Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Saga wiedźmina (Książki)

aresorek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Iż bardzo lubię gry CD Projekt Red- The Witcher, to chyciałbym sobie przeczytać jakąś książke Andrzeja Sapkowskiego. Polecacie przeczytać WSZYSTKIE chronologicznie czy jakąś daną ? :D

Opublikowano

­Wszystkie chronologicznie, już Ci piszę w jakiej kolejności, bo akurat sam kończę ostatnią ;)

1. Droga, z której się nie wraca - opowiadanie o rodzicach Geralta
2. Miecz przeznaczenia - zbiór opowiadań
3. Ostatnie życzenie - zbiór opowiadań
4. Sezon Burz - książka wydana jako ostatnia, ale opowiada o wydarzeniach sprzed sagi
5. Krew elfów - saga
6. Czas pogardy - saga
7. Chrzest Ognia - saga

8. Wieża Jaskółki - saga
9. Pani Jezior
a - saga

10. Coś się kończy, coś się zaczyna - opowiadanie, z tego co czytałem jest to odrębna opowieść

Cała twórczość Sapkowskiego opowiadająca o Wiedźminie jest, przynajmniej według mnie, bardzo zajmująca. Serdecznie Ci polecam przeczytanie nie jednej, a tych wszystkich książek, ponieważ czas, który przy niej spędziłem z pewnością nie był stracony ;)

Opublikowano

­Wszystkie chronologicznie, już Ci piszę w jakiej kolejności, bo akurat sam kończę ostatnią ;)

4. Sezon Burz - książka wydana jako ostatnia, ale opowiada o wydarzeniach sprzed sagi

5. Krew elfów - saga

6. Czas pogardy - saga

7. Chrzest Ognia - saga

8. Wieża Jaskółki - saga

9. Pani Jeziora - saga

10. Coś się kończy, coś się zaczyna - opowiadanie, z tego co czytałem jest to odrębna opowieść

Cała twórczość Sapkowskiego opowiadająca o Wiedźminie jest, przynajmniej według mnie, bardzo zajmująca. Serdecznie Ci polecam przeczytanie nie jednej, a tych wszystkich książek, ponieważ czas, który przy niej spędziłem z pewnością nie był stracony ;)

Sezon Burz na końcu, bo po pierwsze: powstało najpóźniej, po drugie: są tam nawiązania do sagi.  <_<

2tiVkFa.png

Shinden jeździ Multiplą

Opublikowano

­

Sezon Burz na końcu, bo po pierwsze: powstało najpóźniej, po drugie: są tam nawiązania do sagi.  <_<

Z tym Sezonem Burz to zagmatwana kwestia... Akcja dzieje się w trakcie Ostatniego życzenia, natomiast są tam nawiązania do sagi - o czym już wspomniałeś. Ja przeczytałem tą książkę przed pięcioksięgiem i nie uważam tego za jakąś wielką stratę. Sezon Burz można przeczytać po opowiadaniach, w trakcie sagi, albo i po.

Opublikowano

Ja czytałem najpiew 2 zbiory opowiadań a potem pięcoksiąg i pozostaje sezon burz

Opublikowano

5. Krew elfów - saga

6. Czas pogardy - saga

7. Chrzest Ognia - saga

8. Wieża Jaskółki - saga

9. Pani Jeziora - saga

a to nie jest tak, ze ostatnie życzenie powinno sie czytac przed tym drugim zbiorem opowiadań?

Opublikowano

­

a to nie jest tak, ze ostatnie życzenie powinno sie czytac przed tym drugim zbiorem opowiadań?

Miecz Przeznaczenia jak i Ostatnie życzenie są zbiorami opowiadań, które nie są ze sobą powiązane.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...