Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

BungeeCord - pytania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Aby podlaczyc serwer pod bungee potrzebuje miec tylko: bungeecord oraz serwer bez limitu np. w Pukawka.pl czy musze miec wiecej serwerow jak to jest? Jak w Pukawce kupie bungeecord 50 slotow i na serwerze bez limitu ustawie przykladowo 200 to przez bungeecord maksymalnie wejdzie 50 czy...? Jak zakupie ten bungeecord 50 slot (w pukawce) to bede mogl ustawic np. 1000 slotow czy nie? Ile potrzeba ramu dla gracza w bungeecord? Bungeecord lepiej oplaca kupowac sie na hostingach typu pukawka czy lepiej vps? Serwer VPS 1 gb ramu ten z Mintshost ile slotow bungee utrzyma? W ogole utrzyma czy nie...?

Odpowiedzi na wszystkie pyt nagradzam.

Opublikowano

Bungee cord to tylko usługa a nie serwer, nie posiada świata itd. Czyli:

1. Aby podlaczyc serwer pod bungee potrzebuje miec tylko: bungeecord oraz serwer bez limitu np. w Pukawka.pl czy musze miec wiecej serwerow jak to jest? Wtedy będziesz miał tylko 1 serwer podłączony czyli np tylko lobby. Czyli musisz kupić bungeecord + 2 osobne serwery 

2. Jak w Pukawce kupie bungeecord 50 slotow i na serwerze bez limitu ustawie przykladowo 200 to przez bungeecord maksymalnie wejdzie 50 czy...? Możesz kupić tylko 10 slotów i i tak nic to nie zmieni.

3. Jak zakupie ten bungeecord 50 slot (w pukawce) to bede mogl ustawic np. 1000 slotow czy nie? Na serwerze tak, na bungee nie a i tak nic to nie zmieni na liście serwerów widoczne są sloty wszystkich podłączonych do bungee ( o ile się nie mylę)

4. Ile potrzeba ramu dla gracza na bungee cord? Patrz wyżej. Bungeecord to usługa a nie serwer.

5. Bungeecord lepiej oplaca kupowac sie na hostingach typu pukawka czy lepiej vps? Bez różnicy.

6. Serwer VPS 1 gb ramu ten z Mintshost ile slotow bungee utrzyma? W ogole utrzyma czy nie...? 15 slotów i tylko bungeecord (jako usługe)

r9wfFzB.png

Opublikowano

@Diegool dzieki za odpowiedz tylko ja wciaz nie wiem jak to z tymi slotami. Kupuje bungeecord np 10 slotow i ustawiam na serwerze bez limitu 100 to moze wejsc 100 czy te 10 co ustawione z bungee. Jedni pisza tak i tak sam juz nie wiem.

Mozesz mi wytlumaczyc o co chodzi z tym serwerem lobby (to tam gdzie jest menu sereerow tak)? Wiec musze kupic bungge serwer lobby pod ile slotow musze zakupic i ile ramu? oraz sereer bez limitu np survival.

A dam rade postawic na vps 3 gb ten z mintshost serwer bungee, lobby, serwer ts, forum czy nie?

Ja myslalem, ze to sie wchodzi na serwer bungee i tam sie wybiera serwery, a to jeszcze serwer lobby? Serwer lobby na jakim silniku musi byc?

Jesli Pan znajdzid czas prosze o odpowiedz sypne limitem.

Opublikowano

Kupisz BungeeCord 10 slotów na serwer lobby (bungeecord)­ może wejść 10 osób...

Liczę na lajk

508w00.jpg  LICZĘ NA +

Piszesz coś do mnie dodaj @I'm_rudy

Opublikowano

@Diegool dzieki za odpowiedz tylko ja wciaz nie wiem jak to z tymi slotami. Kupuje bungeecord np 10 slotow i ustawiam na serwerze bez limitu 100 to moze wejsc 100 czy te 10 co ustawione z bungee. Jedni pisza tak i tak sam juz nie wiem.

Mozesz mi wytlumaczyc o co chodzi z tym serwerem lobby (to tam gdzie jest menu sereerow tak)? Wiec musze kupic bungge serwer lobby pod ile slotow musze zakupic i ile ramu? oraz sereer bez limitu np survival.

A dam rade postawic na vps 3 gb ten z mintshost serwer bungee, lobby, serwer ts, forum czy nie?

Ja myslalem, ze to sie wchodzi na serwer bungee i tam sie wybiera serwery, a to jeszcze serwer lobby? Serwer lobby na jakim silniku musi byc?

Jesli Pan znajdzid czas prosze o odpowiedz sypne limitem.

Ja ci mogę wytłumaczyć o co chodzi z serwerem Lobby.

Serwer Lobby to nic innego jak sieć połączonych ze sobą różnych serwerów, tworzących "Sieć Serwerów Minecraft". Założyciele wybierają nazwę wspólnego serwera Lobby, po czym łączą je - dobre są pluginy, dzięki którym można się przemieszczać - i zyskują graczy. To jest dobra metoda dla serwerów, które chcą odnieść sukces wiedząc że same nie dadzą rady.

Jeżeli chcesz kupić ten Bungee Serwer, to polecam... Kiedyś miałem ale to było dawno, sugeruję ci nie zaczynać od 1000 slotów, bo czasem nie doczytasz czegoś i jest "haczyk". Niekiedy oferują: 1000 slotów, na ileś tam miesięcy za darmo, bez lagów. A dziesięć minut po zakupie i stworzeniu wszystkiego, lagi jak cholera ;-;

Na VPS 3GB, postawić Bungee, Lobby, Ts'a i forum? Według mnie tak, niektórzy (nawet Diegool) może skrytykować moją wypowiedź, ale jak mówię: Moja teoria, to tak. Ogólnie serwer zajmuje + pluginy tylko potrzebne, około 1/7 z 3GB.

Lobby, chodzi ci o serwer na który gracze wchodzą i zmieniają serwery, czy też po prostu plugin? TS, jeżeli masz w zestawie to bez problemu postaw!

Forum to już nie taka łatwa działka, jeżeli masz również w ich ofercie to bierz, tylko najpierw upewnij się czy na pewno "stać" cię z ilością miejsca VPS na forum  ^^.

PS.

Cholibka, co do Lobby opisu: Lobby posiada własne IP np. xxx.hostmc.pl

Ludzie się na nim rejestrują, po czym mają wybór innych serwerów gdzie również się muszą zarejestrować.

Pomogłem? Daj like, ja coś zyskam a ty nic nie stracisz!

large.gif

Opublikowano

Kupisz BungeeCord 10 slotów na serwer lobby (bungeecord)­ może wejść 10 osób...

Liczę na lajk

BungeeCord to nie jest serwer tylko usługa, w sensie nie jest to serwer jak by to ująć fizyczny, w sensie nie jest to silnik który może być używany jak np bukkit czy spigot więc kupując bungeecord musisz kupić 3 usługi:

1. Bungeecord

2. Serwer lobby

3. Inny serwer 

@1361622928-U485574.pngRyuuji Przy 3GB pamięci ram  spokojnie można postawić lobby, ts'a i bungeecord'a więc masz racje ;)

r9wfFzB.png

Opublikowano

Dobra ziomy wiec tak:

1. Ile na tym vpsie przydzielic ramu dla bungeecord, lobby, serwa ts oraz forum?

2. Jak kupie na Pukawce bungeecord 10 slotow, lobby ~512 mb (bez limitu slotow oferta Pukawka starczy tyle ramu)? Na serwer lobby silnik jaki wgrac? Spigot? Czy...?

I jak bede mial bungee 10 slotow i ustawie na serwerze bez limitu nawet 100 to bedzie przez bungee moglo wejsc tyle graczy ile ustawie na serwerze bez limitu tak? Czy tym razem zalezy od slotow w serwerze Lobby, a moze Bungeecordzie?

Lajki leca za odpowiedzi.

Sorry za te pytania chce sie upewnic.

Pozdrawiam.

Opublikowano

1.

Dla Bungee około 150-200MB, Lobby z 400MB, TS 500-600MB, Forum 150-200MB

Zostanie bodajże 1,6GB na serwer :D

2. 10 Slotów 512MB powiadasz? Średnia oferta, bo za 500 MB masz 15-17 slotów tak wynika z moich obliczeń ;---;

Silnik polecam standardowy Bukkit ze strony oficjalnej. Spigot zawiera wiele błędów, szczególnie przy pluginach.

Oj kolego zapędzamy się :P, według mnie jak dobrze JESZCZE pamiętam: Zależy od slotów na Lobby, nie może być mniej Lobby a wiecej na Bungee, np. 20 Bungee, 20 Lobby :P

Pomogłem? Daj like, ja coś zyskam a ty nic nie stracisz!

large.gif

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngRyuuji o taka odpowiedz mi chodzilo.

Jak ustawie dla bungee 512 mb ramu na ile slotow bede mogl sobie pozwolic? Jak ustawie 512 mb ramu dla lobby na ile slotow bede mogl sobie pozwolic? Jak ustawie 512 ramu na serwer ts na ile slotow bede mogl sobie pozwolic xD?

Jak bede mial np. Bungee 20 slot, Lobby 20 slot, bezlimitu 100 slot to maksymalnie wbije 20, poniewaz tyle jest ustawionych slotow w bungee i lobby tak xD?

Ps. Z gory dzieki za odp.

Opublikowano

1.

Dla Bungee około 150-200MB, Lobby z 400MB, TS 500-600MB, Forum 150-200MB

Zostanie bodajże 1,6GB na serwer :D

2. 10 Slotów 512MB powiadasz? Średnia oferta, bo za 500 MB masz 15-17 slotów tak wynika z moich obliczeń ;---;

Silnik polecam standardowy Bukkit ze strony oficjalnej. Spigot zawiera wiele błędów, szczególnie przy pluginach.

Oj kolego zapędzamy się :P, według mnie jak dobrze JESZCZE pamiętam: Zależy od slotów na Lobby, nie może być mniej Lobby a wiecej na Bungee, np. 20 Bungee, 20 Lobby :P

Bukkit i bungeecord? Człowieku wiesz że to nie zadziała? Na bungee TYLKO SPIGOT! Zresztą bukkit jest już w 50% porzuconym silnikiem....

Spigot jest zoptymalizowany i wgl. @Zientez Tylko spigot pod bungeecord'a ;)

r9wfFzB.png

Opublikowano

@Diegool Tak ja wiem, ze spigot only bungee tylko mi chodzilo czy w ogole potrzeba myslalem ze bungee zapewni.

Odpowiesz jeszcze na to pytanie? xD

Jak ustawie dla bungee 512 mb ramu na ile slotow bede mogl sobie pozwolic? Jak ustawie 512 mb ramu dla lobby na ile slotow bede mogl sobie pozwolic? Jak ustawie 512 ramu na serwer ts na ile slotow bede mogl sobie pozwolic  xD?
Jak bede mial np. Bungee 20 slot, Lobby 20 slot, bezlimitu 100 slot to maksymalnie wbije 20, poniewaz tyle jest ustawionych slotow w bungee i lobby tak  xD

Opublikowano

@Diegool Tak ja wiem, ze spigot only bungee tylko mi chodzilo czy w ogole potrzeba myslalem ze bungee zapewni.

Odpowiesz jeszcze na to pytanie? xD

Jak ustawie dla bungee 512 mb ramu na ile slotow bede mogl sobie pozwolic? Jak ustawie 512 mb ramu dla lobby na ile slotow bede mogl sobie pozwolic? Jak ustawie 512 ramu na serwer ts na ile slotow bede mogl sobie pozwolic  xD?

Jak bede mial np. Bungee 20 slot, Lobby 20 slot, bezlimitu 100 slot to maksymalnie wbije 20, poniewaz tyle jest ustawionych slotow w bungee i lobby tak  xD

Nawet jeśli na lobby ustawisz 300 slotów a na bungee 20 i tak wbije 20 typa bo bunge łączy graczy limitując przy tym sloty

hex.svg

PLAYBASE - Nowoczesna lista serwerów gier

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...