Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Dla początkującego gracza

znekXD

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mój koega zaczoł gre w lola gra caly czas Garenem i szukam dla niego jakiegos dobrego i latwego championa mogli byscie podach chamiponow za 450,3150,4800 i 6300 zeby mial w czym wybierac narazie  ma 6234 ( on jest strasznym noobem uczy sie dopiero wiec cos latwego na linie obojetna mid top,adc byle nie jungla support ) najlepiej top/mid

Opublikowano

Niech potestuje championów z rotacji i niech gra tym co mu się spodoba. 

Ja na początku oglądałem postacie z rotacji (czytałem ich skille, oglądałem poradniki na yt tych postaci które mi się spodobały).

gnYrBkB.png

Opublikowano

Ja jak zaczynałam to testowałam postacie z rotacji i kupowałam te, którymi dobrze i łatwo mi się grało. Z reguły były to postacie supp typu Soraka, Janna, etc.­

­VeIMQWU.png

Opublikowano

annie łatwa postać

+ stun co 4 spelle

+ bardzo łatwa farma

+ aoe stun (W/R)

+ dmg z E, jeśli ją zaatakują podstawowymi autoatakami

+ mr/armor z E po użyciu.

f1a327ea2f.png

Opublikowano

popieram pana up

łatwo się farmi dzięki q

fajna passywka która uczy używania skilli z myśleniem, (rzucenie dobrego tibbersa ze stunem w teamfighcie)

bardzo fajna postać ogólnie szybki burst i tak jak mówiłem łatwo się farmi na początek dobre,

może dariusa spróbować (też zaczynałem tak samo only garen, potem kupiłem dariusa, jest o niebo lepszy)

a tak to niech patrzy rotacje bo kupowanie w ciemno nie ma sensu ;)

Opublikowano

Annie bardzo dobra do nauki. Polecam też Tryndamere.

-ciągłe kryty

-duży dmg

-łatwy

-nieśmiertelność

-doskok/odskok

-slow

-jakiś tam regen hp

Opublikowano

Wszystkie postacie za 450 są przystosowane dla nowych graczy poza Poppy i Nunu wg mnie. Ja uczyłem się grać na Ance z powodu łatwej farmy na Q i olbrzymich obrażeń. 

Opublikowano

Może cho gath ?

Głównie ze względu na pasywkę, która bardzo ułatwia linię.

Oprócz tego posiada niezłe cc i jest bardzo prosty.

giphy.gif

Opublikowano

Darius Twardy sk....el. Doszedłem nim do Golda 4 :D Robiony pod Tanka ma w c..j DMG Pod AD ma jeszce więcej DMG ale nie polecam. Darius to dobra łatwa postać. Jeśli ktoś użyje flasha to jeżeli sie użyje w odpowiednim czasie E to go przyciągniesz a z ulata Zabijesz :D

Opublikowano

Darius, Fiora zanim dostanie reworka, no i oczywiście Master Yi lub nawet Katarina jeżeli twój kolega ma chęci, żeby nauczyć się nią grać. Posiada dobry doskok do enemy, a także ogromny DMG, jednak będzie on musiał się nauczyć combo (zazwyczaj jest to Q > E > W > R), co jest banalnie proste, bo każdym skillem wystarczy najechać tylko myszką.

Opublikowano

Xin jest prosty (sam na nim zaczynałem, nawet miałem pente coś koło 7 lvl i to nie na botach). Oprócz xina jeszcze wukong w miarę ok, sion też do najtrudniejszych nie należy. A coś ze średniej półki to kassadin, katarina, fizz. Z najtrudniejszych to nidale, fidlestick i może brand.

Wypisałem trudność tak jak ja to ogarniam, oczywiście inni mogą mieć inne odczucie i uważać inaczej.

Z powodu licznych hejtów w moją stronę, nie będę korzystał więcej z tego konta (prawdopodobnie z forum też). Haters gonna hate...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...