Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Komputer resetuje się przy uruchamianiu systemu

Wampir7858

Pytanie

Opublikowano

Otóż gdy odpalam mój 2 pc(Windows XP) dochodzi do momentu kiedy ładowany jest Windows(Logo windows i ten pasek) i potem PC się resetuje i robi to od nowa.

Co zrobić(chciałem zainstalować nowy system Windows 10[mam pełną wersję] jednak nie mogłem odpalić bootowania z usb)

3 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Spróbuj wejść do trybu awaryjnego i użyj przywracania systemu jeżeli to nie pomoże to zbootuj płytkę z xp i użyj funkcji Napraw komputer. Co do drugiego pytania to dobrze nagrałeś win na pendrive (bootowalnego): http://www.benchmark.pl/testy_i_recenzje/bootowalny-pendrive-usb-z-windows-4163.html/// ustawiłeś w BIOS'ie, aby komputer startował z pendrive (usb)?

Nagrane jest dobrze. Komputer nie chce się odpalić z trybu awaryjnego.

Co do biosu. Mam "dziwne znaki w nim" i było ustawione bootowanie z pendrive

Opublikowano

Spróbuj wejść do trybu awaryjnego i użyj przywracania systemu jeżeli to nie pomoże to zbootuj płytkę z xp i użyj funkcji Napraw komputer. Co do drugiego pytania to dobrze nagrałeś win na pendrive (bootowalnego): http://www.benchmark.pl/testy_i_recenzje/bootowalny-pendrive-usb-z-windows-4163.html/// ustawiłeś w BIOS'ie, aby komputer startował z pendrive (usb)?

Opublikowano

Okej ja znam 2 sposoby bo też ten problem miałem.

1. Jeżeli tryb awaryjny nie działa zrób tak:

1. Zresetuj PC w momencie gdy zobaczysz logo windows

2. Gdy PC  będzie sie włączać powinny ci wyskoczyć w jakim trybie, wybierz naprawianie.

Jeżeli to nie zadziała bo tak może być gdyż to stosuje na Windows 7 xD spróbujemy zrobić z biosem.

2. Sprawdź przy starcie czy możesz wybrać boot menu. Jeżeli nie, to włącz go w biosie.

1. Jeżeli boot menu jest włączone to włącz go przy starcie pc

2. Wybierz co ma zostać zbotowane

3. Napraw system plikami XP'a

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...