Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ile ramu dla bungee, lobby? :D

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Ile ramu dla bungee, lobby przydzielic, aby na serwer ten grywalny moglo wejsc 100-150 graczy? Prosze napisac dokladna ilosc mb dla bungee, lobby i ile slotow.

Wynagradzam lajkami oraz mogę dodać 70 diamentów do serwera w mclista. Prosze podawac sprawdzone odpowiedzi, np. ile Panstwo ma ustawionych zasobow na te modyfikacje.

Pozdrawiam :).

Opublikowano

Na lobby wystarczy 5,6 gb

@Edit

5700mb

Liczę na +

508w00.jpg  LICZĘ NA +

Piszesz coś do mnie dodaj @I'm_rudy

Opublikowano

@I'm_rudy poprawna odpowiedz? Troszke dziwne, ze ~6 gb ramu skoro to tylko przechodzenie pomiedzy serwerami.

Prosze napisac takze ile mb dla bungee.

Czekam na inne odp. dla najlepszej przewiduje 70 pkt :).

Opublikowano

@I'm_rudy poprawna odpowiedz? Troszke dziwne, ze ~6 gb ramu skoro to tylko przechodzenie pomiedzy serwerami.

Wystarczy na lobby i bungeecord 1700mb

­

508w00.jpg  LICZĘ NA +

Piszesz coś do mnie dodaj @I'm_rudy

Opublikowano

Serwer bungee trzyma cały czas Cie w sesji/proxy wiec np.

Lobby: 3 giga ramu

Serwer 1: 6 giga ramu

Serwer 2: 6 giga ramu

wiec serwer bungee = 15 giga ramu

Opublikowano

Będę kupował vps jakieś 3 gb ramu pod bungee oraz lobby, a serwer 3 będę mial w Pukawce więc vps po waszych obliczeniach nie wytrzyma :/.

Trochę dziwne na zagranicznym forum przed chwilą czytałem, że 512 mb na 500 slotów bungee, a po lobby coś w okolicach 1024 mb tyle wytrzyma wkońcu czy nie?

Opublikowano

Serwer bungee trzyma cały czas Cie w sesji/proxy wiec np.

Lobby: 3 giga ramu

Serwer 1: 6 giga ramu

Serwer 2: 6 giga ramu

wiec serwer bungee = 15 giga ramu

Co to za szalone, idiotyczne obliczenia o.O

BungeeCord jedynie przekazuje pakiety, które wysyła użytkownik do serwera na którym się znajduje, i ew. niektóre z nich przetwarza... (np. pakiet logowania), wiesz w ogóle do czego służy pamięć RAM, czy po prostu sugerujesz się tym, że ktoś powiedział, że jest ważna?

@topic

Nie da się dokładnie stwierdzić, ile w Twoim wypadku będzie odpowiednią ilością... Nie tylko RAM jest ważny, jest jeszcze procesor, dysk, sieć itp.

Poza tym, można zrobić serwer z 128GB RAMu, ale wystarczy jeden źle napisany plugin i w moment/po jakimś czasie pojawią się lagi.

Opublikowano

Na Bungee 1024MB jest zdecydowanie wystarczające, ale na serwerze Lobby wszystko zależy od pluginów.

Opublikowano

@shooly o to mi chodziło :).

A lobby to kilka pluginów logowanie, jakieś mniejsze moje.

Jeśli masz serwer i chcesz 70 pkt w mcliscie PW.

Opublikowano

Co do ramu sam bungee wiele nie potrzebuje natomiast lepiej żeby lobby miało zapas bo jeśli wywali to nikt nie wejdzie.

Co do kupowania jednego serwera tu drugiego tam lepiej się zastanów czy nie iść do ovh i tam nie robić serwerowni po 1 pingi będą małe bo wszystko obok siebie,a  po 2 będziesz miał ochronę anty-ddos w cenie

Udostępnie sklep sms, api dowolne - Więcej info pw

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...