Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Gorący zasilacz

MINI

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czesc mam pytanie bo ostatnio jak wiemy sa upaly i w moim przypadku jak odpale komputer i np zaczne grac w cs:go 1h to zasilacz jest strasznie goracy temperatury maksymalna procesora to 64 a karty 50 zasilacz byl ostatnio wymieniany na Antec VP 500W czytalem duzo opinii i jest bardzo polecany mam sie przejmowac tym ze obudowa jest goraca czy poprostu tak musi pracowac zasilacz w taki upal???

Opublikowano

Temperatury procka są normalne i nie ma się czym przejmować odnośnie temperatury zasilacza może jest po prostu za słaby, nie napisałeś jaki masz procek i resztę podzespołów, ale może być tak że te 500wat to jest takie na styk co do Twoich podzespołów w kompie i siłka pracuje przy maksymalny obciążeniu jak grasz i po prostu się grzeje, jeżeli tak nie jest to może coś z wentylatorem od zasilacza?

Opublikowano

Napisze to 2 raz Zasilacz wymieniany byl 3 dni temu polecany dla mnie od morele ogladalem na yt zasilacz ten uciaga nawet i7  itd wiec napewno nic nie ma z wentylatorem zasilacza a moje podzespoly masz na zdjeciu nie wiem po co pytasz 

Opublikowano

Jak temperatury masz w normie. Czym ty się przejmujesz? Wyczyść komputer z kurzu, zmień pastę termoprzewodzącą na procesorze ewentualnie kup wentylator i daj tak żeby wiał na zasilacz

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano

@MINI

Nie zauważyłem zdjęcia bo nie patrzę na odpowiedzi innych tylko odpowiadam z tego co wywnioskuje z tematu bo czasami czytając to co ludzie piszą można za głowę się chwycić, to że zasilacz daje radę z jakąś i7 nie oznacza że poradzi sobie z AMD. Intel i7 pobiera maksymalnie 84 WAT, Twój AMD maksymalnie 125WAT różnica? jest! Masz Grafikę Radka która też bierze bardzo dużo prądu nawet do 300WAT przy maksymalnym obciążeniu, średni pobór grafiki w grach bardziej wymagających jest na poziomie lekko ponad 200 przez AMD 6770 to teraz zliczając te dwa najważniejsze podzespoły razem jest już 300-400 wat obciążenia w zależności od poziomu obciążenia do tego dolicz pamięć ram, dysk, sama płyta również też pobiera trochę i wychodzi takie 500 wat na styk. Wszystko się zgadza i jest to jedyny sensowny powód grzania się siłki, skoro piszesz że był wymieniany na nówkę to powód kurzu jest do odrzucenia. Dla takiego zestawu proponowałbym bardziej coś reformowalnej marki typu: Chieftec, Corsair o mocy 600WAT.

Trzeba też mieć na uwadze to że ten Twój aktualny zasilacz jest wiadomo lepszy od tych chinczyków za 60 zł, szkoda że nie posiada żadnych certyfikatów 80+ tzw. sprawności.

Jeżeli chcesz mieć 100% pewność że siłka nie daje rady to polecam podpiąć kompa pod watomierz i pokaże ile prądu aktualnie jest pobierane.

Opublikowano

Wy się tak męczycie, a to od Gier właśnie tak jest ja posiadam taki sam i jest u mnie upał np. gdy korzystam  z przeglądarki lub z czegoś  tam oprócz gry to działa normalnie

Opublikowano

@Gol342

A w tej bajce były słonie, nie może być tak że w lato gdy w pokoju masz do 30 stopni zasilacz Ci się pali jak go dotkniesz, a jak jest zima gdzie w pokoju masz do 25 stopni (o ile używasz ogrzewania) zasilacz jest tylko ciepły to jest zbyt mały odstęp temperatur żeby miało to jakiś większy wpływ, po za tym wentylator w zasilacz sam sobie podbiera obroty do odpowiedniej temperatury wewnątrz zasilacza.

Opublikowano

Zasilacz masz u dołu obudowy, czy u góry?

Moje Konsole:

PS3 FAT CECHL04 YLOD - CFW DARKNET 4.66 V1.02 CEX

PS3 SLIM CECH-2004A YLOD- CFW REBUG 4.76.1 + COBRA 7.2 + WebMAN MOD 1.43.21 REBUG EDTION DEX

PS3 SLIM CECH-2504B - CFW REBUG 4.81.2 + COBRA 7.5+ WebMAN MOD 1.45.09 CEX

XBOX ONE S

Mój komputer:

Procesor: Ryzen 5 2600, Płyta Główna: MSI X470 Gaming Pro Carbon, Karta Graficzna: Sapphire RX 5700 XT Nitro+Zasilacz: Seasonic Focus Plus Gold 650W, SSD: ADATA SX8200 Pro 256GB + Crucial MX500 250GB, HDD: HGST 500GB + HGST 500GB + TOSHIBA 1TB, Obudowa: BeQuiet Silent Base 601, Chłodzenie: NZXT Kraken X62,
RAM: 4x 4GB HyperX DDR4 2133MHz CL14 (OC 3000MHz CL16)

DAC: Audiotrak Prodigy Cube Black Edition, Słuchawki: ISK MDH8500, Głośniki: EDIFIER R1280DB, Mikrofon: Trust Starzz

Opublikowano

eee,a kręci się wiatrak z zasilacza ?

nh766_44609_black_rock_shooter_czarne_wl

Those nostalgic memories,the times where we are simply had fun !

​     ​

Opublikowano

Temperatura podzespołów jest w normie. Sądzę, że to wina zbyt słabego zasilacza ( za mało mocy ). Proponuję go wyczyścić oraz sprawdzić, czy kręci się wiatraczek. Pozdrawiam ;d

Opublikowano

Temperatura podzespołów jest w normie. Sądzę, że to wina zbyt słabego zasilacza ( za mało mocy ). Proponuję go wyczyścić oraz sprawdzić, czy kręci się wiatraczek. Pozdrawiam ;d

Widzisz. Ja kupiłem nowy zasilacz i też się grzał. Dopiero kupienie nowej obudowy, w której zasilacz jest montowany od dołu pomogło. Zasilacz w nowej budzie jest chłodny nawet przy obciążeniu.

Moje Konsole:

PS3 FAT CECHL04 YLOD - CFW DARKNET 4.66 V1.02 CEX

PS3 SLIM CECH-2004A YLOD- CFW REBUG 4.76.1 + COBRA 7.2 + WebMAN MOD 1.43.21 REBUG EDTION DEX

PS3 SLIM CECH-2504B - CFW REBUG 4.81.2 + COBRA 7.5+ WebMAN MOD 1.45.09 CEX

XBOX ONE S

Mój komputer:

Procesor: Ryzen 5 2600, Płyta Główna: MSI X470 Gaming Pro Carbon, Karta Graficzna: Sapphire RX 5700 XT Nitro+Zasilacz: Seasonic Focus Plus Gold 650W, SSD: ADATA SX8200 Pro 256GB + Crucial MX500 250GB, HDD: HGST 500GB + HGST 500GB + TOSHIBA 1TB, Obudowa: BeQuiet Silent Base 601, Chłodzenie: NZXT Kraken X62,
RAM: 4x 4GB HyperX DDR4 2133MHz CL14 (OC 3000MHz CL16)

DAC: Audiotrak Prodigy Cube Black Edition, Słuchawki: ISK MDH8500, Głośniki: EDIFIER R1280DB, Mikrofon: Trust Starzz

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...