Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Ban na IP?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Posiadam własny serwer na npl i potrzebuje możliwośći zbanowania IP? Jest taka możliwość? Mam dostęp do dedyka na, którym stoi ts3.\

@ Chodzi mi o jakąś " Black liste", która uniemożliwiałaby wbijanie na nowej identyfikacji/ dynamicznym IP.

Opublikowano

Jeżeli banujesz użytkownika, który jest na serwerze, to również banujesz go na IP... Jeżeli przez np. liste clientów to tylko na ID. Nie problem wklepać czyjeś IP do ban listy ;)

Opublikowano

Black Lista takie coś nie istnieje.

Każdy uzytkownik jest w stanie pobrać program cyber ghost,który zmienia całkowicie ip i proxy jak i również założyć nowe id i wejść na serwer.

Na drugim komputerze,innym urządzeniu na,którym nie dostał tego bana jest to jeszcze łatwiejsze.

Trzeba też pamiętać o tym,że w telefonach ip jest zmienne.Bardzo dużo uzytkowników Team-Speaka własnie na nich się komunikuje.

Nie zablokujesz nikogo na stałe,bo każdy ban jeżeli się wie jak można ominąć,ale jak banujesz to banuj i cały indentyfikator i uzytkownika po ip.

Opublikowano

Na dynamiczne IP polecam Ci program YaTQA który pozwala całkowicie zablokować takim szkodnikom dostęp do serwera :)

Opublikowano

Na dynamiczne IP polecam Ci program YaTQA który pozwala całkowicie zablokować takim szkodnikom dostęp do serwera :)

uzywam yatqki tzn w jaki sposob?

Black Lista takie coś nie istnieje.

Każdy uzytkownik jest w stanie pobrać program cyber ghost,który zmienia całkowicie ip i proxy jak i również założyć nowe id i wejść na serwer.

Na drugim komputerze,innym urządzeniu na,którym nie dostał tego bana jest to jeszcze łatwiejsze.

Trzeba też pamiętać o tym,że w telefonach ip jest zmienne.Bardzo dużo uzytkowników Team-Speaka własnie na nich się komunikuje.

Nie zablokujesz nikogo na stałe,bo każdy ban jeżeli się wie jak można ominąć,ale jak banujesz to banuj i cały indentyfikator i uzytkownika po ip.

tak ale juz wtedy musi cos zrobic zeby wejsc na ten serwer po za odpięciem i podpięciem neta.

Jeżeli banujesz na IP polecam użyć iptables ;)

Przykład

iptables -A INPUT -s 127.0.0 -j DROP

sprawdze, wtedy uzytkownik rozumiem nie bedzie mogl sie polaczyc z adresem ip tym samym na ts-a nie wejdzie?

Masz 2 opcje banować przez ts'a na zakres albo wycinać zakres ip za pomocą iptables na dedyku

jak wyglada ban na zakres po stronie dedyka/ts3?

Jeżeli banujesz użytkownika, który jest na serwerze, to również banujesz go na IP... Jeżeli przez np. liste clientów to tylko na ID. Nie problem wklepać czyjeś IP do ban listy ;)

napisałem w edycji o co mi chodzi przed twoją wypowiedzią, wiec nie obraź się ale twoja wypowiedź jest mi zbędna.

­

Opublikowano

sprawdze, wtedy uzytkownik rozumiem nie bedzie mogl sie polaczyc z adresem ip tym samym na ts-a nie wejdzie?

­

Tak. Jeżeli siedzi na TS3 będzie mieć "dropped conenction lost" i nie będzie mógł się połączyć.

Opublikowano

Niekoniecznie ;). Zależy co wybierze ^,^.

Od kiedy można wybrać na co nadaje się bana?

Nie widzę takiej funkcji :/

125401438176538992255.png

@Topic.

Wytnij jego IP z serwera.

Za pomocą iptables-a.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...