Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wypali czy nie? Serwer Jail powrót do starych czasów....

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka!
Tak jak w temacie nigdzie nie mogłem znaleźć serwera, dobrego serwera Jail.

I chciałbym stworzyć taki oto serwer.

I teraz pytanie...

Zagracie? Jak tak to co chcecie na nim. Na pewno graliście dawniej na tych serwerach

opiszcie jest dokładnie im wiecej szczegółów tym lepiej :)

Piszcie jestem otwarty na sugestie ;)

Podrawiam!

Posty: 100|200|300|400|500|600|700|800|900|1000 Mission Complete! xD  :P

76561198209779975.png

Opublikowano

O Boże, stare, dobre serwery Jail. Jeżel ten serwer by wypalił to bym powrócił do MC... Kiedyś jak grałem na takim dobrym serwerze to było bodajże 10 sektorów. Każdy sektor wyżej zawierał w sobie lepsze surowce do wykopanie, które można było sprzedawać w sklepie przed sektorem. Dzięki pieniądzą odblokowywało się nowy sektor oraz można było kupić nowy kilof. Oczywiście jest wiele innych rzeczy które mógłbyś dodać na serwer, skorzystaj w wyobraźni! Mam nadzieje że serwer wypali ;)

Opublikowano

Ja bym zagrał, lecz gdy pewne rzeczy zostałyby spełnione.

- Każdy więzień miałby prawo do kupna własnej celi

- Nie było by przesadzonych bonusów dla VIP'ów (o ile byś postanowił VIP'ów dodać)

- Sporo bloków więziennych by nie było nudy

- Aktywna i ogarnięta administracja

- Eventy

- Nie przesadzone ceny by przejść do kolejnego bloku więziennego, aczkolwiek by naturalnie były wyższe z każdym blokiem

Oto co według mnie powinno właściwie być w dobrym serwerze Jail. Mógłbyś także wprowadzić jakiś kawałek RP, ale z tym to już większy problem d;

893961446222509646083.png

Opublikowano

@luk3953 Ja chce wrócić do tych czasów których już nie ma a kasa jest na serwer więc nic mnie nie ogranicza :) VIPY jakies tam beda ale to skromne dodatki tylko ;)

@Edit:

Z racji ze nie zajmowałem się tego typu serwerem jeszcze i jest to dla mnie wyzwanie... Mógłby ktoś napisać mi jakie pluginy trzeba na serwer? Nie nazwy (ale jak znasz  to się podziel) nie orientuję się. Proszę o pomoc ;) @BendfellsTM

76561198209779975.png

Opublikowano

Hmmm... pomysl wydaje sie OK chetnie wejde na serwer i mysle ze zostane na dluzej ale na serwerze musi byc jakos 10 sektorow, jaile za kase etc.

Opublikowano

Tak, jasne, że bym zagrał... Nie chcę tego ukrywać KOCHAM PRISON (lub jak kto woli Jail)

Straszę już forum od

20 CZERWCA 2015r.

Blaaaaaarg*

*Lubię Isaaca, opis Shoopu Da Whoopu

Opublikowano

Jail kiedys gralem serwer zapleniony, ale to bylo kiedys.

Zycze powodzenia, lecz mapka proffesional musi byc inaczej ciezko bedzie.

Opublikowano

@Etaku Postaram się :D Właśnie chciałby ktoś budować szukam jakiś budowniczych. Oraz niech ktoś podpowie do tych pluginów troche jakie muszą być! (pierwszy raz robie taki serwer)

76561198209779975.png

Opublikowano

Co do pluginów najważniejszy jest MineResetLite, który umożliwia tworzenie odnawialnych stanowisk z surowcami. Ważny jest również plugin ,który doda możliwość zakupu kolejnej rangi. Tak czy siak wydaje mi się, że taki tryb nie przejdzie, ponieważ wszystko opiera się na kopaniu i sprzedawaniu żeby pójść dalej aby robić to samo, tyle że sprzedawać przedmioty nieco drożej.
http://dev.bukkit.org/bukkit-plugins/mineresetlite/

Opublikowano

@Ingus No to masz jakiś pomysł co dodać ? Może jakies Questy ? 

76561198209779975.png

Opublikowano

@Ingus No to masz jakiś pomysł co dodać ? Może jakies Questy ? 

Raczej nic nie pomoże tak nudnemu typowi serwera, ale ok. Proponuję:

• dodać broń palną, która będzie ciężko dostępna tak samo jak amunicja do niej,
  • narkotyki,
  • cele od startu po 4 graczy,
  • jakieś klimatycznie pasujące minigry,
  • wspomniane przez Ciebie zadania,
  • bardzo mała szansa na awans o 2 rangi po zakupie jednej,
  • klimatycznie pasujące tekstury,
  • ukryte na całej mapie skrzynki z ekwipunkiem/ surowcami,
  • system chorób i urazów.

Opublikowano

@Ingus O matko :D No to wytoczyłeś działo chciałem zrobić ten serwer szybko ale dobrze no ale jak dużo osób bedzie to to chciało to będe potrzebował pomocy :v 

76561198209779975.png

Opublikowano

@Ingus te ukryte skrzynie to raczej nie za bardzo , minigry tym bardziej chociaż można by dodać jakies zabawy typu ucieczka z wiezienia itp jak np na jailu w cs'ie . Cele 4 osobowe to raczej nie za bardzo dobry pomysł z powodu gdy jakiś gracz może być nie ogarniety to reszta raczej nie bedzie chciała z nim grać 

życie życie jest nowelą 

Opublikowano

@Shiro. No wlasnie z tymi 4 osobowymi celami słabo ;/ To jaki pomysł ?

76561198209779975.png

Opublikowano

Ja tam bym zrobił cele jednoosobowe albo ostatecznie zrobić jakis podział celi na te 4 osoby 

życie życie jest nowelą 

Opublikowano

@Shiro. Jeszcze jedno co miało by się znajdować w tych celach? I można by było je  opuszczać czy nie?

76561198209779975.png

Opublikowano

@bartek190 Za bardzo nie wiem co ma sie w nich znajdować ale zobacz na inne serwery np minefox.pl , a co do opuszczania to tak dlatego że gracze musza zdobywać surowce i je sprzedawać ,by przeniosić sie miedzy sektorami za odpowiednia cene :) 

życie życie jest nowelą 

Opublikowano

Ja jestem za Jailem, ale... Nie dawaj słabych kilofów bo ludziom szybko się odechciewa kopania tak wolnym kilofem. Moja propozycja jest taka abys dal Graczowi kilof Diamentowy eff 3/4 a VIPowi efficiency 5/6 Oczywscie jezeli chodzi o cele to sie zgadzam jak najbardziej bo tego mi brakuje w dotych czasowych serwerach Jail. Mysle ze moje sugestie sie przydadza ;)

Opublikowano

Ja gralem tylko na jednym jailu ktory mnie naprawde wciagnal a to zdarza sie naprawde rzadko w moim wypadku. Opisze go po krotce:.

Serwer posiadal tyle sektorow ile alfabet polski, na koncu byla *wolnosc* czyli mozliwosc wyjscia na powierzchnie i zrobienia sobie dzialki za murami wiezienia. To powodowalo ze kazdy chcial zobaczyc co bedzie na wolnosci. Ekonomia tam byla super, kazdy sektor byl trudniejszy a najlatwiej sie zarabialo na sniegu. Oprocz tego byl rozlegly sklep, podziemne stragany i miasto. Wszystko to rodem z matrixa bo cele byly dziwnie umieszczone a pietra polaczone zwisajacymi mostami. Dla bogatszych byly cele rodem z mapy prypeci na planetminecraft. Nie zabraklo tez waluty,pvp, wiesniakow, teleportow czy pokoju do ulepszen. Taki serwer byl super

Po co istnieje to forum? Dla dzieci?

Opublikowano

Pewnie, tylko musi być lepszy od innych serwerów, także tych zagranicznych.

Najważniejsza jest ekonomia, bez tego żaden dobry serwer się nie obejdzie.

Jeśli się postarasz, zrobisz dużą różnorodność, wprowadzisz trochę nowinek,

coś czego na innych serwerach nie ma, przyłożysz do całego serwera dużo uwagi,

nie olejesz go po pierwszym nie chce mi się, to będzie extra : )

opencraft.pl << { na takim jeszcze nie grałeś }

TDepLbR.gif

Opublikowano

Pamiętam ten stary Jail , ale to przeszłość teraz są te nudne izi hc i hardcory ... oczywiście , że wejdę . Dawno już nie grałem na żadnym z serweru Jail myślę , że serwer wypali .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...