Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pulpit zdalny - potrzebna pomoc

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam dwie maszyny z Win 7 podłączone do routera. Wszystko pięknie działa ale pulpit zdalny ma pewną wadę. Konto, na które loguję się poprzez pulpit zdalny musi mieć hasło. Jak to ominąć? Chciałbym, żeby druga maszyna ( na którą będę się logował ) nie posiadała ekranu, klawiatury, myszki... Innymi słowy, żeby po naciśnięciu przycisku POWER na obudowie komp sam się załączył i czekał na połączenie (poprzez pulpit zdalny) z pierwszego komputera.

Opublikowano

Na konto gościa czasem  się zalogujesz bez hasła na administratora nie, wystarczy użyć gpedit i zmienić . Poszukaj w google jakie założenie jest od tego 

Z tego co pamiętam to chyba \Zasady lokalne\Opcje zabezpieczeń\Konta: ogranicz używanie pustych haseł przez konta lokalne tylko do logowania do konsoli > Wyłączone.

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Próbowałem już tej metody. Mimo to pojawia się ekran logowania... Poprostu nie trzeba wpisywać hasła tylko kliknąć na jedyne dostępne konto. A mi zależy na tym, żeby komputer się sam uruchamiał do pulpitu.

Opublikowano

To chyba logiczne że konto nie może mieć hasła skoro chcesz mieć pulpit na kompie a potem sie do niego zalogować 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...