Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Serwer pod 1.7 czy 1.8?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie. Dziś krótko i na temat.

Waszym zdaniem więcej graczy na serwerze będzie na wersji 1.7.x czy 1.8.x?

Proszę o odpowiedzi w komentarzach! :)

Za napisanie komentarza serdecznie dziękuje gdyż bardzo mi to pomoże w tworzeniu serwera. ;-)

Opublikowano

1.8 i rób najnowsze aktualizacje.. Lecz wszystko zależy jaki serwer będzie miał klimat czy będzie miał ogarniętą administracje i pluginy

Nie rozumiem tych co hejtują nowe wersje Minecrafta.. 1.8 jest na prawdę spoko...

508w00.jpg  LICZĘ NA +

Piszesz coś do mnie dodaj @I'm_rudy

Opublikowano

1.7 jest o wiele lepsze, i moim zdaniem gra więcej ludzi.. poza tym jak dla mnie 1.8 to nie wypał.

Jeszcze raz rób serwer na 1.7

Opublikowano

1.8 dlaczego?

Wiele nowych ciekawych rzeczy, wiele lepsze wsparcie dla programistów znaczy więcej zabawek dla programistów java ;)

Dlaczego nie 1.7? Wersja przestarzała. Dzieci "armia zycza" będzie mówić " 1.7 jest lepsze.", "tylko 1.7 bo muj majnkraft premium zyczu nie hce pobraci wersi 1.8" ale zlej tego typu głosy ;)

r9wfFzB.png

Opublikowano

Najbezpieczniej będzie jeżeli zrobisz serwer z możliwością wejścia na 1.7 i 1.8. Jednak jeżeli miałbym wybrać którąś z tych to wybrałbym 1.8.3+ ze względu na usunięcie bugu umożliwiającego wyłączanie serwerów, a także dodatki jakie doszły w 1.8 takie jak nowe bloki czy tablista. Ta wersja daje również nowe możliwości dla programistów, dlatego na twoim miejscu wybrałbym właśnie ją.

Opublikowano

Polecam zrobić serwer na wersję 1.8, ponieważ nikt na wersji 1.7 cały czas siedział nie będzie oraz w wersji 1.8 zostały poprawione wszystkie bugi, jest wiele dobrych nowości. 

Opublikowano

Na 1.8 nie da sie grac jak ktos ma slabego kompa, a wiekszosc graczy np to raczej ludzie ktorzy wola nie wydawac kasy to i sprzet nie beda mieli jakis wybitnie kozacki. 1.7 chodzi kazdemu bez problemu. Ja czekam na wydanie 1.9 i wtedy moze uda mi sie coś ugrać z własnym serwerem.

Po co istnieje to forum? Dla dzieci?

Opublikowano

Polecam 1.7, Wersja 1.8 ma TRAGICZNĄ optymalizację, gdzie a 1.7 mam po 100 fps, na 1.8 mam ich 40, Jest róznica.

Polecam 1.7, Wersja 1.8 ma TRAGICZNĄ optymalizację oraz PvP jest o wiele lepsze na serwerach 1.7

ciekawe... wszystkim fps sie zwieksza a jakims dwom randomom sie zmniejsza ?

i ciekawe czym sie rozni pvp w 1.7 i w 1.8 bo ja jakos roznicy nie widze 

@antygownocustsrasinblezjebur

1.8

patologia u moderatorow z dzialu srajkrafta ...

17077363944004662812.png

Opublikowano

Serwer polecam na 1.8 więcej masz możliwości niż na 1.7  ;)

Nie chce nikogo obrazić ale tylko gracze non-premium chcą tylko 1.7 bo ich ukochany launcher by zyczu ma skiny ale nie działa 1.8 a nie chce innego launchera bo na innym nie ma skinów....

Wracając polecam 1.8 ale jeśli chcesz więcej graczy to niestety 1.7   -.-

Co do zrobienia serwera na 1.7 i 1.8 to też zależy od serwera bo na serwerach mini games trzeba robić podwójne testy bo trzeba sprawdzić 1.8 czy wszystko działa i 1.7   :)

Co też do fps to ludzie mają różnie niektórzy na 1.7 mają więcej fps a niektórzy na 1.8.

Opublikowano

Na 1.8 nie da sie grac jak ktos ma slabego kompa, a wiekszosc graczy np to raczej ludzie ktorzy wola nie wydawac kasy to i sprzet nie beda mieli jakis wybitnie kozacki. 1.7 chodzi kazdemu bez problemu. Ja czekam na wydanie 1.9 i wtedy moze uda mi sie coś ugrać z własnym serwerem.

Słabego kompa? Hmm ja mam słabego kompa wręcz przed wojennego i na full ekranie mc 1.8 działa mi na 40 fps i więcej mi nie potrzeba. Sam się dziwie że na 1 GB ram tak działa no ale cóż... Powiedz że masz zyczu i nie chcesz na 1.8 bo nie chce Ci się głową ruszyć i pobrać inny launcher... 

@PiterekPIX

Lagi? Jakie lagi? 40 fps przy karcie graficznej z wiadra i ramie z desek do krojenia chleba to lagi? No oczywiście jak taka osoba ma włączony skype, gg, ts, przeglądarrke i miliony innych procesów to ma lagi...

r9wfFzB.png

Opublikowano

Ja bym wolał na 1.8 ale większość osób ma lagi na 1.8 więc raczej polecam ci zrobić tak jak ja mam czyli na 1.7 :(

Opublikowano

1.8 czemu ? bo 1.7 ma luke bezpieczeństwa która załatana jest dopiero w 1.8.6 ( mc ) albo spigocie (1.8+)

Udostępnie sklep sms, api dowolne - Więcej info pw

Opublikowano

1.8 ma skopaną optymalizację, zdecydowanie jest mniej fpsow, tekstury strasznej jakosci.
Ja wole 1.7, wiekszosc serwerow stoi na tej wersji.
Ja polecam spigot #1649 od @OtekPlay pozwala wejsc na 1.7 i 1.8 + zabezpieczenie przed crasherami.

bannergif.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...