Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z pluginem PermissionsEX - gracze nie mogą kopać, jeść.

Omek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie, mam prośbę do kogoś ogarniętego, co pomoże mi z PermissionsEX. Chodzi mi mianowicie o to, że po wgraniu plugina gracze nie mogą na serwerze kopać, jeść. Po prostu to nie działa. Czy ktoś przeprowadzi mnie stopniowo po kolei jak zrobić poprawnie rangi oraz zrobić tak, aby wszystko działało? Oferuję lajki, pozdrawiam !

9368_gold.png

Opublikowano

To forum nie ma na celu odsyłać mnie do googli lecz ma mi pomagać...

Muszę grzebać w tym ChatMenager'ze ?

9368_gold.png

Opublikowano

Po prostu je wyrzuć i zresetuj serwer, one są od blokowania różnych czynności. 

Okej, usunąłem. Zależy mi bardzo na rangach. Zapoznałem się z tym tutem: http://www.mpcforum.pl/topic/391022-wszystko-na-temat-permissions/i zastanawiam się czy starczy mi samo permission.Chcę na serwie zrobić 3 rangi:

Właściciel, Gracz i VIp. 

Więc mogę to zrobić z samym permision bez grzebania w jakichś czat menadźerach ?

9368_gold.png

Opublikowano

Masz już plugin do formatowania chatu - EssentialsChat, jeżeli chcesz zrobić ładne prefixy na chacie, to najlepiej będzie go użyć.

Gdy już stworzysz rangi, to przechodzisz do 491 linijki configu Essentials i zmieniasz formatowanie tutaj:

group-formats:
    Wlasciciel: '[&4Wlasciciel&f]{DISPLAYNAME}&c: &f{MESSAGE}'
    VIP: '[&6VIP&f]{DISPLAYNAME}&e: &f{MESSAGE}'
    Gracz: '[&2Gracz&f]{DISPLAYNAME}&a: &f{MESSAGE}'

Ważne: nazwy rang muszą być dokładnie takie same jak w PermissionsEx, nawet wielkość liter musi być jednakowa.

Jeżeli nie będziesz wiedział jak to zrobić, to podrzuć mi swój plik permissions.yml (config permissionsex) i zrobię to za Ciebie.

Opublikowano

Masz już plugin do formatowania chatu - EssentialsChat, jeżeli chcesz zrobić ładne prefixy na chacie, to najlepiej będzie go użyć.

Gdy już stworzysz rangi, to przechodzisz do 491 linijki configu Essentials i zmieniasz formatowanie tutaj:

group-formats:
    Wlasciciel: '[&4Wlasciciel&f]{DISPLAYNAME}&c: &f{MESSAGE}'
    VIP: '[&6VIP&f]{DISPLAYNAME}&e: &f{MESSAGE}'
    Gracz: '[&2Gracz&f]{DISPLAYNAME}&a: &f{MESSAGE}'

Ważne: nazwy rang muszą być dokładnie takie same jak w PermissionsEx, nawet wielkość liter musi być jednakowa.

Jeżeli nie będziesz wiedział jak to zrobić, to podrzuć mi swój plik permissions.yml (config permissionsex) i zrobię to za Ciebie.

Wszystko sobie poradziłem tylko nie wiem dlaczego dzieje się tak jak na screenie... Jak to zreperować ?

9368_gold.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...