Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Prawo jazdy 2016 ZIELONE LISTKI

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam pytanie dla osób wtajemniczonych w tym roku będzie u mnie 18-stka a wiem że prawo nie działa w wstecz.Wiec jeśli zacznę robić kurs w tym roku to załapuje się na zielone listki czy zdaje na starych warunkach?

874831456689708709857.jpeg

Tyle Wygrać.

Opublikowano

Ta jazda co up mówi, była już od stycznia :)

Zielone listki mają znów wprowadzać? Pierwsze słyszę, ja prawko robiłem ponad pół roku temu i nic takiego nie było.

1356721310-U739101.png

Opublikowano

Ta jazda co up mówi, była już od stycznia :)

Zielone listki mają znów wprowadzać? Pierwsze słyszę, ja prawko robiłem ponad pół roku temu i nic takiego nie było.

Jak od stycznia, jak instruktor mi mówił że dopiero od przyszłego roku.

Deus vult

Opublikowano

Jak od stycznia, jak instruktor mi mówił że dopiero od przyszłego roku.

Tak, od stycznia tego roku weszła ta cała "ekojazda"

­

Jeżeli mi odpowiadasz, oznacz mnie:

@Pattern.

Wtedy na pewno odpiszę ;)

Opublikowano

@Frezer212 Tyle ciekawi mnie czy jak zacznę  kurs w październiku i zdam w nowym roku to czy mam listek czy nie bo teoretycznie zaczynałem w 2015.

Tyle Wygrać.

Opublikowano

Pewnie jest tak, że teorię musisz zaliczyć jeszcze w tym roku. Coś podobnego było z ekojazdą. Jeśli zdałeś teorię jeszcze w 2014 to nie miałeś ekojazdy na praktyce.­

Jeżeli mi odpowiadasz, oznacz mnie:

@Pattern.

Wtedy na pewno odpiszę ;)

Opublikowano

@Frezer212 Tyle ciekawi mnie czy jak zacznę  kurs w październiku i zdam w nowym roku to czy mam listek czy nie bo teoretycznie zaczynałem w 2015.

Jak zaczynasz w październiku to jak za pierwszym razem zdasz to powinieneś to zrobić w grudniu.

Według tego co piszą to jak zaczniesz w 2015, a zdasz w 2016 to będziesz się do tego wliczać.

Opublikowano

@Frezer212 a muszę mieć 18 żeby zacząć kurs? czy mogę np. miesiąc/dwa wcześniej?

na 3 miesiące przed 18 można zacząć. Wtedy potrzeba jakiejś zgody od rodziców. Idź zapytaj do jakiegoś osk, tam wszystko wytłumaczą.

Things have changed. Forever.

314x177-many-faces-of-aj-lee.jpg

Opublikowano

@buryzenicio Tak jak napisał kolega wyżej. Możesz zdawać 3 miesiące przed 18 urodzinami, a teoretycznie po dwóch miesiącach będziesz miał ostatni egzamin i przez miesiąc nie będziesz mógł po prostu korzystać z prawa jazdy (będzie nieważne, aż do Twoich urodzin).

Opublikowano

@Frezer212 @x070x Czyli za tydzień mogę zaczynać :D a co do tego prawka nowego to czytałem i żeby nie mieć listka trzeba mieć wydane w 2014. Wczoraj zastanowiłem się nad tym trochę bardziej i zrobię prawko jak po obstawiam trochę zakładów/dorobię w inny sposób niż mam pożyczać od rodziców. Do szkoły i tak teraz chodzę (więc nigdzie jeździć nie muszę)to zrobię w 2016 i poczekam 2 lata .Zejdzie mi listek i będę cieszył się życiem :D

Tyle Wygrać.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...