóc tej osobie swoim ultem. Dodatkowo Kalista posiada darmowe wardy i daje spory dmg.

­VeIMQWU.png

Opublikowano

Ja bym wybrał Jinx, Kalista jest trochę nudna, bo głównie polega na tym, że musisz stackować speary z E, a następnie po prostu użyć detonacji.

Jinx:

• ogromny zasięg po użyciu Q,
  • snear z E,
  • całkiem przyzwoity DMG + slow z W,
  • global ultimate, który zadaje również obrażenia równe % HP.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...