Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Serwer z modami  

26 użytkowników zagłosowało

1. 1. Wersja Serwera:

• 1.6.4
      7
    • 1.7.10
      19
  2. 2. Typ serwera:

• Z przewagą modów TECHNICZNYCH
      16
    • Z przewagą modów PRZYGODOWYCH
      10

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Fajnie by bylo jak ktos by zrobil ogarniety serwer Tekkit Classic :) To byly czasy jak z ekipa sie gralo na modach :3

Opublikowano

Nie przepadam za serwerem z modami.. gdyż jak dla mnie w dzisiejszych czasach wiele rozwiązań (Oczywiście nie wszystkie) Można w jakimś stopniu zastąpić skryptami i pluginami.. wystarczy dobrze pomyśleć nad pomysłem serwera i jego opracowaniem. 

No ale jeśli już takowy miałby powstać.. to raczej chciałbym przewagę modów technicznych (ThaumCraft itd.) 

Oczywiście serwer na 1.7.2 ;3

Opublikowano

Nie przepadam za serwerem z modami.. gdyż jak dla mnie w dzisiejszych czasach wiele rozwiązań (Oczywiście nie wszystkie) Można w jakimś stopniu zastąpić skryptami i pluginami.. wystarczy dobrze pomyśleć nad pomysłem serwera i jego opracowaniem. 

No ale jeśli już takowy miałby powstać.. to raczej chciałbym przewagę modów technicznych (ThaumCraft itd.) 

Oczywiście serwer na 1.7.2 ;3

ThaumCraft nie jest modem technicznym. Na 1.7.10 jest o wiele stabilniejszy forge, z ładnym ekranem ładowania, mody są też robione raczej pod 1.7.10.

@topic Dawno nie było żadnych serwerów z Greg-Techem, były o wiele trudniejsze, a gracze spędzali tam wiele więcej czasu, radziłbym przemyśleć tą kwestię.

Główne hobby - Jazda Oplem Signum 3.2 v6 2003.
League of Legends - Plat (nickname KiesieK v3)
Minecraft - głównie serwery modowane, pod nickiem "KiesieK"
PC: CPU i5 6600k @ 4.5GHZ, MOBO Z170A Gaming Pro Carbon, CPU Cooler Cryorig H5 Ultimate, RAM Geil Dragon 2x8GB 3000MHZ, GPU Asus Strix GTX 1060 @~2137mhz boost, PSU SilentiumPC Vero M1 600W, Case SilentiumPC Aquarius X70W, HDD 2xBarracuda 500 i 320, BRAK SSD - planowany SM961.<p> 

Opublikowano

@topic Dawno nie było żadnych serwerów z Greg-Techem, były o wiele trudniejsze, a gracze spędzali tam wiele więcej czasu, radziłbym przemyśleć tą kwestię.

Przyznaję greg-tech jest bardzo fajnym modem :)

Opublikowano

Zrób serwer project Tibia... z modami i texturami byłoby super np backpack mod, jakies questy jakies moby nowe i różdzki bylyby zaje.. fajne

Opublikowano

Najlepiej wgrać mody na pojazdy i jakieś efektowne przygody, aby móc jeździć po świecie, zwiedzać brać śluby itd. itd.

Zabawa w tzw. "realne życie z poziomu MC"

Opublikowano

Jeżeli już robisz serwer z modami, to zrób go na wersję 1.7.2, a wersję 1.8 (pewnie padną takie odpowiedzi) sobie odpuść, ponieważ w wersji 1.8 niektórzy mają spadki FPS lub słabsze komputery i nieco słabiej chodzi im wtedy gra. 

Co do modów, to najlepiej połącz kilka modów technicznych oraz przygodowych, ponieważ wtedy rozgrywka jest ciekawa. 

Opublikowano

Mysle ze najlepiej bylo by zrobic paczke techniczna na 1.7.10 ale niektore mody sie na tej wersji crashuja. Jesli byloby okolo 100 modow to chetnie bym wbil jakby PC mi pozwolil.

Opublikowano

Jeśli miałbyś zamiar robić serwer na modach przygodowych to ostrzegam, że jeśli go jakoś magicznie nie wyreklamujesz to nikt nie będzie chciał grać. Mówię to z własnego doświadczenia, bo właśnie mój serwer umiera. Z reguły dzieci wolą mody techniczne i do wejścia potrzebują launchera, bo co drugi nie potrafi przeczytać jak się paczkę instaluje.

bipsMal.png

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Jeśli miałbyś zamiar robić serwer na modach przygodowych to ostrzegam, że jeśli go jakoś magicznie nie wyreklamujesz to nikt nie będzie chciał grać. Mówię to z własnego doświadczenia, bo właśnie mój serwer umiera. Z reguły dzieci wolą mody techniczne i do wejścia potrzebują launchera, bo co drugi nie potrafi przeczytać jak się paczkę instaluje.

Jestem tego świadom że będę musiał go dobrze rozreklamować, a co do launchera to jest już gotowy :D

Opublikowano

Fajnie to by było gdyby ktoś zrobił Autorsko modowany serwer coś na kształt aktualnych serwerów Metin2(chodzi mi o ilość nowości wprowadzanych do gry a nie o typ gry ) :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...