Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Runy] ADC

Fast Muerte

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka , na wstępie na piszę że nie miałem pomysłu jak nazwać ten temat. 

Potrzebuję porad dotyczących adc. 

Jako że jestem nowy itp na tej lini proszę was o te rzeczy : 

( gram sivir , jinx , vayne , cait i kalista )

Runki dla tych postaci mogą być takie same ? lubie grać na : 

czerw. 9x ad / żółte armor / nieb. 5x as i 4x mr / quinty 3x as. 

Masterki dla tych postaci też mogą być takie same?  

http://zapodaj.net/735829b43a44d.png.html

I teraz najważniejsze , to na czym najbardziej mi zależy. 

Jaki adc jest słaby/ silny przeciwko ...:

Np. 

Jiinx jest silna vs x , xx , xxx a słaba vs x,xx,xxx Coś w tym stylu mam nadzieje że zrozumienie mój tok myślenia ;p 

Potrzebuje tego do tych postaci  : 

Jinx 

Kalista

Vayne

Cait

Sivir

Z góry dzięki daje +iki w dużych ilościach xD

Fast Muerte :>

Opublikowano

na adc nie ma kontr

masterki mogą być do tych postaci ew. możesz z 6% penetracji przejść na 4% i wrzucić w 5% hp i many odnawiania przy killu/asyście

runki mogą być chociaż ja tam wolę grać z 9x mr

f1a327ea2f.png

Opublikowano

No ok dzięki , ale tak czy siak muszą być jakieś kontry na vayne dobry jest graves i draven tak samo jinx na kogos musi byc dobra przynajmniej mi się tak wydaje .

Fast Muerte :>

Opublikowano

@Fast Muerte - generalnie w grze niezbyt istnieje takie coś jak kontra, a na pewno już nie na pozycji ADC, jednak wypiszę Ci kilka rzeczy, które będziesz mógł wykorzystać grając w/w postaciami.

Jeżeli chodzi o twoje masterki to myślę, że są dobre, ale jednak runy bym zmienił na bardziej uniwersalne, ponieważ AS nie jest aż tak ważne.

AD x9

Armor x9

Magic resist's x9

AD x3/ life steal x3 (twój wybór)

Wracając do tzw. kontr;

Jinx jest silna przeciwko: postać ta może być silna przeciwko np. Cait, Twitch, czy Kog, ponieważ dorównuje im zasięgiem dzięki Q, a także dominuje ich z attack-speedem, ponieważ działko na 9 poziomie i rozwinięte maksymalnie daje aż 130% AS.

Jinx jest słaba przeciwko: Sivir, Draven i może Ezreal (ale tylko pod względem tego, że może uniknąć wszystkich jej umiejętności prócz Q). Draven bardzo dominują ją ze względu na DMG z Q, a np. Sivir ma spellshielda, który może zablokować ultimate Jinx, sneara czy choćby nawet W.

Jeżeli chodzi o Kaliste to myślę, że ciężko cokolwiek o niej powiedzieć, ponieważ uważam, że jedyną postacią, którą łatwiej na nią wygrać jest Ashe.

Vayne jest silna przeciwko: Sivir, Lucian, ponieważ po 6 poziomie może np. przerwać ulta od Luciana, a także przewyższa jego DMG, jeśli chodzi o Sivir to głównie dominuje ona przeciwko niej, gdyż w łatwy sposób może uniknąć jej Q - używając swojego Q.

Vayne jest słaba przeciwko: Draven, Graves, Quinn, ponieważ Draven ma silniejsze Q niż jej, a Graves posiada burst + jest bardziej tanky od innych ADC. Jeśli chodzi o Quinn, to polega to głównie na tym, że posiada ona blinda (oślepienie) i Vayne pudłuje wtedy z AA + Q.

O reszcie postaci możesz poczytać sobie tutaj (choć nie polecam się tym wszystkim sugerować):

http://www.championselect.net/champions/Caitlyn
http://www.championselect.net/champions/Sivir

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...