Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Gothic III strasznie się zawiesza, co robić ?

rawison

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam,

postanowiłem zainstalować sobie ponownie gothica 3 lecz problem z wydajnością jest ogromny, czy na najwyższych czy na najniższych gra zacina się tak samo że nie da się grać. Nie chodzi tu o ścinki ,,co jakiś czas" tylko bez przerwy. Wchodząc już do gry laguje wszystko od postaci mojej jak i innych po kursor (nie tak żeby nie dało się nim operować ale czuć to). Jak już wspomniałem testowałem dużo konfiguracji graficznych i ciągle to samo. Z patchami też testowałem od tego najnowszego po trochę starsze. Próbowałem też stare i najnowsze stery do karty i nic. Dało by się coś zaradzić?

Moja konfiguracja sprzętowa:

-Ram 8 gb

-karta graficzna radeon hd 7850

-procesor phenom 945 x4 3.00 Ghz

-windows 7 x64

sygnaturacx.jpg

Opublikowano

Podejrzewałbym za słaby procesor, ale to jednak Gothic a nie Wiedźmin. Jeśli bez problemu chodzą Ci nowsze gry, to też można wykluczyć przegrzewanie się. Włącz zgodność z windowsem xp i poszukaj czegoś w configu. 

Opublikowano

Podejrzewałbym za słaby procesor, ale to jednak Gothic a nie Wiedźmin. Jeśli bez problemu chodzą Ci nowsze gry, to też można wykluczyć przegrzewanie się. Włącz zgodność z windowsem xp i poszukaj czegoś w configu. 

Zużycie procesora podczas gry około 40% tylko, komputer świeżo po formacie i gra też już stara a mój komputer wykracza poza rekomendowane nawet więc wątpie że to wina sprzętu. Próbowałem stare i nowe sterowniki różne patche i nic, tryb zgodności też sprawdzałem. Już mi ręce opadają z powodu tej gry ...

sygnaturacx.jpg

Opublikowano

Właśnie też niczego nie zauważyłem, po formacie mam zainstalowane tylko sterowniki wszystkie wymagane, jeszcze jedną gierkę no i gothica. W procesach w trakcie gry tylko podstawowe funkcje systemu windows i gothic więc raczej nic nie ma podejrzanego.

sygnaturacx.jpg

Opublikowano

Może to wina po stronie gry,z tego co ja wyczytałem ma to w sobie te lagowanie,w niektórych momentach,ale możliwe że procek nie ten co trzeba do tej gry?

0f836d5c65f1a4b0gen.png

Sygnatura by xDefQonOnex | Zakaz kopiowania.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Przeskanuj komputer malware bytes, może masz jakieś śmieci. Ja wczoraj zainstalowałem Gothica 3 z patchem 1.75 i mi śmiga z wyłączonymi cieniami z minimum 70fps do 100 na Windows 10

Opublikowano

Na 100% to nie jest wina wydajności procesora ;)
Skoro komputer jest świeżo po formacie sprawdź czy masz zainstalowane wszystkie aktualizacje.

Daj znać czy rozwiązałeś problem :)

Pozdrawiam.

4692515714.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...