Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Xperia E4 - pamięć wewnętrzna

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

­Witam. Otóż mam problem z pamięcią wewnętrzną w mojej E4. Telefon ma ponad 4GB pamięci wbudowanej a ja dorzuciłem kartę SD 16GB więc pamięci na aplikacje mam sporo. Na karcie mam również wszystkie video,zdjęcia oraz muzykę,a także większość aplikacji. Jeśli chodzi o aplikacje to nie mam ich dużo. Oprócz zainstalowanych już w systemie gier (są to jakieś 3 gry,w które nigdy nie grałem i pewnie nawet nie zagram ale nie można ich odinstalować) nie pobierałem ze Sklepu Play ani jednej gry. Zainstalowane aplikacje na telefonie to Snapchat,Instagram,Messenger,Facebook oraz Clean Master - nic więcej nie pobierałem. Te aplikacje mam przerzucone na kartę SD lecz pomimo to wyskakują mi komunikaty o niskiej ilości wolnego miejsca w pamięci telefonu oraz zalecenie przeniesienia plików z telefonu na kartę. Sęk w tym,że nie mam co przerzucać. W jaki sposób mogę zwolnić miejsce w pamięci wewnętrznej telefonu? Mogę pliki systemu Android poprzenosić na kartę bez jakiś uszkodzeń oprogramowania itp? Jakieś pomysły?

Za sensowne odpowiedzi oczywiście wynagrodzę lajkami. Jeśli temat nie nadaje się do pogaduszek to bardzo przepraszam i jednocześnie proszę odpowiedniego moderatora o przeniesienie tego tematu do odpowiedniego działu.

Poniżej screeny z telefonu:

11753865_859574230763364_1871744586_n.jp

11751183_859574224096698_540950565_n.jpg

egq3SFm.png

Opublikowano

Aktualnie mam zero MB wolnego miejsca na pamięci wewnętrznej a nic nie pobieralem. Co tu robić?

egq3SFm.png

Opublikowano

Przenieść te co się da aplikacje na SD , problem wejść w każdą aplikacje i zobaczyć jaką możesz przenieść skoro nie potrafisz w  inny sposób np zrotować i użyć aplikacji  ? 

Przeniosłeś pewnie aplikacje a nie dane aplikacji 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...