Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co dalej ?

Konsumenci

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Zacznę od tego że jestem początkującym graczem w terrari, ale szybko się uczę spedziłem już kilka h na czytaniu wiki i poardników.Sprawda wygląda tak gram 1 raz postacią softcore na świecie exper large(wycztyałem że świat expert daję wiecej możiwości po za tym nie lubię, gdy jest zbyt łatwo więc nie zmiennie trudności świata)Mój problem polega na tym że aktualnie pokonałem eye of cthulu za 8 podejściem bo nie dawałem rady bez pota na 8 armora i regeneracje kiedy je zrobiłem było już łatwo i wygrałem.Aktualnie mam problem bo nie wiem co zrobić, chciałem się zabrać za brain of cthulu, ale nie mogę uciec z jaskiń na góre gdzie mam arene i gine a potem muszę od nowa serca niszczyć, chciałem się też zabrać za skeletrona , ale 8800 hp nie jest łatwo zbić i rąk z 1560 też nie bo za szybko mi życie schodzi.Tu liczę na porady co robić za co się zabrać i ogólnie na jakieś sugestie :) Mam meteor set oraz zamieszcze zdjęcie z resztą dobrych itemów

http://imgur.com/a/X0v1q

Opublikowano

Przejdź na normalny świat najlepiej z Corruption (dla mnie prostsze :P). Dlaczego na normalny świat? Powód jest prosty: Nie wyciągnieszna WoF (10400HP on Expert).Jeśli jednak uważasz, że jesteś ekspertem w sprawach Terrari to: podnieś HP do 400 (Moja taktyka to nowy świat rush do crimsonu lub corruption zbierasz serca z podziemii i nowy świat i tak aż do 400). Na wiki jest też informacja że Rotted Fork jest przydatny na BoC, używaj do walki z nim Bloody Spine (http://terraria.gamepedia.com/Bloody_Spine), a nie karmazynowych serc. No i to też może się przydać http://terraria.gamepedia.com/Thorn_Chakram. Mam nadzieję że napisałem coś mądrego xD

Opublikowano

Polecałbym iść do piekła (musisz być bardzo ostrożny) i nakopać hellstona na zboroję. Jest ona bardzo dobra i przyda się do walk z bossami. Miecz z hellstona podapal i zadaje dużo DMG, a kilof jest bardzo szybki.

9509214106901691244311.png1395334787-U625839.png

|Moderator Terraria||Mpc Champion||Blue Member|

Opublikowano

Dobra aktualnie mam straszny problem z wygraniem walki ze skeletronem na expercie probowałem 5 razy i nic bo ciągle dochodzi do momentu gdzie on wlatuje we mnie swoją głową ja nie mogę uciec i trace 80% na 1 raz

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngKonsumenci

Polecam Ci zrobić dobrą arenę na Skeletrona. Weź dużo drewnianych platform i zrób długi przejścia na kilku poziomach (najlepiej trochę nad ziemią). Przyda się też coś co doda Ci szybkości np.: akcesoria. Najlepiej żebyś skupił się na biciu rąk, a na koniec głowy. Przy ataku głową zacznij uciekać po platformach. Po jego zakończeniu znowu bij ręce.

9509214106901691244311.png1395334787-U625839.png

|Moderator Terraria||Mpc Champion||Blue Member|

Opublikowano

Wiem że walka z bossami jest ciężka a walka grając pierwszym raz w terrarie na ekspercie to już głupota, ale wydaje mi się że wszystko jest możliwe lecz chyba nie z tym bossem.Za każdym razem potek na iron skin i regen hp a i tak się wywalam.Zbroja najlepsza pre hardmodowa i miecz tak mocny że aż głowa mała

7jdsTMQ.png

Opublikowano

dochodzi do momentu gdzie on wlatuje we mnie swoją głową ja nie mogę uciec i trace 80% na 1 raz

Prawdopodobnie mówisz o sytuacji, w której nie zdążyłeś go zabić w ciągu nocy. Z wiki:

If the player takes too long to kill him and dawn arrives, Skeletron will act like a Dungeon Guardian, performing a head spin attack with very high damage, which will usually kill any players remaining

Nic dziwnego, bo ten miecz jest strasznie wolny. Musisz go bić z Minisharka, zmieniając czasem na Molten Fury by podpalić. Aby zwiększyć swój DPS, kup podczas Blood Moona Silver Bullets od Arms Dealera. Arena wygląda na wystarczającą. Zrób 5 questów u Anglera i odbierz mounta, chyba że używasz Slima. Koniecznie połącz sobie Flurry Boots z Rocket Bootsami. Jeśli posiadasz Pink Gel, spróbuj z mołotowami (osłabili je, sam jeszcze nie próbowałem ale nadal wyglądają na użyteczne). To wszystko jeśli chodzi o itemy, poza tymi sugestiami chyba nie możesz zdobyć lepszych, reszta to już tylko kwestia skilla :x

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...