Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co powinno znajdować się na serwerze SkyBlock?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Zastanawiam się czy nie zrobić serwera skyblock tylko nie wiem jak on ma wyglądać co on ma mieć jakie pluginy jakie dodatki proszę o pisanie.

Opublikowano

Wedlug mnie SkyBlock to nie sa pluginy ani skrypty tylko ogolny pomysl. Na przyklad moj pomysl to SB z niewielka iloscia pluginow okolo 5 bez zadnych other dropsow no moze na jakies eventy (na przyklad drop takich "losowan") a surowce jedynie kupic. Sklep nie zbyt rozwiniety (coblestone, surowce, rosliny, ewentualnie drewno).

Serwerow SB jest duzo a widzialem tylko jeden taki ktory "spelnial" te "wymagania".

Opublikowano

Wedlug mnie SkyBlock to nie sa pluginy ani skrypty tylko ogolny pomysl. Na przyklad moj pomysl to SB z niewielka iloscia pluginow okolo 5 bez zadnych other dropsow no moze na jakies eventy (na przyklad drop takich "losowan") a surowce jedynie kupic. Sklep nie zbyt rozwiniety (coblestone, surowce, rosliny, ewentualnie drewno).

Serwerow SB jest duzo a widzialem tylko jeden taki ktory "spelnial" te "wymagania".

Sklep może być u villagerów?

Opublikowano

Na takim serwerze SkyBlock powinny się znajdować tylko najpotrzebniejsze wgrane pluginy, jakieś ciekawe questy, ogarnięta administracja oraz tworzone dla graczy często jakieś eventy/konkursy/dungeony.

Opublikowano

Róznego rodzaju questy sa potrzebne żeby gracza sie nie znudziło same budowanie , topka najwiekszych działek np dostaje Vipa lub coś w tym rodzaju .

Dodajcie również gdy ktoś wypadnie z wyspy to teleportuje go automatycznie na spawn , bez żadnych strat 

życie życie jest nowelą 

Opublikowano

Może zrób jakis ciekawy sklep z villagerami. Dla VIP mozesz dac kopalnie stone na spawnie. OCzywiscie to co mówi pan wyżej czyli dobra administracja, ciekawe wyspy, arena pvp i co ci przyjdzie do glowy! :D

Opublikowano

Może zrób jakis ciekawy sklep z villagerami. Dla VIP mozesz dac kopalnie stone na spawnie. OCzywiscie to co mówi pan wyżej czyli dobra administracja, ciekawe wyspy, arena pvp i co ci przyjdzie do glowy! :D

Kopalnie dla VIP? Czyli chcesz serwer Easy SB na ktorym cebule ktore placa na kazdym serwerze za VIP beda mialy 100 razy lepsza wyspe (poziom wyspy) niz przecietny gracz? Ogarnieta administracja, nowe schematy wysp i arena pvp sa standardem kazdego serwera wiec nie potrzebnie to napisales...

Opublikowano

golemoniarka?, pokazowy generator cobbla?, craftingi klatek z mobami?, sklep?, enchant?, miejsce darmowego jedzenia?, Spawn???, teleporty?, zasady?, instrukcja obsługi serwera?, publiczna wypalarnia(piecyki)?, miejsce walk pvp(arena)?, wymieniarka?, parkour?, kowadła?, las publiczny?, publiczny enderchest?, zwykła pusta skrzynka na różności dla biednych gości?

serwer musi być przede wszystkim porządny, to znaczy dobrze zrobiony, na szczególne traktowanie zasługuje tutaj ekonomia, wiele serwerów nie przykłada do niej należytej wagi, a bez dobrej ekonomi, to grać się nie da normalnie.

opencraft.pl << { na takim jeszcze nie grałeś }

TDepLbR.gif

Opublikowano

Ja mogę dodać ze ogarnięta administracja.. bardzo ważne :)

golemoniarka?, pokazowy generator cobbla?, craftingi klatek z mobami?, sklep?, enchant?, miejsce darmowego jedzenia?, Spawn???, teleporty?, zasady?, instrukcja obsługi serwera?, publiczna wypalarnia(piecyki)?, miejsce walk pvp(arena)?, wymieniarka?, parkour?, kowadła?, las publiczny?, publiczny enderchest?, zwykła pusta skrzynka na różności dla biednych gości?

serwer musi być przede wszystkim porządny, to znaczy dobrze zrobiony, na szczególne traktowanie zasługuje tutaj ekonomia, wiele serwerów nie przykłada do niej należytej wagi, a bez dobrej ekonomi, to grać się nie da normalnie.

Zgadzam się z panami wyżej, wszystko to musi być zrealizowane ale oczywiście nie przesadzać :P

Pomogłem? Daj like, ja coś zyskam a ty nic nie stracisz!

large.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...