Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Rozstrzygnięte]Dział Dirty Bomb

TheNiquilator

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Post zostaje wklejony na prośbę użytkownika @derdawid

WOybcCl.png

Witam serdecznie.

Od paru tygodni jestem graczem gry :  DirtyBomb

Bardzo dużo już wiem o tej grze i bardzo chętnie chciał bym pomagać innym użytkownikom forum.

DerDawid

Opis gry:

Dirty Bomb, gra studia Splash Damage znanych między innymi z takich tytułów jak: Enemy territory, Enemy Territory: Quake Wars, Brink oraz Batman: Arkham Origins.

Wydawcą gry jest Nexon, który to już pod swoją opieką ma kilka innych tytułów F2P. Tak, nie przewidziało Ci się. Dirty Bomb będzie grą F2P opartej na mikrotranzakcjach.

W jaki sposób te tranzakcję będą działać jeszcze nie zostało określone. Jednak panowie i panie z SD zapewniają, że gra nie zostanie typem pay2win, jak miało to już miejsce w przeszłości z innymi tytułami F2P.

Dlaczego Dirty Bomb?

Bruda bomba została zdetonowana gdzieś na obszarze Londynu. Od tego momentu różne instytucje próbują wysłać najemników do miasta pogrążonego w ruinie po to, aby wykraść ważne informację, które są warte miliony, jak nie miliardy dolarów, funtów czy też euro.

I o to właśnie pojawiasz się Ty, jeden z najemników, który razem ze swoją drużyną walczy o te bogactwa.

Gra oparta na schemacie Objective i StopWatch znanym chociażby z Enemy Territory została lekko zmodernizowana poprzez pozbycie się klas na rzecz najemników. Co to oznacza w praktyce?

Każdy może zrobić wszystko, czy to naprawa bramy czy też jej wysadzenie, wskrzeszania innych graczy czy kradzież celów. Ale jak to, zapytacie? Gdzie tutaj sens posiadania kilku postaci o innych umiejętnościach jak inżynier czy medyk? A no tak to, wyspecjalizowany najemnik ukończy daną czynność o wiele szybciej i sprawniej. Nie wspominając już o specjalnych umiejętnościach. A w sumie to może i należy wspomnieć.

dirty-bomb-characters-1024x318.jpg

Każdy najemnik jest unikatowy, posiada jakąś cechę, której próżno szukać u innych. I tak, jeden medyk może posiadać paczuszki ze zdrowiem, które musi oddać innemu graczowi aby go uleczyć, gdzie drugi rodzaj medyka posiada stację leczniczą. Stacja ta ma pewien zasięg, w którym to leczy wszystkich przyjacielskich najemników.

Oprócz tego należy także wspomnieć o kartach wyposażenia.

Są to dodatkowe zestawy dla najemników, które mogą posiadać inny rodzaj broni czy też dodatkowe, specjalne umiejętności zmieniające charakterystykę danego najemnika. Przykładem takiej dodatkowej umiejętności jest potrójny skok. Polega ona na umożliwieniu wykonania trzeciego, dodatkowego wall jumpa.

Tak, wall jumpa. Mechanika gry pozwala na wykonywanie podwójnego skoku polegającego na odbijaniu się od ściany czy też przeszkody. Dodatkowo można wykonać długi skok. Obie te rzeczy, oraz ogólna dynamika gry sprawiają, że gra ta jest bardziej wymagająca i mniej przebaczająca co do umiejętności graczy. Starzy wyjadacze ET powinni poczuć się jak w domu, a nowi? No cóż, nowi muszą więcej trenować.

Źródło : http://www.dirtybomb.pl/o-grze/

Sprawdźcie sami jak gra wygląda i na czym polega:

­

4995114391433731194810.png­

Opublikowano

Gra rozwija się całkiem szybko pod względem graczy, tylko gra jest przecież w fazie beta. Na tak w każdym razie.

893961446222509646083.png

Opublikowano

Z tego co widziałem close beta ale jestem na tak 

Opublikowano

­Jestem na tak. Gra rozwija się całkiem ciekawie.

Dokładnie, jako dział testowy można wprowadzić. 

­

Opublikowano

­Jestem na TAK :) Pogrywam sobie czasem :)

Jeżeli mi odpowiadasz, oznacz mnie:

@Pattern.

Wtedy na pewno odpiszę ;)

Opublikowano

­Gierka już oficjalnie wystartowała na steamie i jest bardzo popularna. Jeden z lepszych FPS'ów tego roku wg. mnie. Bardzo przyjemnie się w to gra. Jak najbardziej na tak!

tumblr_nu2fu56gEN1tj1rj6o2_500.png&ehk=7

Opublikowano

Kojarzy mi się z Team Fortress 2, ale to jest bardziej nowoczesne. Jestem na tak!­

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...