Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co sądzisz o takim serwerze?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Krótko o serwerze: serwer typu RPG, klimat średniowiecze-fantasy. Jak jest RPG, muszą być też questy. Do tego planuje użyć pluginu BetonQuest, dzięki niemu questy będą rozdawane przez NPC w klimatycznych rozmowach z wieloma opcjami do wyboru. Na serwerze będzie kilka miast i wiosek. Gracze będą mogli również kupić działki i zbudować dom - oczywiście w stylu średniowiecznym.

Co sądzicie o tym pomyśle? A może macie jakieś sugestie?

Opublikowano

Nie wypali ;)

Serwer będzie zbyt nudny, aby grało na nim dużo graczy.

Musisz stworzyć coś orginalnego.. tak aby np. od 10 poziomu można było używać jakiś lepszy miecz/zbroje od 20 lepsze itd.

Pozatym skoro to serwer RPG.. to przydały by się jakieś klasy ? Które mają swoje atrybuty każda używa innego uzbrojenia i ma jakiekolwiek umiejętności(skille)

Do tego moim zdaniem dodać jakieś boosy.. specjalne mapy do nabijania poziomu itd.

To są moje propozycje, bez tego raczej był tam nie zawitał.

Opublikowano

Nawet nie bierz się do tego! Serwer nie wypali , bo nic nie ma tu nowego i autorskiego . Jak miałby ktoś zagrać na kolejnym serwerze tego typu przecież to się robi nudne! A co do działek hmm , a kto by posłuchał by był styl średniowieczny może ktoś zbuduje wille i co wtedy zrobisz... mape najlepiej odwzoruj z gothica lub wiedźmina , bo żeby samemu stworzyć autorską mape to trzeba mieć mega wielka kreatywnosc . Mam nadzieje , że posłuchasz moich rad (choć są  bezcenne)

Pozdrawiam

Opublikowano

Pomysł oraz serwer nie wypalą, ponieważ serwer szybko się znudzi po pewnym czasie. 

Jest bardzo dużo takich pomysłów i musisz wymyślić coś autorskiego, co się nie powtarza u innych serwerów. 

Dodaj najlepiej na serwer kilka jakiś pluginów, które będą przypominać dobrą, starą rozgrywkę, mapkę możesz wymyślić z gry Dragon Age, The Elder Scrolls lub z innej gry legendarnej. 

Opublikowano

Mi tam wystarczy żeby było choć 10 graczy, ale stałych.

Klasy i bossy również są w planach, bez tego serwer RPG to nie RPG! Do tego mam też kilka pomysłów, którymi wolę się nie dzielić.

Mam jeszcze jedno pytanie: czy znacie serwery z jak napisalem, rozmowami z wieloma opcjami do wyboru?

Opublikowano

Ja bym zagrał, choc zdajesz sobie sprawe że taki serwer jest bardziej pod osoby 16+? ;)  Dzieci nie będą grały na serwerze bo nie jest to izihace i nie mogą "siem klepaci" i "zbieraci diax zbroji"

r9wfFzB.png

Opublikowano

­Serwer nie wypali.. Lecz gdybyś zrobił serwer oparty na prawdziwych zdarzeniach mogłoby coś z tego być :-) Chociaż za dużo jest już dzieci z serwerów iziHace..

508w00.jpg  LICZĘ NA +

Piszesz coś do mnie dodaj @I'm_rudy

Opublikowano

@Diegool Wiem, ale mi nie zależy na ilości graczy. Wolę, żeby było ich mniej, ale ogarniętych. Wtedy atmosfera serwera będzie też lepsza. Poza tym nie wszystkie "dzieci" takie są. Sam mam 13 lat! Czy robiłbym serwer RPG, gdybym wolał EasyHC?

@I'm_rudy Co masz na myśli mówiąc "prawdziwe zdarzenia"?

Opublikowano

Nie twórz mało osób będzie grało dopracuj bardziej pomysł i napisz nowy post.

Jeśli w poście masz do mnie sprawę dodaj @dawidex335

Opublikowano

Pomysł cały czas jest ulepszany! Tylko nie pisze takich rzeczy, bo po godzinie przyjdzie Nowy pomysł i trzeba by znowu kolejny post pisać. Dodatkowo mam pomysły, których nie ma na żadnym innym serwerze, więc myślę, że rozgrywka nie będzie nudna.

Jeżeli chodzi o ilość osób: nie mam dużych wymagań, mi wystarczy co najmniej z 3-4 graczy, Ale stałych.

Opublikowano

Mam to samo zdanie co koledzy wyżej. Serwer nie wypali, musisz coś zrobić fajnego np. levele zbroi, level tak jak w metinie coś takiego.

@SoVeum każdy serwer jest autorski 8S Nawet te 10 slotowe co nikt nie gra na nim. o.O

784091427630431250239.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...