Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nagły spadek FPS ...

Flux.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, przejdę do sedna sprawy, otóż mam nietypowy problem, posiadam laptop który ma podłączony monitor i teraz tak : 

Monitor : Lol chodzi na najniższych wymaganiach mam 160 fps do 10 min, po 10 min nagle słyszę głośniejszą pracę laptopa i spadek fps do 30, wyjście z meczu i ponowne wejście nic nie daje zwykle problem ustaje po zakończonym meczu ale wraca w kolejnym, 1 mecz po włączeniu komputera raczej chodzi bez problemów ale następne już mają problemy, czasem problem ustępuję po ok 40 min ale co to za gra na 30 fps ..

Ekran laptopa : Lol chodzi -||- mam 220 fps i spada co jakis czas do 180 i tak jak wyżej po 10 min spada do 60 fps, no niby fajnie i napiszecie mi to graj na laptopie itp. no spoko z tym, że uważam, że monitor jest do lola wygodniejszy niż ekran laptopa .

Stąd mam pytanie co zrobić aby mój laptop nie zaczynał nagle głośniej pracować i podczas tego co zrobić żebym nie tracił fps ? 

Best%20Jungler%20EU_euw_421_0.png

Opublikowano

sprawdz temperatury, tez tak mialem i tez wlasnie w lato, bardzo mozliwe ze ci sie po prostu przegrzewa masz jakas podkladke chlodzaca?

Opublikowano

A jak można sprawdzić temperaturę i jaka temperatura jest odpowiednia a jaka nie, posiadam ale niestety nie chłodzi nie wiem dlaczego ;/ kolega podpowiedział mi, że wystarczy nawet aby laptop pp stał na czymś tak aby nie dotykał nagrzanym miejscem powierzchni. 

Best%20Jungler%20EU_euw_421_0.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...