Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Proszę o radę panowie i panie :)))

Saroxek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam pytanie mam komputer z 50-100fps i za dużych lagów to ja nie mam tak mi się wydaje i teraz mam o to takie pytanie jak kupie komputer drogi i będzie 300fps to o wiele lepiej sie będzie grało czy wielkiej róznicy nie ma? ;)

Opublikowano

Technicznie do płynnej rozgrywki potrzebne są przynajmniej stałe 128 fps - mówię, tu o serwerach tickowych. Jeśli nie jesteś w stanie tego osiągnąć, Twoja "gra" nie jest w stanie przetworzyć wszystkich informacji w wyniku czego często mogą podać z Twoich ust słowa: "no kurde, jak go nie zabiłem" :D

Wizualnie, moim zdaniem, minimum do płynnej gry jest 120 fpsów, dla każdego ta wartość jest inna, męczyłem się ponad rok na średnio 80 fpsach, po przesiadce na nowego kompa, gdzie mam średnio 250-350 fps różnica jest ogromna

i5 4460 - Gigabyte GTX 970 4GB - SSD Transcend 370 128GB - GoodRam 2x4GB 1600MHz CL9 - ASRock H81M-VG4 R2.0 - Chieftec 450W - Zalman T3

Zowie EC1-A - Zowie G-SR - Razer BlackWidow 2014 Tournament Edition - HyperX Cloud 1 - Audiotrak Prodigy Cube - LG 24GM77 144Hz

Legenda
Opublikowano

Jak masz stałe 100 a 300 to wielkiej różnicy nie widać dopiero jak masz monitor 120hz+

exModerator Metin2 | exModerator DOTA

Opublikowano

Monitora drogiego nie mam zamiaru kupywać bo ja pro playerem nie jestem :D Ja mam tak ogólnie 60-100 fps prawie zawsze i mam orzełka więc aż tak żle nie gram a nie sądze że jak kupie drogiego kompa to bede miał globala i będę grał w fnatic :D więc sam nw co zrobić czy kupować czy nie.. ;(

Technicznie do płynnej rozgrywki potrzebne są przynajmniej stałe 128 fps - mówię, tu o serwerach tickowych. Jeśli nie jesteś w stanie tego osiągnąć, Twoja "gra" nie jest w stanie przetworzyć wszystkich informacji w wyniku czego często mogą podać z Twoich ust słowa: "no kurde, jak go nie zabiłem" :D

Wizualnie, moim zdaniem, minimum do płynnej gry jest 120 fpsów, dla każdego ta wartość jest inna, męczyłem się ponad rok na średnio 80 fpsach, po przesiadce na nowego kompa, gdzie mam średnio 250-350 fps różnica jest ogromna

To akurat jak tak mówie to raczej wina Tick ;p Każdy pro pleyer ma z tym problem ze celuje niby w typa a nie siada :D

Opublikowano

Do serwerów 64 tickowych by wszystkie informacje były przetwarzane wystarczy mieć 64 fps, a do serwerów 128 tick - 128fps. Więc technicznie minimum jest posiadanie 128fps, by po prostu lepiej się grało. O kwestiach wizualnych mówiłem wyżej. 

Kompa zmienić warto, różnica będzie więcej niż zauważalna

i5 4460 - Gigabyte GTX 970 4GB - SSD Transcend 370 128GB - GoodRam 2x4GB 1600MHz CL9 - ASRock H81M-VG4 R2.0 - Chieftec 450W - Zalman T3

Zowie EC1-A - Zowie G-SR - Razer BlackWidow 2014 Tournament Edition - HyperX Cloud 1 - Audiotrak Prodigy Cube - LG 24GM77 144Hz

Opublikowano

Do serwerów 64 tickowych by wszystkie informacje były przetwarzane wystarczy mieć 64 fps, a do serwerów 128 tick - 128fps. Więc technicznie minimum jest posiadanie 128fps, by po prostu lepiej się grało. O kwestiach wizualnych mówiłem wyżej. 

Kompa zmienić warto, różnica będzie więcej niż zauważalna

Rozumiem ;p i jeszczę troszkę pomyśle nad tym :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...