Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[3 Dni] STVNEK

Istny Diabel

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam z tej strony STVNEK. Wczoraj moje konto zostało zawieszone za rzekomy plagiat co jest nieporozumieniem. Wczoraj na forum wrzuciłem spolszczony update i zostałem posądzony za plagiat  z jakiejś innej stronki od Trove. Skopiowanie tłumaczenia nie może być karane jako plagiat gdyż jest to wciąż oryginalny tekst Trion (właściciel Trove) tylko w innym języku, dla przykładu; Pewien angielski pisarz książkowy (uznajmy go za Trion) napisał książke (news odnośnie patcha), kolejno polaczek cebulaczek skopiował tą książke i przetłumaczył ją na język polski podpisując się jako autor owej książki (mowa tu o tym polskim serwisie Trove) - jaki z tego morał? Chyba sam rozumiesz... Nie mogło tu dojść do plagiatu gdyż Trion udostępnił patch dla ogółu i wręcz chciał aby został on udostępniany dalej, co za tym idzie skopiowanie cudzego tłumaczenia wciąż nie jest plagiatem, ponieważ byłby to plagiat plagiatu... Skomplikowana sprawa, ale mam nadzieję, że zrozumiesz, a moje konto w niedługim czasie zostanie odwieszone. Dzięki za poświęcenie chwili dla mnie, miłego dnia.

Opublikowano

Przetłumaczyć można na różny sposób, a tutaj zostało wszystko skopiowane w dodatku bez podania źródła. Sam autor nie zgodził się na kopiowanie.

Dostaniesz unbana, ale temat zostaje w koszu i pamiętaj o tym, że jak coś się kopiuje to należy obowiązkowo podać dokładne źródło.

Nigdy nie rozmawiaj z idiotą. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...