Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

XONE czy PS4

Ziao

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam tak jak w temacie chcialbym sie dopytac co lepiej wybrac mianowicie czytalem ze xboxo posiada wiele funkcji multimedialnych i chcialbym sie dowiedziec co on mianowicie posiada oprucz mozliwosci TV. Bylbym wdzieczny za dokladny opis.  Odrazu mowie nie chce zadnych klotni ktora platforma jest lepsza jestem uzytkownikiem ps3 i xbox360. Glownie chodzi mi o funkcje.(typu przegladarka, ogladanie filmow itp) Bylbym wdzieczny jak by ktos mogl tez napisac co za ciekawe funkcje posiada ps4.

Opublikowano

Jeśli chodzi o multimedia to xone jest lepszy. Sam go posiadam i mimo ograniczenia Xbox Music i Xbox video(nie działa w Polsce) możemy oglądać filmy streamujac się np przez kompa i obsługiwać to przy pomocy smartfona;)

Kubuntu_userbar_by_Dude67.png

Opublikowano

ja obecnie mieszkam w niemczech i zauwazylem ogolnie ze xbox360 ma wiecej funkcji tutaj niz u nas w kraju to sadze ze pewnie i tutaj one bd posiadal wiecej funkcji, a jak jest z instalacja gier dlugo to trwa czy mona tak jak na sonce podczas instalacji odpalic juz gre ?:)

Opublikowano

Jak dla mnie obie konsole są takie same. Jedynie wygląd samej konsoli, oraz jej menu jest inny. Ja osobiście wziąłbym PS4, tylko dlatego, że na PS3 mam mnóstwo gier (kto wie, może kiedyś i PS4 będzie wstecznie kompatybilne), oraz też dlatego, żeby przenieść trofea, znajomych i.t.p.

Moje Konsole:

PS3 FAT CECHL04 YLOD - CFW DARKNET 4.66 V1.02 CEX

PS3 SLIM CECH-2004A YLOD- CFW REBUG 4.76.1 + COBRA 7.2 + WebMAN MOD 1.43.21 REBUG EDTION DEX

PS3 SLIM CECH-2504B - CFW REBUG 4.81.2 + COBRA 7.5+ WebMAN MOD 1.45.09 CEX

XBOX ONE S

Mój komputer:

Procesor: Ryzen 5 2600, Płyta Główna: MSI X470 Gaming Pro Carbon, Karta Graficzna: Sapphire RX 5700 XT Nitro+Zasilacz: Seasonic Focus Plus Gold 650W, SSD: ADATA SX8200 Pro 256GB + Crucial MX500 250GB, HDD: HGST 500GB + HGST 500GB + TOSHIBA 1TB, Obudowa: BeQuiet Silent Base 601, Chłodzenie: NZXT Kraken X62,
RAM: 4x 4GB HyperX DDR4 2133MHz CL14 (OC 3000MHz CL16)

DAC: Audiotrak Prodigy Cube Black Edition, Słuchawki: ISK MDH8500, Głośniki: EDIFIER R1280DB, Mikrofon: Trust Starzz

Opublikowano

Mi ogolnie zalezy takze aby konsola byla rowniez multimedialna w sensie by mozna bylo sobie wejsc na przegladarke cos obejrzec albo wykupic jakos subskrypcje do ogladania filmow, wiem ze xbox ma Netrfix(nie jestem pewien czy dobrze pisze), playstation rowniez posiada taka opcje ??

Opublikowano

Mi ogolnie zalezy takze aby konsola byla rowniez multimedialna w sensie by mozna bylo sobie wejsc na przegladarke cos obejrzec albo wykupic jakos subskrypcje do ogladania filmow, wiem ze xbox ma Netrfix(nie jestem pewien czy dobrze pisze), playstation rowniez posiada taka opcje ??

Netflix jest zablokowany w Polsce (blokada regionalna), ale tak, zarówno PS4, jak i XONE mają go. Na PS3 też on był.

Moje Konsole:

PS3 FAT CECHL04 YLOD - CFW DARKNET 4.66 V1.02 CEX

PS3 SLIM CECH-2004A YLOD- CFW REBUG 4.76.1 + COBRA 7.2 + WebMAN MOD 1.43.21 REBUG EDTION DEX

PS3 SLIM CECH-2504B - CFW REBUG 4.81.2 + COBRA 7.5+ WebMAN MOD 1.45.09 CEX

XBOX ONE S

Mój komputer:

Procesor: Ryzen 5 2600, Płyta Główna: MSI X470 Gaming Pro Carbon, Karta Graficzna: Sapphire RX 5700 XT Nitro+Zasilacz: Seasonic Focus Plus Gold 650W, SSD: ADATA SX8200 Pro 256GB + Crucial MX500 250GB, HDD: HGST 500GB + HGST 500GB + TOSHIBA 1TB, Obudowa: BeQuiet Silent Base 601, Chłodzenie: NZXT Kraken X62,
RAM: 4x 4GB HyperX DDR4 2133MHz CL14 (OC 3000MHz CL16)

DAC: Audiotrak Prodigy Cube Black Edition, Słuchawki: ISK MDH8500, Głośniki: EDIFIER R1280DB, Mikrofon: Trust Starzz

Opublikowano

Moim zdaniem lepiej wziąć PS4 jeśli ma być to konsola w 100% do grania ;) Lepsza jakość gier i MOIM ZDANIEM lepsze exclusivy :)

Opublikowano

U mnie w kraju gdzie mieszkam dziala Netflix:), no wlasnie przegladam ciagle te exclusivy i patrze i nie moge podjac decyzji ogolnie z xbox360 to w zadne exy nie gralem ale na ps3 to infamous, uncharted god of war to przegralem. I jak patrzac pod wzgledem exow to bym musial obie konsole kupic na pdst nowych zapowiedzi co sony i microsoft zaproponowalo, ale wolalbym sie na jedno konsole zdecydowac dlatego dopytuje sie o ich funkcje dodatkowe jakie moga pelnic.

Opublikowano

Ja używam   XONE, a miałem też PS4, które wymieniłem właśnie na xone w sklepie :)

Xone ma o wiele lepsze wsparcie, sony  lubi olewać  swoich klientów... dodatkowo X posiada kompatybilność wsteczną, lepszego pada i wiele więcej... dodatkowo po wyjściu nowego Directa nikt nie będzie miał wątpliwości że gorszy sprzętowo Xone pokaże pazur i położy na łopatki ps'a

Opublikowano

Mi ogolnie juz o grafike tak nie zalezy aby gry plynnie chodzily to dla mnie najwazniejsze:) no i przede wszystkim zeby mozna bylo cos na tej konsoli zrobic jeszcze prucz grania, idzie na przegladarce ogladac jakies filmy czy cos ??

Opublikowano

Na przeglądarce xone idzie oglądać filmy, ale nie wszystkie niestety ( podobno, bo mi się takie nie trafiły, ale rzadko oglądam częściej przesyłam z kompa )

Opublikowano

Dziekuje za pomoc, szczerze powiedziawszy to sadzilem ze po tym ze posiadajac konsole xbox360 i ps3 bedzie latwiej mi sie zdecydowac na nowa generacje ale jednakze to bylo trudne bo obie konsole ze starej generacji sprawiaja mi frajde. Dziekuje wam wszystkim za pomoc, postanowilem ze wezme se one :) wole miec konsole nie tylko do grania ale jak i do roznych innych funkcji :). Teraz tylko ciekaw jestem jak duze nowe efekty wniesie Directx 12 dla xboxo czy naprawde wszystko podskoczy to rozdzielczosci 1080p :). Pozdrawiam i dziekuje

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Dziekuje za pomoc, szczerze powiedziawszy to sadzilem ze po tym ze posiadajac konsole xbox360 i ps3 bedzie latwiej mi sie zdecydowac na nowa generacje ale jednakze to bylo trudne bo obie konsole ze starej generacji sprawiaja mi frajde. Dziekuje wam wszystkim za pomoc, postanowilem ze wezme se one :) wole miec konsole nie tylko do grania ale jak i do roznych innych funkcji :). Teraz tylko ciekaw jestem jak duze nowe efekty wniesie Directx 12 dla xboxo czy naprawde wszystko podskoczy to rozdzielczosci 1080p :). Pozdrawiam i dziekuje

Odpowiem ci ze direct tylko wykorzystany bedzie na PC XBOX nigdy nie dogoni ps4 w grafice
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Odpowiem ci ze direct tylko wykorzystany bedzie na PC XBOX nigdy nie dogoni ps4 w grafice

Ty się już nie zesraj z tą grafiką.

Podaj jakieś przykłady, uzasadnij swoją wypowiedź a potem się wypowiadaj.

Autor tematu niech zerknie na DOBRE recenzje, opisy konsol i spokojnie się zastanowi nad wyborem.

Osobiście polecam odwiedzić jakaś sieciówkę typu mediamarkt. Bodajże istnieje możliwość przetestowania konsoli na wystawie.

Proszę nie sugeruj się szczekaniem na tego typu forach.

Wszystkiego dobrego!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...