Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Szybkość internetu

Paragoniik

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka

Posiadam adapter 54MBps Hihg Gain Wireless USB kótry jest podłączony do Pc i tu takie pytanko chciałbym zwiększyć MBps do 100 i tak lepiej kupić nowy adapter który ma więcej np ze 100MBps czy kupić kabel sieciowy skrętkę i podłączyć go od routera prosto do komputera? 

fKGsn2A.png Ada <3
Opublikowano

A na prawdę masz internet 100MBps, żeby wymiana adaptera na taki coś dała?

Chodzi o przepustowość.

w lapku jak używałem neta przez router to miałem 100MBps

Możesz kupić kabel i podłączyć PC do routera.

Opublikowano

A mógłbyś podać linka do takiego ?

Sam możesz założyć wtyczki, no chyba, że nie potrafisz. Taki kabel możesz dostać w każdym sklepie komputerowym.

7891614428580671076560.png

Opublikowano

Takie połączenie nie przyspieszy ani łącza ani nie polepszy przepustowości bo to siec lokalna będzie działała przy tej szybkości , internet będzie nadal taki sam jaki był i nic praktycznie nie powinno go spowalniać, sam sobie komplikujesz tylko i wmawiasz problemy.

Nawet jak podłączysz kablem będziesz się tylko cieszył napisem 100 Mbps a nie przepustowością łącza o tych parametrach . Zwykle ISP nie udostępniają na tanich łączach szybszych łącz do  internetu niż 10-20 Mbps. Większe i o większej przepustowości łącza są drogie i raczej cię na nie nie stać 

Skoro narzekasz na jakość to lepiej kup porządny ruter 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Takie połączenie nie przyspieszy ani łącza ani nie polepszy przepustowości bo to siec lokalna będzie działała przy tej szybkości , internet będzie nadal taki sam jaki był i nic praktycznie nie powinno go spowalniać, sam sobie komplikujesz tylko i wmawiasz problemy.

Nawet jak podłączysz kablem będziesz się tylko cieszył napisem 100 Mbps a nie przepustowością łącza o tych parametrach . Zwykle ISP nie udostępniają na tanich łączach szybszych łącz do  internetu niż 10-20 Mbps. Większe i o większej przepustowości łącza są drogie i raczej cię na nie nie stać 

Skoro narzekasz na jakość to lepiej kup porządny ruter 

A mam pytanko jak odłączam ten adapter to nie wyszukuje mi żadnej sieci itp...i czy dałoby jakoś się łączyć przez internet bez tego adaptera o.0

fKGsn2A.png Ada <3

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...