Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ile slotów uciągnie 3GB ramu?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zwykło się mówić, że 100mb = 1 slot, czyli z 3gb wychodziłoby 30 slotów.

Oczywiście trudno powiedzieć na 100%, bo nie znamy innych specyfikacji maszyny, trybu serwera, ilości pluginów itp.

Opublikowano

To zależy od prędkości neta, procesora i oczywiście ramu. 1 slot - 100 mb ale dochodzą pluginy. 30 slotów to raczej max jest

r9wfFzB.png

Opublikowano

Prędkość hosta, to powyżej 30 slotów.

Owszem 100MB = 1 slot, lecz też pragnę zauważyć że to zależne od hosta, bo serwer to nie tylko RAM jak to powiedział ktoś wyżej :D

Pomogłem? Daj like, ja coś zyskam a ty nic nie stracisz!

large.gif

Opublikowano

Jak dobrze skonfigurujesz serwer to z 20 osób pociagnie , bo w tych czasach 100ram / slot to troche mało , ale tak jak koledzy wyżej zależy to od hostingu badź maszyny . Bo nie można określić tego samym ram ;) dopisz wiecej informacji a napisze ci konkretnie , ja mam 250ram/slot i to jest dla mnie minimum.

życie życie jest nowelą 

Opublikowano

­Założe się, że masz na enderchest więc 60mb na gracza 3000:60=50 slotów a z pluginami polecam ustawić 40 slotów ;-) Liczę na +

508w00.jpg  LICZĘ NA +

Piszesz coś do mnie dodaj @I'm_rudy

Opublikowano

U mnie enderchest ciągnie jakieś 30mb na gracza, ale min. 500-600mb pójdzie tak o na pusty serw. Z moich wyliczeń wychodzi, że serw pociągnie max 80 slotów, ale różnie bywa, więc trzymałbym z 50.

Opublikowano

Widzę zę sami specjalisci ;d

Zwykło się mówić, że 100mb = 1 slot, czyli z 3gb wychodziłoby 30 slotów.

Oczywiście trudno powiedzieć na 100%, bo nie znamy innych specyfikacji maszyny, trybu serwera, ilości pluginów itp.

- Taki kit wciskają stare hostingi .. To ile "pójdzie slotów" zależy tylko i wyłącznie od tego jakich pluginów sie na wrzuca i na ile będą one obciążone przez graczy .

To zależy od prędkości neta, procesora i oczywiście ramu. 1 slot - 100 mb ale dochodzą pluginy. 30 slotów to raczej max jest

- Od kiedy prędkość neta ma wpływ na to ilu graczy serwer uciągnie na 3 gb ramu ?

Ile ramu wymaga serwer najlepiej sprawdzić w ten sposób .

a) Jesli masz dostep do ssh

- monitorujesz zasoby wykorzystywane przy np 40-50 graczach

B) odpalasz timingi ( jak nie wiesz co to to wujek google ..) przy graczach oczywiscie

Nigdy nie jestesmy wstanie stwierdzić nie znając pluginów ile bedzie potrzeba ramu  nawet znając bardzo trudno ocenić bo co serwer to inni gracze i inne obciazenie kazdego z pluginów .

Na 3 gb ramu bez pluginow i 100 graczy uciagniesz

Na 3 gb z 100 pluginami z czego 10 na logowanie 20 na banowanie i 30 na dzialki nie uciagniesz 5 graczy ..

Udostępnie sklep sms, api dowolne - Więcej info pw

Opublikowano

Według mnie jeżeli idziesz na sloty to 30 ale jeżeli idziesz na taki serwer żeby żaden gracz nie miał lagów no to daj z 20 żeby bylo 150MB RAM na os, ;)

Opublikowano

Jeżeli będzie dobrze zoptymalizowana konfiguracja mysle , że uciągnie 30/40/50 graczy

Opublikowano

Ram to nie wszystko, kula wrozbity jeszcze nie doszla do mnie, wiec nie zgadne jakie parametry ma twoja maszyna.

Z 2 komputerow (mojego i @Lord Green) zaatakowalismy wlasne lobby (1gb ramu, kilka pluginow (odrazu mowie, 0 skryptow)) botami i 0 lagow :>>>

Wiec przyjaciele, ram to nie wszystko c:

Opublikowano

Tak jaki pisał @filippop1 średnio wychodziło 5-6 botów na sekundę. TPS spadły do 19.5 i tyle ale to jest zasługa dobrego procka, optymalizacji pluginów  oraz tego ze serwer nie stoi na VPS gdzie najczęściej procek to amd 

Opublikowano

Jeżeli będzie dobrze skonfigurowany to 30-50.

A jeżeli będziesz mieć więcej światów ,pluginów itd.

To jakieś 20-30 slotów.

giphy.gif

Jeżeli pomogłem. Kliknij Lubię to.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Koledzy wyzej ja za dawnych czasow wyciagalem do 80 graczy na 2gb xD fakt potem serwer wywalalo .. (Ps 3 mapy normalne 1 dzialki 1 spawn byly) a tu zakladam jak nie chcesz miec lagow do 40 slotow max jeszcze dochodza inne rzeczy ale 40 to juz taki najwyzszy szczebel :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...