Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ustawienia Myszki CS:GO

Wasyl85

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak pewnie wiecie "pro gracze" grają na bardzo niskich czułościach myszy przeważnie jest to 500 DPI, 2- sensivity, 6 windows. Do tego w różnych poradnikach na temat ustawień myszy pod cs, wszędzie zalecane są ustawienia które podałem wyżej.

I mam do was pytanie, Ja sobie ustawilem taką czułość ale gra sie tragicznie, myszka chodzi tak wolno, że nie da sie zaregować, gdy przeciwnik pojawi sie obok, już nie mówie jak przeciwnik zrobi na plecy.

Próbowalem grac na takich ustawieniach ale dla mnie poprostu sie nie da. Obecnie gram na 1500 DPI i 4.20 sensivity i to jest jak dla mnie dość niska czułość a co dopiero 500 dpi i 2 sens.  Wytłumaczy mi ktos jak taki scream czy keenyS mają tak szybką reakcje na tak niskiej czułości? To trzeba chyba ręką wiosłować po podkładce zeby zrobic obrót o 180 stopni, I jeszcze jedno pytanie, czy akceleracja myszy w cs powinna byc ON czy OFF

Opublikowano

Kwestia przyzwyczajenia, ja gram 450dpi, 1.8 sens. Powinno się grać na niskiej, bo po prostu łatwiej wycelować ;) Akceleracja ma być wyłączona. 

Opublikowano

Graj sobie na tych wyższych jak na razie, a potem stopniowo zmniejszaj. Ja też tak miałem, że np w cs 1.6 grałem z czułością 5; 6; albo nawet 7;

W :GO na początku także grałem na wyższej, ale teraz jest to chyba 1.95 i kilkaset dpi. Musisz zakupić sobie jakąś większą podkładkę, bo na takich małych nic nie da sie zrobić z niższą czułością [ też jak miałem małą to grałem na wysokiej czułości bo nie chciałem, aby myszka wychodziła poza pole podkładki ]. Tylko nie kupuj jakiejś razera za 100zł, polecam tę - http://www.euro.com.pl/podkladki-pod-mysz/a4-tech-xgame-x7-300mp.bhtml 

Jest wystarczająco duża, ja idę ją niedługo kupić.

Opublikowano

Podkladka podana wyzej spoko jest, na dpi 500, sens 2.2, fhd od srodka do bocznej krawedzi jakies 200* obrot ;x

Opublikowano

Sam kiedyś grałem na takim wysokim sensitivity.

Dobrze wiem, że przerzucenie na niższe jest dosyć ciężkie i zazwyczaj potrzeba dużo czasu aby się do tego przyzwyczaić.

Najlepszym sposobem będzie podpasowanie ustawień pod siebie.

Moje ustawienia:
500 hz, 500 dpi , 2,00 in game , m_rawinput 1, 5/11 windows

Im szybciej przerzucisz się na mniejsze sensitivity tym lepiej dla Ciebie.

Pamiętaj !
Grasz na low sens - szybki refleks.  I tyle :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...