Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Cs go malo fps na dobrym komputerze

bigmilk

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Problem dotyczy tylko CS GO. Wczesniej mialem karte radeona r9 270  ale wymienilem ja na gtx 960 .  Po wymianie zamiast 350 fps mialem ledwo 100 (minimalne ustawienia 1080p).

Zrobilem format ale nadal jest okolo 150 fps. Dla porownania  w lolu mam okolo 500.  Dodatkowo w czasie gry zdarzaja sie dziwne mikro przyciecia.

Wiecie moze z czego to wynika?

Procesor  I7 2600k  4,4ghz

Karta       gtx960 strix

ram         12gb

Opublikowano

Wymiana karty graficznej nie mogła mieć żadnego wpływu na zwiększenie/zmniejszenie fps. ponieważ cs:go bazuje w większości na procesorze. Skoro 4,4 ghz to mam rozumieć, że ten procesor jest po OC w takim wypadku masz faktycznie dziwnie malo fps. Masz włączone "renderowanie wielordzeniowe" w opcjach grafiki? Możliwe też, że twoja grafika jest jakaś wadliwa.

Opublikowano

Poradzilem sobie . Karta nie uznawala cs go jako prawdziwej gry i nie przełączała taktowania na "gejmingowe" .  Dodatkowo w opcjach nvidi trzeba wymusic  renderowanie wielordzeniowe , wylaczenie Vsync ,  preferowanie maksymalnej wydajnosci   i multidisplay na compatibility . 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...