Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co proponujecie na serwer hardcore?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie! Właśnie stawiam serwer Hardcore. Mam do Was (do graczy)

pytanie: Co byście chcieli ujrzeć na takim serwerze? Interesuję mnie również to,

do jakich komend dopuścić Gracza a VIP'a. Oczywiście ma być to Hardcore, dlatego

też wydaję mi się, żeby nie dawać komend spawn, tpa (Home raczej udostępnie).
Natomiast jeżeli myślę o randze VIP, to wiadomo.. Musi być ona w miarę atrakcyjna,

i tu mam dylemat czy właśnie udostępniać komendy spawn, tpa itd...

Proszę o wyrażenie swoich opinii też dotyczących innych, podstawowych komend,

czyli co ma mieć gracz a co ma mieć dodatkowo VIP.

Czekam na Wasze zdanie, bo nie jestem w stanie sam zdecydować.

=======
Dzięki!

=======

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-

Choć mówią mi: Synthious, weź ćpanie odstaw... - Ja tylko chcę pizdę mieć #AnnaGrodzka

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-

Poniedziałek, wtorek, środa, czwartek, wiesz co jest pięć?

Opublikowano

TPA nie udostępniać, a vip może mieć różdżkę, która go teleportuje trzy razy na dzień, na spawn, minimalnie większy drop.

Zmienione wszystkie craftingi, nastawienie na pvp w żelaznym secie, diamentowy byłby dla graczy, którzy poświęcili strasznie dużo czasu, działanie koksów ograniczyć do 10 sekund.

Opublikowano

TPA nie udostępniać, a vip może mieć różdżkę, która go teleportuje trzy razy na dzień, na spawn, minimalnie większy drop.

Zmienione wszystkie craftingi, nastawienie na pvp w żelaznym secie, diamentowy byłby dla graczy, którzy poświęcili strasznie dużo czasu, działanie koksów ograniczyć do 10 sekund.

Właśnie myślę, żeby drop diamentów był ustawiony na 0.3%. Natomiast exp byłby mały

przy kopaniu Stone'a co spowoduje, że nim ktoś zrobi sobie ekwipunek na PvP to minie

troszkę czasu.

Choć mówią mi: Synthious, weź ćpanie odstaw... - Ja tylko chcę pizdę mieć #AnnaGrodzka

Poniedziałek, wtorek, środa, czwartek, wiesz co jest pięć?

Opublikowano

Ja proponuje wyłączyć drop doświadczenia z kamienia. Jak ktoś będzie chciał mieć dobry ekwipunek to będzie musiał pomęczyć się z zabijaniem potworów. Poza tym skoro to serwer hardcore to proponuję nie dawać żadnej randze dostępu do spawn, co najwyżej dodać bardzo niski % np. 0.05 na drop zwoju, który umożliwi jednorazowy powrót na spawn. Dodatkowo zablokowałbym koxy albo skrócił czas ich działania, ponieważ pvp z nimi trwa bez końca. Na takim serwerze z pewnością nie chciałbym widzieć czegoś takiego jak nieskończone mięso czy też buty, które blokują obrażenia od upadku. Co do rangi "VIP" proponuję odrobinę większy drop przedmiotów i nieco lepsze przedmioty na start.  

Opublikowano

Oczywiscie nie za dobry drop. Zeby nie bylo tak ze 1 stone i 10 blok diax. Napewno ban na 1/3/7 dni w zaleznosci od graczy online. Brak /tpa, jak chcesz mozesz dac VIPowi

Exp z kamienia nie za duzy. Brak komendy /money. Ja polecam sklep z Villagerami i jakąs waluta serwerowa np. Szmaragdy.

Opublikowano

Proponuję przedewszystkim mieć własny pomysł! W dzisiejszych czasach by serwer Minecraft miał stałych graczy trzeba zaskoczyć ich czymś nowym co skłoni do gry. Jakieś autorskie pluginy, ciekawy generator map, autorski system gildii i podbijania :)

qTyp0z6.png

Opublikowano

Proponuję , aby były bany na 4 dni i 12h , sklep villagerów , bazar, i ważna rzecz żeby nie była gildia tylko klan . Trudny drop i exp . Oraz questy bo urozmaiciły rozgrywke .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...