Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Błąd w VirtualBox

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! Zapragnąłem kilka dni temu stworzyć dla mnie i kolegów serwer do gry Metin2 postawiony w VirtualBox, lecz napotkałem się na pewien błąd. Jest to wina mojego laptopa? A może pliki są uszkodzone? Kiedyś stawiałem serwery w VB i było wszystko ok. Wie ktoś może jak naprawić ten błąd i co jest nie tak? Z góry dziękuje za odpowiedź.

qQwLMKb.jpg?1

Opublikowano

Po poprawieniu lokacji napotkałem się na kolejny błąd, nie wiem o co chodzi...

83edwAT.jpg?1

Mógłbyś mi pomóc również z tym błędem?

Opublikowano

Failed to open/create internal network ... Sam byś do tego doszedł gdybyś chociarz translatora użył. Po co stawiasz serwa w sieci wewnętrznej, jak chcesz serwer dla siebie i kolegów to najlepiej postaw na Hamachi.

Opublikowano

Failed to open/create internal network ... Sam byś do tego doszedł gdybyś chociarz translatora użył. Po co stawiasz serwa w sieci wewnętrznej, jak chcesz serwer dla siebie i kolegów to najlepiej postaw na Hamachi.

Przecież ja stawiam serwer na hamachi...

Opublikowano

Hmm ... Może sprawdź to we właściwościach karty hamachi i virtualboxa czy jest zaznaczone.

a318eef863ad04e4gen.png

Przepraszam, lecz nie mogę znaleźć tych ustawień. Mógłbyś mi wytłumaczyć gdzie one się znajdują?

Opublikowano

Pewnie :)

Panel sterowania -> Siec i internet -> Połączenia sieciowe i tam masz karty sieciowe, klikasz PPM i właściwości.

Ok, dzięki. Niestety muszę iść spać a jutro muszę gdzieś pojechać. Po jutrze dokończymy temat ;)

Opublikowano

Wróciłem już, co do tematu to nadal mam ten sam błąd co wcześniej. Ustawiłem tak jak mówiłem, lecz nic to nie dało :mellow:

Opublikowano

Zrobiłem tak jak mówiłeś lecz teraz mam kolejny, inny bład.. nie mam już sił do tego programu. Może jest jakiś inny program na którym również mógłbym postawić serwer?

orc47Rh.jpg?1

imdTeP6.jpg?1

Opublikowano

Sam już nie wiem co mam robić... Zrobiłem tak jak napisałeś, zmieniłem na VHD lecz nadal wystepuje ten sam błąd...

BG6jRQE.jpg?1

Opublikowano

Wpakowałem plik z rozszerzeniem vbox do WinRara, po czym zmieniłem je na vhd. Poprzez WinRara bardzo łatwo można zmieniać rozszerzenia.

Opublikowano

Wpakowałem plik z rozszerzeniem vbox do WinRara, po czym zmieniłem je na vhd. Poprzez WinRara bardzo łatwo można zmieniać rozszerzenia.

Jesteś kuźwa geniuszem, stary zmień to winrarem na .exe to w windowsie odpalisz, a może do .txt wtedy już w notatniku będziesz mógł haha ...

Powiedz mi jak to ma działać? Zrób to jak trzeba, tylko nie pytaj jak bo wystarczy czytać, jak nie rozumiesz angielskiego to masz translatora

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...