Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Jak zrobić głowę 3d?

kd224

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak zrobić głowę na awatara na jakieś forum tak żeby np odstawały włosy od skóry tak jakby było 3D?

chodzi o takie awatary żeby zrobić ten 1 tak żeby był w 3D np. jak ten 2(sorry za wielkosc)

post-1160638-0-73813300-1437584494.png

post-1160638-0-13595800-1437584807.jpg

Opublikowano

Jeżeli mi wiadomo, to nie da się w 2D zrobić awatara, któremu będzie odstawał włos na pierwszej (najbliższej warstwie). Mógłbyś ewentualnie podać linka na PW forum i posta gdzie to widziałeś, bo coś mi tu nie gra ?

>B.

@Edit

Chyba, że chodzi ci o ten efekt z wykorzystaniem pojaśnień i cieni, bo teraz to już sam nie wiem. 

fiR919k.png

Opublikowano

No na 1 obrazku jest normalna głowa a na 2 to przykład jak ma wyglądać ta głowa, tylko ze to jest przykład.

wiem że tego tak nie widać ale nie znalazłem innej popatrz na tej 2 między tam gdzie się kończą włosy koło skory, tak jakby odstają. może to jest ten efekt cieni ale nwm

o tutaj jest lepszy przykład:

post-1160638-0-18615700-1437589762_thumb.jpg

Opublikowano

Bardzo chaotycznie piszesz, ale chyba zrozumiałem. Tak jak poprzednicy zauważyli, jest to zabawa światłocieniem, ale Tobie bardziej chodzi o te cienie. Prosta sprawa. W trakcie pracy po prostu złącz kwadraty tworzące włosy w jedną warstwę, potem 2x klik na tej właśnie warstwie i wybierasz opcję "Cień" i tam sobie ustawiasz. To tylko moja propozycja, sposobów jest więcej, ale ten jest chyba najprostszy. Jeśli nie wiesz jak coś takiego wykonać, to najlepiej napisz zlecenie w dziale "Zlecenia". ; )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...