Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Gdzie szukać anime jeśli nie ma ich na nyaa?

izari

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. Jak dotąd oglądałem te najbardziej popularne anime i z nimi nie ma było problemu - wpisywałem, trusted only i powoli ściągałem. Teraz wylosowałem sobie Eve no Jikan, itazura na kiss, macross frontier i great teacher onizuka - żadnego (!!!) nie ma na nyaa.se. No może było coś z eve no jikan, itazura na kiss i macross frontier, ale pod żadnym pozorem nie było to 25 odcinków. Zostaje mi coś oprócz możliwości wyemigrowania na ruskie trakery i szukania angielskich subów na własną rękę? :/

Opublikowano

Cześć. Jak dotąd oglądałem te najbardziej popularne anime i z nimi nie ma było problemu - wpisywałem, trusted only i powoli ściągałem. Teraz wylosowałem sobie Eve no Jikan, itazura na kiss, macross frontier i great teacher onizuka - żadnego (!!!) nie ma na nyaa.se. No może było coś z eve no jikan, itazura na kiss i macross frontier, ale pod żadnym pozorem nie było to 25 odcinków. Zostaje mi coś oprócz możliwości wyemigrowania na ruskie trakery i szukania angielskich subów na własną rękę? :/

animetosho.org (torrenty)

baka.bt (torrenty)

http://chauthanh.info(DLL)

XDCC (tutaj musisz szukać list na oficjalnych stronach grup)

Więcej do szczęścia nie potrzebujesz.

2tiVkFa.png

Shinden jeździ Multiplą

Opublikowano

Słabo szukałeś.

Eve no Jikan (6 odc.)

GTO (43 odc.)

Itazura na Kiss (25 odc.)

Macross Frontier the Movie (-)

Chwila, jak ty to zrobiłeś? xD Masz odznaczone trusted only? Bo nawet nie probowalem szukac bez tego :D. Ale po wadze widzę, że raczej dobrej jakości raczej nie będą, chyba że tylko taka jest dostępna. A co do macross frontier, to mógłbym cie jeszcze prosić o wytłumaczenie? Bo np. na malu jest napisane, że macross frontier ma 25 odcinków, a tutaj jest macross frontier the movie. To jest to samo, czy o co chodzi? Tak czy inaczej - dzięki

Opublikowano

Chwila, jak ty to zrobiłeś? xD Masz odznaczone trusted only? Bo nawet nie probowalem szukac bez tego :D. Ale po wadze widzę, że raczej dobrej jakości raczej nie będą, chyba że tylko taka jest dostępna. A co do macross frontier, to mógłbym cie jeszcze prosić o wytłumaczenie? Bo np. na malu jest napisane, że macross frontier ma 25 odcinków, a tutaj jest macross frontier the movie. To jest to samo, czy o co chodzi? Tak czy inaczej - dzięki

Wielkości plików wahają się od kilku, do kilkudziesięciu GB, podałem tylko mniejsze, które mają większą liczbę seedów i są z subami.

Nie używam trusted only.

Eve no Jikan ma 6x15min odc, także za dużo one nie będą ważyć, te co podałem opisują jako ripa HD z BRD.

GTO nie było większej wagi pliku, (chyba że drama), anime nie jest młode, także jakość nie jest duża, przez co jest dosyć mały rozmiar pliku.

Itazura na Kiss, tutaj masz w 720p z subami.

Macross Frontier mój błąd podałem do filmu. Tutaj masz od CoalGirls w wersji BRD FHD. Są jeszcze dwie wstawki po 75GB, pierwsza (1-11), druga (12-25)

Opublikowano

Eve no Jikan ma 6x15min odc, także za dużo one nie będą ważyć, te co podałem opisują jako ripa HD z BRD.

GTO nie było większej wagi pliku, (chyba że drama), anime nie jest młode, także jakość nie jest duża, przez co jest dosyć mały rozmiar pliku.

Itazura na Kiss, tutaj masz w 720p z subami.

Macross Frontier mój błąd podałem do filmu. Tutaj masz od CoalGirls w wersji BRD FHD. Są jeszcze dwie wstawki po 75GB, pierwsza (1-11), druga (12-25)

ale więszka waga pliku nie oznacza lepszej jakości :D

eve no jikan jest w 10bitach i dlatego tak mało zajmuje.

no i ten torrent co podałeś do itazura na kiss nie ma seedów.

52126142219396245817.jpeg

Opublikowano

Wielkie dzięki :D Korzystając z okazji - niektóre serie są ocenzurowane, coś mi świta, że odcenzurowane wersje mają jakieś dopisy bd, czy coś takiego? Czy jest jakiś inny sposób oznaczania nieocenzurowanych?

Opublikowano

Wielkie dzięki :D Korzystając z okazji - niektóre serie są ocenzurowane, coś mi świta, że odcenzurowane wersje mają jakieś dopisy bd, czy coś takiego? Czy jest jakiś inny sposób oznaczania nieocenzurowanych?

Nie rozumiesz. BD to oznaczenie BD-ripu, czyli obrazu ściągniętego z płyt blu-ray. Bez cenzury zatem są też wydania DVD.

2tiVkFa.png

Shinden jeździ Multiplą

Opublikowano

Nie rozumiesz. BD to oznaczenie BD-ripu, czyli obrazu ściągniętego z płyt blu-ray. Bez cenzury zatem są też wydania DVD.

No widocznie będę musiał się dokształcić

Opublikowano

Macross Frontier Movie to po prostu alternatywa wydarzeń z tego zwykłego. http://myanimelist.net/anime/5310/Macross_Frontier:_Itsuwari_no_Utahime

Warto dodać, że ten pierwszy film kinowy jest wprost doskonały. To znaczy Itsuwari no Utahime.

Korzystając z okazji - niektóre serie są ocenzurowane, coś mi świta, że odcenzurowane wersje mają jakieś dopisy bd, czy coś takiego? Czy jest jakiś inny sposób oznaczania nieocenzurowanych?

Bez cenzury są wszystkie wersje płytowe. Cenzurę masz tylko jak oglądasz wersje TV, czyli w trakcie premiery lub niedługo potem. Natomiast jak minie około pół roku od momentu wyjścia ostatniego odcinka wersji TV (premierowego) to są dostępne wersje płytowe (dawniej DVD, a obecnie BD) danego anime, czyli bez cenzury.

W przypadku starszych anime (np GTO) pojemność odcinka 300 MB oznacza bardzo dobrą jakość. Chyba, że zostanie ulepszone do jakości HD (wydane na BD), ale przy seriach TV to się rzadko zdarza.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...